En bildbomb från januari

Jag tror aldrig jag tidigare varit med om att det varit så varmt i så många dagar i sträck, i februari, som det varit den här senaste veckan. Det regnar och snön smälter som aldrig förr. Annars brukar ju februari vara en riktig kylig månad. Men den här vintern slår rekord på många vis. Snacka om att vädret har haft humörsvängningar.

Men januari var ju verkligen helt ofattbart vacker! När jag tittar på bilder jag tog då så känns det konstigt att det bara var någon vecka sedan som det såg ut så….som ett magiskt vinterland. Jag minns att jag var ute och fotade varje dag när det var som kallast ute. Jag tog bilen och for iväg med kameraväskan och stativet och letade nya platser. Och om jag skulle någonstans specifikt så tog det dubbelt så lång tid eftersom jag var tvungen att stanna hela tiden och gå ut och fota när jag såg något fint. Det var verkligen en vacker tid. Jag är så tacksam att jag fick uppleva vintern när den är som allra vackrast.

Jag har ju visat lite bilder innan som jag tagit under januari men det är många bilder kvar som bara blivit liggande. Så en slaskig dag som denna tänkte jag göra en liten bildbomb med olika foton från den vackraste januari jag upplevt! ♥

021010Det spelade ingen roll att det var runt -20 och – 30 grader ute de flesta dagar. Ljuset, rimfrosten och snön gjorde allt så vackert att det stundtals kändes som en sagovärld.
021020021012Jag älskar känslan av att gå in i en stor skog med väldigt höga granar. När man kommer in i skogen så blir det ett helt annat ljus och en helt annan stämning än utanför. Som att gå in i ett slott ungefär. På vissa ställen lyser solens strålar in och det känns som något magiskt vilar där inne. Dessutom känner jag mig alltid extra trygg att gå i djupa skogar på vintern eftersom björnarna ligger och sover : )
021014021021Mitt vackra sällskap i skogen.
021013Älskar den känslan av frihet som jag får när jag kör runt bland alla vackra landskap och stannar till lite här och där och fotar. En termos med kaffe brukar få hänga med i bilen, så jag kan gå in och värma mig en stund.
021022021017Här kan man andas.
021003021007021005021004Allt blir så vackert i kyla.
021011021009Home sweet home ♥
021008Vissa dagar såg nästan svartvita ut. Det blir så ibland med snön och dimman. Alldeles färglöst, men samtidigt väldigt vackert.
021024Och andra dagar lyste himlen i aprikos medan små oskyldiga snöflingor dalade ner mot jorden.
021015021002021023021018Varje dag blev det minst två turer till vedboden för att lasta skottkärran full.
021016Skymning.
021019Även om vintrarna här är långa, kyliga och kämpiga på olika vis, så skulle jag ändå aldrig välja bort den. Innan jag flyttade hit så ogillade vintern eftersom det mest innebar kalla vindar, slask och grått väder i Göteborg. Men här fick jag uppleva vintern på ett helt annat sätt, så som jag alltid önskat att den ska vara. Det blir ett sådant stort kontrast till de andra årstiderna, och det är det jag älskar. Kontrast.

Jag hoppas såklart att februari kommer med mer vacker vintern innan våren sätter av längre fram. Men skulle det inte bli så, så känner jag ändå att jag fått mig en rejäl dos av vinter i år. Det kommer göra gott inför sommaren.

021025

Puss på er ♥

52 Kommentarer på “En bildbomb från januari

 1. Jorma

  Bildbomber är bra bomber 🙂
  Härliga bilder! Det är verkligen nåt visst med ljuset så här års. Alltid den där aprikosnyansen, även om det är mitt på dan 🙂 Fick till några fina bilder på det i fredags, och det kommer fram så mycket mer med HDR som jag använder mig av allt som oftast.
  Puss på dig (ser nästan farligt frostigt ut på glaset 😉 )

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så mycket! 🙂 Ja ljuset är verkligen fint nu.
   Kul att du fick några bilder på aprikosfärgerna 🙂
   Kram ♥

   Reply
 2. Längtaren

  Aj, vissa av bilderna med landskap på fick mig att längta till mitt ställe i naturen. “Här kan man andas”… så är det…
  🙂

  Reply
 3. Night Raven

  Som vanligt många bra ord, betraktelser och fotos där, och som alltid vackert varierat synvinkel på kända motiv blandat med nya.

  Reply
 4. BJ

  Ja, temperaturen har verkligen svängt hit och dit, men tack för den vinter-bomben, den small med ett leende på mina läppar 🙂

  Reply
 5. Louise

  Underbara, underbara bilder! Önskar verkligen det kunde frysa till ordentligt här i Stockholm igen. Nu har det regnat i flera dagar och allt är grått. -_-

  Renarna hos dig, hur skygga är de? De ser ut att vara rätt orädda. Så vackra djur. <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack!! ♥
   Ja det är samma väder här. Regn och grått, och på nätterna blir det ishalka.
   Riktigt tråkigt! Hoppas det vänder snart.

   Åh ja renarna är så fina. Ja de är ganska orädda ändå. De springer iväg först men om man ropar på dom så stannar de 🙂
   Kram ♥

   Reply
 6. Elin

  Åh så vackra bilder du tar, jag vill bara tapetsera mina väggar med dem allihopa! Just dessa bilder påminner mig verkligen om varför jag valde att utbilda mig till miljövetare, min studieort är i söder, men jag blir mer och mer säker på att jag vill flytta tillbaka upp i norr när det är dags för att jobba! Vill kämpa för att bevara dessa vackra miljöer!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack! Gud vad glad jag blir att du gillar mina bilder ♥
   Och vad kul att du valt att utbilda dig till miljövetare. Låter helt fantastiskt. Är så glad att du vill jobba med att bevara dessa miljöer ♥ Kram!

   Reply
 7. Gustav

  Underbara bilder Jonna. Vilken lyx att ha renar som sällskap i skogen. Hoppas du inte fastnade i rutan förresten 😀
  Du är grymt bra och en stor inspiration 🙂

  Reply
 8. Nicklas

  Åh vilka vackra vinterbilder precis vad som behövdes en sådan här grå dag! Som det varit i några dagar nu tycker jag påminner om vintrarna i södra Sverige och dom vintrarna hatade jag verkligen! Nu snöar det ute så hoppas det vackra kommer tillbaka! Får gärna vara vinter ett tag till! Puss på dig<3 Men hur gick det du fastnade väl inte på rutan?!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag håller med ,det får gärna vara vinter ett tag till!
   Nej jag fastnade inte på rutan 🙂 ♥

   Reply
 9. Sensimilla

  Fina coola bilder 🙂 …jag gillar den mest med dina läppar och renarna var med gulliga…riktiga gulliga renar…

  Reply
 10. Linnéa

  Magsiskt vackert <3 Förstår att vintern blir annorlunda när det är vinter på riktigt. Som uppvuxen utanför Stockholm och bara förflyttad några mil västerut till Örebro är det inte mycket till vinter en upplever 😉 Men riktigt vackra snövita vinterdagar kan till och med mitt sommarhjärta gilla vintern.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! Ja jag kan tänka mig att det inte blir så mycket till vinter i de trakterna. Lite som i Göteborg. Mest grått.
   Jag älskar också sommaren mest men just sådana här vinterdagar är ju helt underbara ♥ Kram!

   Reply
 11. Lars

  Vintern är inte slut än…
  Det kommer nog att bli många fina februaribilder också.
  Och björnarna dom har nog lärt känna dig vid det här laget så dom behöver du inte oroa dig för när dom vaknar -:))

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag hoppas att vintern håller i sig ett tag till 🙂
   Haha jaa dom kanske har vant sig nu 😀 ♥

   Reply
 12. Mirre

  Jag finner ro och styrka i dina bilder. Din talang för att låta ljus, känsla, natur och mystik mötas i en bild är son terapi för mig. På mitt jobb stressar jag ibland förbi en gammal affisch från Liljevalchs. Först höll jag alla tummar och tår för att du skulle få ställa ut där. Numera ser jag dina fantastiska bilder inom mig när jag ser affischen. Dels de bilder som du var dina bidrag till Liljevalchs men även de bilder som du delar med dig av nästan varje dag. Jag blundar och jobbdagen blir mindre stressig. Jag har just nu även en stressig och tung tillvaro privat men direkt jag kommer hit får jag genom dina bilder kliva in i en bekymmersfri värld och hämta styrka. Tack för att du låter mig (oss) besöka din värld! Du är värdefull!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh…du anar inte vad glad jag blev av din fina kommentar. Så mycket värme ♥
   Så fint att du känner en ro och styrka av min blogg och mina bilder. Det är verkligen precis så min dröm är att mina läsare ska känna. Så din kommentar gjorde mig väldigt glad! Hoppas att du snart får en lite lugnare tillvaro med mindre stress.
   Tack! Kramar ♥

   Reply
 13. Magnus

  När vintern ser ut så där då är den helt OK, men blötan och slasket som du flyttade från här nere kan jag mer än gärna vara utan.
  Nu lagom till helgen skall däremot kylan tydligen återvända så det kanske rättar till sig där uppe i dina skogar.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Jaa sådana vintrar är ju inte så roliga. Åh jasså? Visste inte att kylan ska komma tillbaks.
   Så bra, jag hoppas på lite finare väder nu då!
   Stor kram ♥

   Reply
 14. R::bert

  This was an very good idea to let us dive in your sooo beautyful awesome winter season together with you again. Because our winter was really short – I guess it was only one week with temperatures under sero this time – I really really enjoy your post!

  A warm hug to my swedish princess of the woods!

  🙂

  Reply
 15. made by mary

  Magiskt! Åh, älskar bilden med “här kan man andas”. Precis så känner jag. Jag kan inte andas i Sthlm, jag måste ha mer skog, himmel och mer öppna landskap för att må bra!

  Reply
 16. Boel

  Som alla andra fullkomligen älskar jag dina magiska bilder och när man blir så berörd ska skaparen av bilderna få veta det. Tack för att du ger oss alla en värld att vila i, få ny inspiration och inre ro, så känner iaf jag Jonna! Du är en fantastisk!

  Reply
 17. Chips&Choklad

  Verkligen magiskt! Här nere i Skövde hade vi turen att få iallafall någon vecka med riktigt isande kallt, frostigt och klart väder. Som du säger – just nu är det väldigt svårt att tänka sig att det inte alls var länge sedan.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! Och vilken tur att ni i alla fall fick en vecka med riktig vinter! Jag hoppas att det blir mer vinter innan våren sätter igång ♥
   Kram!

   Reply
 18. Jimmy

  Bland det vackraste jag sett och jag förstår precis hur du känner. Längtar själv efter att få komma bort från staden och bruset. Frugan och jag köper en gård om några år, långt bort från allt, långt upp i norr.
  Underbara kalla norr.

  … jag vill leva jag vill dö i norden…. 🙂

  Reply
 19. Veronica

  Så underbara bilder..vintern kom till oss även i Skåne..och som dalkullan jag är då njuter jag till max av att gå ute i den kalla underbara vintern <3 det är magiskt!

  Reply
 20. Peg

  Thank you Jonna. Your photography if stunning. You have what I’ve longed for. Congratulation on achieving peace and harmony in a lovely setting.
  I really enjoyed your ancient call in the snow covered woods. My grandparents came from Sweden and I’ve always wanted to come discover my heritage. Your January snow bomb is most enjoyable for someone living in Florida, USA. Thank you for sharing.

  Reply
 21. Amanda

  Är det ett stort problem med björnar när det inte är vinter? har du mött en björn nångång och vad gjorde du då isåfall? och kan man på nått sätt ana att man är nära en björn?

  Reply
 22. Cubby O'hara-Close

  Your homeland is so different to mine! Australia! I love the white magic of your Winter. One day I too would love to see it all for myself and see the great northern lights xxx

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.