Duett med mig och Stefan Sundström

Hej på er allihopa!

I mitt senaste inlägg så var ju jag på Sollefteå BB och ockuperade tillsammans med Stefan Sundström. En oförglömlig dag! Stefan har ju som sagt engagerat sig enormt mycket i debatten, och för ca en månad sedan skrev han en låt som handlar om just nedläggningen av Sollefteå BB, som han kallar för “BB blues“. En helt fantastisk låt och text! De spelade upp den några gånger under ockupationen i onsdags, och jag sjöng gladeligen med. Det var då vi kom på den brillianta idén att sjunga den ihop! Så i lördags träffades vi hemma hos mina vänner Åsa och Arvid i Näsåker, och spelade in låten i deras kök!

Ni kan ju bara tänka er hur förbaskat STOLT och glad jag var över att få sitta där bredvid Stefan och sjunga! Vilken dröm alltså. Det kunde jag ju aldrig ana. Och det betyder extra mycket eftersom låten dessutom handlar om något som står mig väldigt varmt om hjärtat. Så, från mig och Stefan (och lite Malte också), här kommer BB BLUES!

ENJOY! ♥

29 Kommentarer på “Duett med mig och Stefan Sundström

 1. Iza

  Haha, åh vad roligt !! Om jag inte missminner mig så hjälpte även Stefan Sundström, en av mina favorit artister Lars Winnerbäck också. Eller hjälpte, det spelade iaf ihop! Himla kul grej. De verkar ha fantastiska minnen de där två. Är ganska inbiten på Lars Winnerbäck, och Stefan är en person som ibland nämns under konserter och live spelningar. Och kanske kanske har jag fel, men jag tror även att låten “Elden” med Lars är ett slags brev till just Stefan med, ish. Helt klart en favoritlåt.

  Härlig låt med er! Kanske borde spela in den i stuido tsms? Vore något, ljudet var lite sådär 🙁 Men poängen gick ju fram och det är ju viktigt i denna fråga! Kul samarbete iaf ! 😀 Kram på er !

  Reply
 2. Liza

  Wow, klappar händerna föra fullt 🙂 Som dom andra säger så kommer Malte in i bilden helt perfekt 🙂

  Kram och tack till både dig o Stefan <3

  Reply
 3. Lennart

  Kanonbra text, och fint sjunget. Skulle vara roligt om du kunde skriva ut texten här på bloggen. Tycker att den här låten ska spelas och sjungas runt om i Sverige.

  Reply
 4. Jojhanna

  Underbart!! Ni är för härliga o riktigt bra låt också! =D Ni känner väl stödet från hela Sverige!? Självklart ska BB tillbaka, allt annat vore ett hån mot alla kvinnor och glesbygden! Politikerna får helt enkelt skämmas o backa på det här. Det här snacket om att alla ska bo i städer, det vet ju vi som bor på vischan hur galet det tänket är. Här finns vilda naturen, friska luften, livet med djuren och alla underbara doers- människor. Kämpa på, ni har allt stöd o all <3

  Reply
 5. Lindan

  Underbara ni!! Alltså Jonna, jag har tänkt på det – du borde fan bli musikartist (också!! 😮 ) Du har ju pratat om att göra en cd med kulning…Men du skulle ju kunna komponera EGNA melodier och “kulningar”….Jag gissar att du gör storslam i Mello 2018!!! Heja heja!! :* 😀 <3 <3 <3

  KRAAAAM bästa du!!

  Reply
 6. Janet Doane

  What an awesome experience for you, Jonna. Great song… would love to see the translation! Your voices are beautiful together. Big smiles and heart hugs to you both!! 🙂

  Reply
 7. Monica

  Tack 💚 för den fina sången! till er båda.
  Tårar av kärlek och glädje för människor som gör goda handlingar .. av Kärlek till Människan, till Naturen..🐝 💐 Jag blir glad av Er ! 🏵

  Reply
  • Hanna

   Var har du fått det ifrån? Det känns onödigt att skriva en sådan kommentar och fråga om något som skulle kunna vara känsligt. Låt istället Jonna berätta det själv om det skulle vara så! 🙂

   Reply
 8. Maria

  Fantastiskt! Stefan är en gammal idol. Min dotter Sanna (som har översatt boken “Det som andra inte ser”, som jag tror att du har fått) lärde sig flera av hans låtar när hon var tre-fyra år i början av nittiotalet. För några år sedan träffade vi Stefan på en musikfestival och då fick vi berätta det för honom. 🙂

  Reply
 9. Mia

  Underbara människor <3 Tack för att ni engagerar er i BB-frågan. Det här är en fråga för hela Sverige. Har hört att
  Mölndals BB i Göteborg ska lägga ned också!! Vad är det som händer? Fortsätt så här Jonna. Engagera dig i samhällets orättvisor, samtidigt som du visar allt det vackra som finns runt omkring oss.
  Kärlek övervinner allt <3 <3 <3

  Reply
 10. Mitra Sohrabian

  Oj, vad bra ni är.Du kan sjunga hur bra som helst.Härligt.Vi ska kämpa vidare.Kramar.

  Reply
 11. Marianne

  Minns Stefan från min folkhögskoletid, på Jakobsbergs folkhögskola ca 1984. Han tillhörde de coola snubbarna, med sin blonda böna. Alla sa att han var lik Mick Jagger, men det tyckte inte jag. Själv var jag mer en obetydlig och vilsen figur på den tiden.

  Reply
  • ♥Maria Alvljus♥

   Vad lustigt Marianne, att du skriver det, för jag gick också på Jakobsbergs folkhögskola samma år.
   Jag hade inte tänkt skriva om det, men Stefan och jag gick på Skrivarlinjen, i samma klass.
   Men så blev jag så glad att du också gick där, så då skriver jag det ändå.
   Det var en underbar tid i mitt liv.
   ♥ ♥ ♥

   Reply
   • Marianne

    Har haft ett ganska trasigt liv, då var jag inte hel. Brist på självkännedom, självinsikt och självkänsla. Har tagit många år innan bitarna har fallit på plats. Nu är jag hel men lite kantstött, som de flesta kanske. Tyckte att den tiden inte var något vidare, lite för flummigt för mig. Idag hade jag kanske haft mer utbyte av tiden på folkhögskolan.

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.