Premiär för dokumentärfilmen om mig

Åh vad roligt det känns att äntligen få berätta att den 1 timmes långa dokumentärfilmen om mig nu ska ha premiär! Ni läsare som följt med ett tag kanske minns att jag under året 2014 lite då och då fick besök av den otroligt duktiga dokumentärfilmaren Mitra Sohrabian. Hon följde mig och mitt liv under ett år och nu ska hon för första gången visa upp dokumentären som hon döpt till “Naturens älva, alltid uppkopplad“.


Den kommer visas på Biograf Royal i Luleå, lördag den 25 mars. Jag och Johan kommer givetvis vara där. Jag har själv inte sett dokumentären än, så jag har verkligen ingen aning vad som väntar. Det känns pirrigt och lite nervöst. Nästan lite ofattbart vid tanken på att en hel timmes film kommer visas, och som handlar om mig. Så det blir verkligen en spännande dag.
Förstår ju att det är många av som inte bor i eller i närheten av Luleå, men har ni möjlighet att komma är ni varmt välkomna! Det är filmvisning hela dagen med premiärer av olika korta eller dokumentära filmer. Mitra har sin visning sist på dagen, och det börjar 16:45 med lite mingel och scones. Först kommer hon visa en kortare film på 15 minuter, och sedan kommer dokumentären om mig. Så det är valfritt om man vill vara med hela dagen och se alla filmer eller bara en del av dagen. Anmälan görs HÄR, eller via länken på affischen nedan.


Jag undrar hur det kommer kännas att se filmen. Säkert kommer mycket minnen att väckas. Det var ju ändå snart 3 år sedan som materialet spelades in. Under året 2014. Och jag minns hur roligt jag och Mitra hade det. Vi åkte ut på roliga äventyr och hon följde med mig överallt. Så mycket skratt och till och med gråt vi delat med varandra. En gång råkade vi dessutom köra ned i diket haha.

Även om t.ex SVT visade en kortare dokumentärserie om mig för något år sedan och några andra små filmer gjorts om mig, så finns det ingen som kom så nära inpå mig som just Mitra. Hon är otroligt skicklig på det hon gör och dessutom blev hon väldigt snabbt som en nära vän till mig. Jag kände att jag kunde vara helt mig själv och dela allt. Och vi bodde ju ihop under de dagarna som hon spelade in, vilket betyder att hon var med och kunde fånga de där scenerna som ingen annan kunnat göra. Hon var med på allt. Dag som natt var hon beredd med kameran.

Jag ser verkligen fram emot att få se mig själv genom hennes ögon.


Mitra kom hit till Grundtjärn under alla olika årstider, vilket kommer bli roligt att se på filmen. Från mörka höstkvällar till somriga blomsterängar.

Hon är även den första (och enda) som varit med och filmat mig medan jag balanserar stenar. Det var något med hennes tålamod som jag verkligen gillade och som fick mig att slappna av. Annars tycker jag absolut inte om att balansera stenar när någon tittar på mig. Men hon stod där och filmade i tysthet och lät mig göra precis som jag ville. I alla andra typer av filmproduktioner som gjorts under åren så har ofta filmaren redan bestämt vilka scener den vill ha. “En scen i skogen…en scen med Nanook….en scen i vedboden”. Ingenting sker naturligt, utan man går från scen till scen så att det ska bli gjort så fort som möjligt.

Men så var det aldrig med Mitra. Hon följde bara med i allt jag gjorde, och därför kändes det så äkta och naturligt.

Hoppas jag får träffa några av er på filmvisningen den 25 mars i Luleå! Kramar i massor ♥

49 Kommentarer på “Premiär för dokumentärfilmen om mig

 1. Dixi Wonderland

  Gud va roligt Jonna 😀 Men vi som bor flera mil ifrån, kommer vi kunna se detta online någonstans? Jag vill så gärna se vad ni har skapat tillsammans och vem tackar nej till en hel timma med Jonna Jinton? 😀

  Reply
 2. Birgitta

  Så spännande! Kan nästan vara värt en resa till Luleå, men tyvärr har jag inte möjlighet. HOppas hon får möjlighet att visa den i fler sammanhang.
  Önskar er en fin resa och en underbar dag i Luleå!!

  Reply
 3. Iza

  Då borde jag verkligen infinna mig i Luleå!! Bara 4 mil bort ju. Vore riktigt roligt att se faktiskt. Och jag har absolut inga undanflykter för att missa detta känner jag 🙂 Detta ska jag boka in! 😀

  Reply
 4. Siv

  Jag skulle gärna vilja se den filmen. Luleå ligger tyvärr för långt bort. Jag hoppas få se den på något sätt .
  Kram!

  Reply
 5. Fanny

  Åh vad roligt! Grattis! Förstår att det blir roligt, men också lite pirrigt kanske, att se 🙂 Jag skulle så gärna vilja se filmen, hoppas det kommer att gå även om man inte kan komma på plats.

  Reply
 6. Robert

  Hej!

  Kommer inte det att visas på närmare marker (Örnsköldsvik)?
  Med tanka på att du bor här varför visas det då i Luleå?

  Det är för långt upp. skulle gärna vilja se den på nätet 🙂 .

  Reply
 7. Sofie

  Åh vad kul! Hoppas verkligen den kommer på Svt sen också, eller någon annanstans, låter verkligen som en bra filmmakerska och vore så kul att se. Det är så inspirerande att se det du håller på med, och i den miljön!

  Reply
 8. Mitra Sohrabian

  Tack älskade Jonna, tack för de fina orden. Jag känner mig jätte nervös att du kommer att ser den för första gången. Jag hoppas att du kommer att tycka om den. Nu efteråt tänker jag att jag borde ha den och den med i filmen också men man får inte med allt man vill. Jonna, jag tackar dig från hela mitt hjärtat för att jag fick vara med dig under ett år och du var så underbart att öppna ditt hjärtat och jag fick verkligen vara med dig hela tiden de dagarna. Varje gång jag skulle åka tillbaka hem, var jag så ledsen eftersom vi hade så underbart tillsammans. Oj så mycket glädje och tårar det blev och vi som kände att vi var egentligen så lika trots det stora ålder skillnaden.Två tokiga typer, jag aldrig kommer att glömma de fanatiska dagarna med dig. Att göra filmen om dig blev det ett hård bakslag för min ekonomi men jag vill göra filmen färdigt trots allt, för att du betydde så mycket för mig. Vi får ser om vi kan fixa en visning närmare dig också, det hoppas jag så att de som bor nära dig kan komma och ser filmen också. Tack igen kära dig och TACK för att du delade av dig och din tid under en tid och tillät mig att göra filmen.Många kramar.

  Reply
  • Lindan

   Mitra, jag är säker på att den blev alldeles alldeles UNDERBAR…Det bara KÄNNER jag!! 😀
   Kommer den sändas någon annanstans (på tv eller så?)

   STOR KRAM från en som också tycker att Jonna är fantastisk!!

   ps. Älskade titeln på filmen! <3

   Reply
   • Lars 8463

    Mitra
    Förstår att du är jätte nervös.
    Men jag håller med Lindan.
    Säkert på att den är underbar!
    Och titeln ❤
    Från en annan tokig typ.

    Reply
 9. Jojhanna

  Vad spännande, låter som en bra filmare! =) Och du Jonna är ju Jonna, bästa inspiratören! Såklart att man vill se, lite långt dock även från Burträsk, hoppas det blir fler chanser att se den!! Kram!

  Reply
 10. Jorma

  Kul! Grattis, måste kännas speciellt att se ens liv dokumenterat på det viset 🙂 Hade varit en kul grej att åka upp till Lule- har ju aldrig varit så långt norrut. Men ekonomin tillåter inte en sån resa tyvärr. Såvida inte rätt hästar springer riktigt bra den kommande helgen vill säga 😉
  Ha en fortsatt fin vecka <3
  Kramar

  Reply
 11. Lindan

  Men alltså GUUUUD VAD GLAD JAG BLIR!!! Sååå roligt Jonna!! Kan ju tyvärr inte ta mig till Luleå för att se den, men hoppas det finns möjlighet att se den någon annanstans sedan! (y) 😀
  Oohhhh, blir redan helt stollig och förväntansfull! 😀 😉

  Hurrraaaaa!! 😉 <3 :*

  Reply
 12. Stu

  I’d really like to come, buuuut it’s a little bit too far away.. 😉
  Yeah remember your blog posts of her visits well, hope you’ll be able to show it here in future.

  Reply
 13. Sandra

  Åh! Det här vill jag ju också se! Vill gärna komma till Luleå men det är alldeles för långt från Enköping, tyvärr 🙁 som många undrar och hoppas jag att den ska visas någon annanstans också?! Hoppas upplevelsen blir toppen, Jonna! Tvivlar inte en sekund <3 Mitra ser ut som en fantastiskt genuint snäll människa!

  Reply
 14. Ebba

  Trodde nästan att jag läste fel och var tvungen att läsa om några gånger – LULEÅ?! Så fantastiskt roligt att det äntligen är något här uppe/i närheten 😃 jag bor bara några mil utanför Luleå så jag ska definitivt komma!!

  Med tanke på vilken fin människa du är Jonna så kan det här inte annat än bli väldigt bra ❤ du inspirerar mig (och sååå många andra) till tusen!

  Reply
 15. Sireen S.

  Oh my God, I wish I could see it and meet you! So shame we don’t live closer, Iam so curios! Will be the film aviable even on internet? I really really want to see it! <3

  S.

  Reply
 16. Howard Egan

  Wow! That will be so interesting. And you like so much my things. But I live on the wrong side of the world.

  Reply
 17. Elina

  Hej Jonna! 🙂
  Det låter riktigt roligt och kul att det sker här i Luleå där jag bor! Kan absolut försöka ta mig tid att komma! Tänkte fråga, kostar det något eller ska man bara gå in där på biografen? Har faktiskt aldrig varit på just den biografen trots att jag bott här i nu 6år.
  Skulle va så roligt att få träffa dig också! Har följt dig här på bloggen under en lång tid 🙂

  Reply
 18. Christiane

  I wish I could be there to see the documentary …….. maybe there is a way to share some of it with us who cannot come …….. maybe, in time, some excerpts? Hopefully this might happen. The sharing of a simpler life in the country amidst such beautiful nature and the loving animals is so kind of you, Jonna, thank you for this that gives us inspiration. You are a joy.

  Reply
 19. Lars 8463

  Jag kanske inte ser dig,
  så bra som jag tror.
  Jag kanske ser dig,
  bättre än du tror.

  Men det som betyder något,
  är att jag försöker se.
  Inte bara genom mina ögon.
  Utan även ur din synvinkel.

  Det är nog därför Mitra är bra.
  Så du kommer nog inte bara
  få se dig själv genom hennes
  varma omtänksama ögon.

  Utan även genom dina egna.

  Reply
 20. Sanne Brännström (warginna)

  Nej men skojar du, åååh vad kul! 😀 Jag bor ju i Piteå (drygt en halvtimme från Luleå) så då måste jag ju bara komma!! Låter helt magiskt och är glad att det är i Luleå som är så nära! Vore så fantastiskt roligt att få träffa dig också <3

  Reply
 21. Caroline LaRussa

  Men åhh har längtat efter att få se den här filmen så länge!! Vet du om det finns planer på att sälja eller dela filmen någonstans senare så vi andra kan få ta del av den också? 🙂 jag skulle lätt betala för att ladda hem den. Vore så trist om den hamnar på någon hemsida som inte tillåter att man kollar från utlandet! Hoppas du får det riktigt kul i Luleå! 🙂 förstår att det känns pirrigt! <3

  Reply
 22. Janusz

  Congratulations. I am not surprised that you might be nervous about watching a documentary about yourself made by somebody else. Sometimes
  I wonder how are you able to run this blog and reveal so much of your world to others. But when I think of it, all of us posting comments on it are doing the same thing on the smaller scale. It would be very interesting to see you through someone else’s eyes. I would love to watch this movie online somewhere.

  Reply
 23. PJ:s byffé – från by till fe

  Så roligt att den äntligen är färdig och klar för visning. Jag skulle gärna se den men Luleå är aningen för långt borta för att jag skulle hinna från färjan till visningen på eftermiddagen. Hade det varit i Umeå hade jag garanterat kommit. Inte bara för att se hur Mitra gestaltar ditt liv och miljön runt omkring utan också för att jag tror att det är viktigt att stöda liknande evenemang där filmer med inte så stor budget och produktionsapparat visas. Ofta har de viktiga budskap att förmedla. En av filmerna som visas på lördag i Luleå kommer annars på TV2 i morgon torsdag, “Hjärta Norsjö”. Den skall jag iaf se. En annan film som nu är högaktuell på biograferna är Sameblod. Den ligger också på min måste-se-lista.

  Jag hoppas Mitras film ”Naturens älva, alltid uppkopplad” kommer på DVD eller att jag har möjlighet att se den en annan gång. Lycka till på premiären allihopa! – Ha, jag kom på det! Varför inte visa filmen på Urkult i början av augusti? Ett gyllene tillfälle för de brukar visa filmer där på Markusgården!

  Reply
 24. Magnus

  Ibland är det väldigt synd att det här landet är så avlångt. Skulle så gärna vilja se den!
  Jag hoppas att filmen kan få visas på platser över hela landet. Eller ännu hellre att någon TV-kanal köper och visar den så att så många som möjligt kan få se att det går att skapa sig ett bra liv även utanför städerna. Och inte minst att det ger Mitra lite “klirr i kassan” också efter allt jobb hon lagt ner på filmen.

  Stor kram!

  Reply
 25. Anonym

  När du går ut långa promenader osådär är du inte rädd att någon farlig människa ska komma? Jag skulle så gärna va sådär modig som du är o våga gå ut långa promenader utan o vara rädd att någonting ska hända men de är så svårt för jag är så rädd. Så brukar undvika långa promenader fast jag älskar naturen och vill så gärna vara ute mer.

  Reply
 26. Åsa

  Åh wooow…vi skulle behöva se den i Stockholm…en dröm 🙂
  Går det att ordna?
  Stor kram
  /Åsa

  Reply
 27. Margit

  Vad roligt, har följt din blogg ett tag, ska försöka gå och se filmen. Bor ju i Luleå och känner ju Mitra (litet) hon är en underbar människa. (Vår bekant-vänskap började med att hon köpte en madrass (tror jag) till sin son, av mig och jag har köpt två tavlor av Mitra när hon varit med på “Konst i det gröna” ett evenemang som vi har i Luleå varje sommar. Lycka till både Mitra och du Jonna. <3

  Reply
 28. Hårrbottens kulturattaché

  Till alla som ej kan komma på visningen i Luleå kan vi meddela att Mitra kommer att släppa en de lux box med sina samtliga filmer i höst.
  I början släps dem endast på super 8 och 16mm smalfilm sedan våren 2018 formatet VHS HIFI priset är inte satt i skrivande stund.
  I länken nedan kan vi se Mitra lägga sista handen på de tidigare censurerade scenerna i filmen när Jonna lagar mat.
  http://lulea.gratistidning.com/artiklar/kultur-noje/item/535-veckans-kulturprofil-mitra-sohrabian
  😉

  Lycka till på visningen o glöm ej solglasögonen o det blir för pinsamt.

  Reply
 29. Anna Munkhammar

  Shit vad kul. Jag kommer kanske kunna komma jag bor ju nära. Kanske vi ses igen då 🙂 Googlade föresten Mitra och såg bokstäverna kastats om hon heter Sohrabian i efteramn.

  Reply
 30. Felicia

  Oj vad roligt! Kommer ihåg när du skrev om den 🙂 Skulle så gärna vilja komma, men hoppas den kommer på alla biografer sen!!!! <3

  Kram

  Reply
 31. Hanna

  Åh vad roligt! Synd att jag bor så långt från Luleå. Det hade varit roligt att se. Lite kul att hon kallar filmen för Naturens älva för jag tänker alltid när jag ser dina bilder att du mer ser ut som tagen direkt från en saga. Tänk Galadriel i Sagan om ringen. 🙂 Kram

  Reply
 32. Emelie

  Ååååå jag läste fel så trodde filmen låg uppe redan nu, var ju redo med popcornen! 😀
  Längtar verkligen efter den! Hoppas verkligen Mitra kommer lägga upp den på internet efter premiären så alla kan se! 😀

  Reply
 33. Lotta

  Säg till om vi som inte kan ta oss till Luleå kan få se den på något sätt! Kanske online, kanske köpa? Förstår att premiären måste passera först – men sen! 🙂 <3

  Reply
 34. Mitra Sohrabian

  Så roligt att många kommer till lördag. Ni är så välkommen.Det kostar inget, ni kan anmäla er på Simple länken i blå och jag tycker också att det är synd att Luleå är så långt borta från flesta av er.Men vi får ser om vi kan fixa andra visningar, det kommer att visa på Boden på Havre magasinet i april men Boden är nästan lika långt i Norrbotten, tyvärr. Jag hoppas att jag kan fixa på något sätt att vi visar det igen eller jag kan fixa DVD eller något. Tack ni som uppmuntrar.Ni som kan komma, är så välkommen.

  Reply
  • ;D

   Det är ju kanske inte bara att lägga upp en film som har kostat tid o pengar,rättigheter m.m som många tror.
   Om den inte kommer på super8 😉 så kan du ju kanske lägga upp den på Vimeo till att börja med som trailer.
   Passa även på att lägga upp en Showreel med egna aster

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.