En stilla morgon i juvansjön till IKEA över hela världen

Ungefär 6 km från Grundtjärn finns den här vackra platsen vid Juvansjön. Jag har åkt förbi här otaliga gånger eftersom det är på vägen mot Junsele, som är postorten jag tillhör. Varje gång jag åker förbi, oavsett årstid och oavsett tid på dygnet, så bjuder den här platsen alltid på vackra naturscener. Det är så många gånger jag stannat till här för att fota.
Ibland är det rimfrost, is och en rosalila vinterhimmel. Ibland är det grönska och en spegelblank sommarsjö. Ibland är det tjock dimma som dansar över hela ån och sjön.
Igår kväll när jag åkte hit så kunde man se vintern och våren i ett vackert samspel. Några vita svanar längre bort låg och guppade i vattnet och sjöng för fulla halsar när andra svanar flög förbi. Det var så vackert att se, och höra.
Den här bilden kanske ni känner igen. Jag kallar den för “River och dreams” och den har bland annat funnits med i min tapetkollektion. Den här tog jag en tidig höstmorgon när dimman låg riktigt tät och solljuset kämpade sig igenom. Det var så vackert och magiskt att jag trodde att jag drömde. Vilken lycka att jag befann mig just där. Just då.

Och tänk om jag hade vetat i det ögonblicket som jag tog den här bilden att den någon dag kommer att säljas som en stor tavla på IKEA’s alla varuhus över hela världen. 
Det var nog inte förrän igår när jag faktiskt fick se den på Ikeas hemsida som jag verkligen förstod att det är sant. För nästan ett år sedan blev jag kontaktad och fick höra att IKEA var intresserade av den här bilden. Men chanserna var såklart små. Tiden gick och jag slutade hoppas och tänkte att det inte skulle bli av. Förrän de plötsligt hörde av sig och jag fick den fantastiska nyheten att IKEA ville använda bilden till den största canvastavla de någonsin gjort. En så kallad Wall-Canvas på hela 2,5 x 2,5 meter, så man kan klippa till i rätt storlek för väggen och fästa fast. Det blir nästan som en liten fototapet.

Först fick jag reda på att den bara skulle säljas i USA. Och det kändes nog stort! Men sedan fick jag reda på att den skulle säljas i alla IKEA’s varuhus över hela världen. Nu i april kommer den lanseras i Europa, och i augusti kommer den till Asien och Amerika. Det känns fortfarande helt overkligt!

Jag vet att jag många gånger, ända sedan jag var ganska liten, stått på IKEA’s dekorationsavdelning och tittat på tavlorna och fotona där och lekt med tanken på hur häftigt det vore om man hade sin egen bild där. Vilken dröm för en fotograf att få nå ut till en så enorm räckvidd. Spelar ingen roll för mig om folk köper den eller inte. Bara att få nå ut med sin bild sådär. Att folk kommer gå förbi, och i alla fall kanske ägna någon sekund åt att titta. Att få ta plats på ett ställe som lockar människor över hela världen. Det är svindlade. Det känns så stort, och så otroligt roligt!
Sen blir det extra speciellt eftersom just den här platsen har en djupare betydelse för mig. Hela Juvansjön förknippar jag väldigt starkt med mina förfäder och min släkt på morfars sida.
Bara en bit bort ligger min morfars föräldrahem, där han under en tid bodde tillsammans med sina 14 syskon.
13 av syskonen överlevde barndomen och fick alla ett långt liv, och två av dom yngsta lever fortfarande idag.
Ja, min morfars mor Kristina var en riktig järnkvinna. Det har jag fått höra. Och hon var glad och skrattade jämt, trots mängden arbetsuppgifter och den tunga börda hon säkerligen fick bära. Jag tänker ofta på det. Hur dom klarade sig förr och hur de fick vardagen att gå ihop. Det är fascinerande, och jag tror vi skulle ha mycket att lära från dom idag.
Samma år som jag flyttade hit, 2010, så var det en liten släktträff i Juvansjön för syskonen Karlström som fortfarande levde och deras familjer. Det känns inte som det var så längesedan, men ändå har så mycket hänt. Både min morfar, och alla de andra sittandes på bilden lever inte längre. Längst upp har vi Maj-Britt och Sally, som båda fortfarande lever. På nedre raden har vi från vänster min morfar Frans och sen Lilly, Bror, Erik och Axel.
Jag har alltid älskat de speciella ögonen som de har allihopa. Så snäll och varm blick. Man kan riktigt se att de alla är syskon också.
Och kanske känner ni igen bakgrunden från bilderna ovan? Det är “Juvanklocken” som reser sig som en skogsklädd pyramid på andra sidan sjön.
Den här lilla bron som går över ån mellan Storsjön och Juvansjön, den har min morfar Frans Karlström varit med och byggt för exakt 70 år sedan, våren 1948. Så det gör ju att hela den här platsen känns ännu mer speciell. En del av morfar finns här. En del av min historia innan jag fanns.
Och jag tänker på att han säkert sett samma vackra vyer från den här bron många, många gånger. Soliga sommarkväller och dimmiga höstkvällar.
Jag önskar såklart att bilden på IKEA skulle fått namnet Juvansjön istället för Snöstorp. Men som vi vet så har de ganska strikta regler att döpa produkterna till enkla och gärna småländska namn.
Men huvudsaken är att vi vet, att bilden som nu kommer finnas på IKEA världen över, heter Juvansjön som ligger mitt emellan Grundtjärn och Junsele, i den Västernorrländska skogen. Och vi vet, att bron som jag stod på när bilden är tagen, den har min morfar Frans varit med om byggt.
Och jag tror att morfar skulle varit stolt, om han visste.

125 Kommentarer på “En stilla morgon i juvansjön till IKEA över hela världen

 1. Birgitta

  Grattis! Så stort att få din fina bild visad och beundrad över stora delar av världen. Jag skulle själv vilja ha en canvastapet med din underbara bild över Stekenjokk i höstfärger, Så roligt att läsa din beskrivning av platsen och fint minne att din morfar varit med och byggt bron.

  Reply
 2. Anonym

  Wow Jonna, I am so happy for you. What a beautiful achievement, and story from your anchestors. I will be looking for your photograph soon at ikea store, we have one store around 8 km from here??

  Reply
 3. Susanne

  Älskade Jonna,
  Så vackert, fint och kärleksfullt berättat. Ja din morfar skulle ha varit väldigt stolt, det är jag säker på ❤️
  Jag är också väldigt stolt över dig och allt vackert du sprider världen över.
  Lycka till med allt vad du företar dig !
  Massor av kramar från Susanne ❤️

  Reply
 4. Åsa

  Vad häftigt! Grattis Jonna! 😀 Tänk vad många hem den där bilden kommer att finnas i. Wow.

  Vilken fantastisk plats du hittat och vilken fin historia du delar med dig av. Våra förfäders liv lever nog starkare inom oss än vi tror, och jag tror att din morfar vet och är riktigt stolt.

  Reply
 5. Charles Cofer

  Jonna, you are so talented and gentle spirit. I’m not at all surprised that you are taking wing now. All the best wishes for you. Your photos are breathtaking.

  Reply
 6. Dixi Wonderland

  Men detta är ju hur stort som helst Jonna 😀 STORT GRATTIS! Förstår du ens själv hur stort detta är? Jag hoppas att många fler genom IKEA kommer hitta dig och dina kanaler. Vilken magisk upplevelse och vilken fin berättelse. Det är något som jag älskar med dina inlägg. Det finns alltid en berättelse bakom platserna som du fotograferar. Åter igen, stort stort grattis 😀 Du är så värd detta <3

  Reply
 7. Anna S

  Grattis och wow så stort Jonna ❤️
  Du är bara bäst helt enkelt. Många kramar från mig till dig ❤️

  Reply
 8. Antonio

  Helt fantastisk! att nå med sin verk så många människor över hela världen är verkligen stor! När man tror på vad man själv gör blir man till sist alltid erkänd, Grattis Jonna!

  Reply
 9. Magnus

  Sååå jä-la roligt Jonna! Stort, stort GRATTIS!!
  Och så klart att din morfar vet, och att han är stolt över dig behöver du aldrig fundera över. Skulle han kunna vara något annat?
  Än en gång ett stort grattis!

  Reply
 10. Ida

  Så otroligt vackert Jonna. Vad glad jag blir för din skull, men också för alla som väljer att köpa det här vackra motivet och hänga på sin vägg. Otroligt berörande text, all lycka till dig. Kram <3

  Reply
 11. Sophie

  Men WOW så roligt!! 🙂 Så stort! Det här måste ju ha påverkan på din ekonomi, vilket ju är fantastiskt skönt. Och vilken fin historia. Stort grattis!!! 🙂

  Reply
 12. Sandra Junhammar

  Men åååh, WOW!! ♥ Så himla stort och fint på samma gång! G r a t t i s J o n n a !

  Du tar verkligen MAGISKA bilder och är verkligen såå värd detta, blir så himla glad för din skull! ♥♥♥

  KRAM!

  Reply
 13. Bertil Gunnarsson

  Grattis Jonna! Fantastiskt! Försök nu förstå hur stor du har blivit!
  Var stolt! ❤️

  Reply
 14. iza

  Men wow vilken grej!! Det har ju alltid varit en dröm verkligen, kunna bidra med sin konst såhär, verkligen stort, och jätte GRATTIS till detta ! Så himla snygg bild med, perfekt för hemmet, verkligen <3

  Reply
 15. Anonym

  Men guuuud så kul Jonna!! Stort grattis!! 😀 😀 Vad roligt med all den här historien runt bilden och platsen där den är tagen! Förstår att det måste kännas speciellt! Jag tror också att din Morfar skulle varit mäkta stolt över dig!
  Jag är också stolt över dig…hahaha….:D 😉 😀

  Kraaaam!! <3

  Reply
  • Lindan

   Men! Skrev på en väns dator….så blev visst “anonym”….Men det var från Lindan… 😉 <3

   Reply
 16. Brittmari Anderson

  Men Jonna, så helt fantastiskt stor och mäktig denna nyhet är ? men, inget förvånar mig, när det gäller dig. Du har en förmåga att hamna på rätt köl igen efter motgångar. Du har lite katt, i fallet vrider kroppen sig och du hamnar på fötterna ??
  Alldeles dunder-underbart, blir alldeles rörd och önskar att de väljer fler motiv senare.
  Tusen grattiskramar (sparar kramar till framtida stordåd ??)

  Reply
 17. Skorpan

  Så underbart roligt! Grattis! Klart att din morfar är stolt – han vet och följer dig ännu.
  Roligt att se Maj-Britt, jag känner henne lite:)
  Underbar berättelse!

  Reply
 18. Sally

  What a cool story! I loved the foto of your grandfather and his siblings. My dad is one of 16 brothers and sisters. Only 3 of them left now. Your relatives looked very sweet, happy and I bet they had a lot of laughs together. I think your grandfather is very proud of you. Congratulations Jonna!❤️

  Reply
 19. Katarina Julin-Forssen

  Grattis Jonna! Detta är så STORT för Dig förstår jag. Blir så glad för din skull!!??
  Lars-Eric är också släkt med Axels fru Sofia.
  Axel berättade en gång för mej att släkten kom från Österbotten i Finland. Dom hade också bott en tid på Näset vid Bysjö, där min bästa vännina
  nu bor, hon också från Finland liksom jag är.
  Det finns ett ställe där som heter Finnbacken.?
  Allt detta vet du säkert redan men tänkte att världen är liten trots allt.
  Lycka till och varma kramar
  Katarina o L-E

  Reply
 20. Maria

  Wow vad häftigt! Väldigt vackra bilder du har tagit. Skulle vara intressant att läsa om hur dina första fotosamarbeten med olika företag såg ut. Har du läst någon speciell fotokurs, vilket program använder du för fotoredigering och vilken sorts fotoutrustning har du? Lite bakom kulisserna sådär 🙂

  Reply
 21. Maria

  Grattis Jonna! ❤️ Så välförtjänt! Säker på att din morfar är väldigt stolt över dig redan 🙂

  Reply
 22. Anna

  Fantastiskt roligt och underbara foton igen, som vanligt! Stort varmt grattis till dig, Jonna! Du förtjänar all framgång….!

  Reply
 23. Boel

  Men wow Jonna, så himla roligt! Blir så glad för din skull! Ikea av alla företag, wow! Fast förstår deras val, du är dels en ruggigt bra fotograf och dels är den bilden så fantastiskt vacker. Vi vet aldrig vart våra val och vägar leder oss, du kanske kommer ha flera tavlor hos Ikea framöver. Stort stort grattis grymma du, så välförtjänt!

  Reply
 24. Rue

  What wonderful news, congratulations Jonna! It’s funny, I was in Ikea on Monday and while walking through the section with all the art work admiring all the beautiful work. I was tempted to buy something but then thought of your work and how much I would love to buy one of your paintings someday. ? I am so happy for you and your success!

  Hugs!!! ?

  Reply
 25. Erika. F

  Så vackra bilder att jag nästan tappar andan. Det är något visst med skogarna uppåt landet,
  oavsett vilket ortnamn det är. Dimma och frost är nog ett av det mest fullänande vyer jag kan se.
  Tror mig Jonna din Morfar vet. Det ser och vet vad vi gör här på jorden. Det är så, eftersom jag vet!
  Måste också var en innerligt varm känsla och glädje att din Morfar varit med och byggt den bron.
  Att sedan släkten är av ett vänligt släckte med snälla varma ögon, ger det hela ännu mer glädje och lycka! 🙂

  Reply
 26. Lisa

  Vilken underbar bild! Själv bor jag i Portugal (utflyttad från Ö-vik) och jag hoppas verkligen att tavlan kommer att finnas på vårt IKEA varuhus i Loule. Då köper jag den direkt!
  Har följt din blogg under en längre tid och det är en högtidsstund att gå in varje morgon för att kolla om du skrivit något nytt.
  Kram!

  Reply
 27. Anonym

  Ja tycker om att höra om din trakt, familjehistorien och släktens band till den vackre trakten. Du har verkligen dina rötter där!
  Så några frön!

  Reply
 28. Jessica

  Hej!
  Fin bild. Och så kul att se Sally på fotot. Har haft henne som granne vid vår sommarstuga under hela uppväxten! Världens snällaste, håller med!

  Reply
 29. PJ:s byffé - från by till fe

  Grattis till framgången hos IKEA! Den största vinsten med detta är att ditt namn blir känt,också utanför blogg- och socialamedia-världen. Det ena ger det andra, förhoppningsvis.
  Intressant att se bilden med dina äldre släktingar från 2010. Oj, 14 syskon, det var många det. Då saknades inte lekkamrater. Och du borde ha många småkusiner, tycker man.
  Det finns ju en film på YouTube från Juvanådalen som handlar om flottning. Din morfar skymtar där också helt kort. Men det känner du säkert till från tidigare.
  https://youtu.be/6J1r9Qkin7A

  Reply
 30. Ayumi

  Bravo Jonna???!
  What a wonderful story.
  I will buy it and I am planning to buy other photos directly from your site.
  I wish you abundance and money flowing toward you just like river on the photo.
  You deserve it all!
  Love you dearly

  Reply
 31. ANNA

  Congratulations dear Jonna! Such a wonderful picture with an even so wonderful story! Love it ❤?

  Reply
 32. Magdalena

  Vilken glad nyhet. Stort stort grattis. Och vilken fin inramning nyheten fick i och med berättelsen om bron.

  Reply
 33. Lena

  Så fantastiskt! Grattis! Vilken fin text du skrivit om din morfar, jag blev riktigt rörd, det var så vackert

  Reply
 34. Elly

  Gu va häftigt!
  Din morfars mor Kristina som var en riktig järnkvinna, var min pappas faster.
  Det pratades ofta om faster Kristina när jag var liten. Otroligt med 14 barn!!!!!!

  Reply
 35. Anders H

  Du är värd varenda framgång som kommer i din väg, Jonna! Tack för bakgrundsinformationen till bilden, och ett jättestort GRATTIS till både dig – och IKEA! När man tänker närmare efter, så tycker jag att valet av din bild är helt i enlighet med Ingvar Kamprads intentioner – efter vad jag har förstått har han lämnat miljoners miljoner i sitt testamente till just innovatörer och projekt i Norrland! Så kanske det kommer mera..! Man kan i alla fall hoppas…

  Reply
 36. Linn

  Vad fantastiskt roligt Jonna! Jag gläds med dig! Så inspirerande att följa dig och se vilka kliv du tagit framåt sista åren! Även om du varit fantastisk duktig hela tiden så måste det vara extra kul när det kommer framgång i denna form 🙂

  Reply
 37. Pamela

  That is amazing, and so beautiful.
  Both the image, and the story behind it. The story makes the image resonate even deeper.

  So, so happy for you. And for all of us artists hoping for a way to live in beauty and still survive financially. And so happy for everyone…that they can now encounter this serene image in their living spaces.

  “Beauty will save the world.” – Fyodor Dostoevsky

  Reply
 38. Emma

  Wow vilken häftig grej! Hoppas verkligen den kommer hitta nya hem över hela världen! ? Måste dock påpeka att Snöstorp ligger i Halland och inte Småland även om man antar att det mesta med ikea har med Småland att göra ? Trist av ikea att inte välja ett namn som har mer koppling till bilden, men som du säger: du vet och vi vet ❤️

  Reply
 39. Valerie

  Dear Jonna: such wonderful news and what a blessing! And a lovely photo , too! I need to catch up on your posts! I’ve been a little busy.
  ❤???

  Reply
 40. Anonym

  Verkligen fin bild! Ojdå Ikea! ja det var ju faktiskt stort! Då når du ut till ja som du säger hela världen. Grattis! 🙂

  Skönt att ni också haft en härlig påsk. Samma här! 🙂

  Lycka till med skivan nu!

  Reply
 41. Theresa

  What an exciting thing to happen to you Jonna! You must be walking on air right now! Hold tight to Johan and Nanook so you do not fly away.?Such a well deserved accomplishment, it is a beautiful picture! Thank you for the story of the area and your family roots to this area! It makes it all extra special. Sure that your Grandfather and all those in the picture are looking down on you and smiling. Congratulations!?

  Reply
 42. Anonym

  Har inte kommenterat tidigare men följt dig länge på bloggen,
  roligt att följa hur du har byggt upp ditt liv och levebröd i Grundtjärn,
  är imponerad över det du åstadkommit!

  Gläds över framgången med IKEA men ser att du inte märkt ut det som samarbete eller reklam
  för egen produkt, det bör du nog göra för att inte få skatteverket efter dig.

  Varma hälsningar från Norrbotten

  Reply
 43. Anneli

  Åh Grattis Jonna!! Det är du verkligen värd så som du kämpat o följt dina drömmar i med- o motgång…
  Så fina bilder-som alltid 🙂 o fint berättat om din morfar o historien runt bilden. Morfar sitter nog o ler i sin himmel o är väldigt stolt !
  Har inte skrivit på ett tag men jag läser din blogg, oftast sent o innan jag ska sova så kan jag komma på att kolla in här o det ger alltid en varm känsla att få ta del av dina tankar, ord, bilder o berättelser o. Blir som en liten gonattsaga 🙂
  Jag gläds o (ibland) oroas med dina rörelser i vinden, som en fura har dina rötter växt starka, men ibland tar nordanvinden tag i kronan o ruskar om rejält innan vinden mojnat o solen åter värmer ända ner i rötterna. Hoppas du får vara frisk nu o får i dej all näring du behöver – (även träd behöver näring då o då så de kan växa sej starka) o kan fortsätta skapa allt det vackra som flödar ut ur dej .
  Och hoppas du alltid fortsätter se med förundran över att det vackra som finns i livet o naturen, aldrig låter dej bländas av framgången så du tappar fotfästet, men det tror jag inte sån stor risk . (Ja det skulle ju vara hon Jinna Jonton då.. men då får du väl tala henne till rätta o banka lite vett i höve på’na 🙂 ) De där norrländska furorna verkar vara av segt virke o ha stadiga rötter 🙂
  varmaste grattis-kramar <3

  Reply
 44. Brigit

  What a wonderful family story! Thanks for sharing that! And congrats on your photo being accepted!

  Reply
 45. Lars 8463

  Gomorgon fina du
  Mina ögon känner sig
  varma, glada och tankfulla.
  För att få se din dröm
  fortsätta din morfars brobygge.
  Bli en gemensam historia
  som nu når hela världen

  Reply
 46. Evelina

  Sitter och blir lite tårögd… Det är ju sååååå fantastiskt!! Häftigt! Vet inte riktigt vilket som berör mig mest, att du når ut till en så stor “publik” eller din fina släkthistoria. Hursomhelst så är dina bilder helt magiska som vanligt och för mig var det en fin start på dagen att få lite tårar i ögonen av ditt fina inlägg. Tack ❤

  Reply
  • Ulf

   Hej Jonna. Din morfar har jag träffat några gånger men jag kommer inte ihåg i vilka sammanhang. Det finns så mycket vackert i våra trakter att man blir nästan stum ibland. Du har en fantastisk förmåga att fånga det på bild och även i ord. Apropå ord så försöker jag få tala med dig på telefon men du svarar aldrig. Jag skulle vilja prata med dig om en artikel i en kulturtidskrift som heter Anuchilon som jag är en av stödpersonerna bakom. Snälla du ring mig på 0703282624 så fort som möjligt så får vi klara ut det hela. Jag berättar gärna detaljerna i det hela. Om du säger nej så är det helt ok.
   Du är bara bäst och jag hoppas du kommer att bli smått förmögen av din tapettavla på IKEA. Det är du sannerligen värd.

   Reply
   • Magnus

    Skulle tro att du har större framgång i dina kontakförsök om du använder dig av de kontaktvägar Jonna anger under “Kontakta mig” i menyraden högst upp på sidan. Hon har sannolikt i takt med ökad uppmärksamhet mer eller mindre tvingats att bli relativt selektiv vad gäller att svara på okända telefonnummer. Men det är bara min egen gissning. 🙂

    Reply
 47. Dick Scott

  Tack för så vackra bilder och intressant berättelse 🙂 Ja tänk vad dom kämpade och orkade förr när dom växte upp under svåra förhållanden och ofta var så många och trångbodda. Ibland brukar jag tänka att människor på den tiden hade varandra på ett annat sätt än idag, man levde nära naturen och varandra och hjälptes åt med alla sysslor. Tror vi behöver mer av gemenskap i dagens samhälle…fler stunder med tid för varandra. Stort Grattis till att din vackra bild blev en tavla…så roligt. Dimman över ån inspirerade mig till denna dikt:
  Mist over the river
  In the early morning
  A nightblue sky
  At the lake
  Close to nature
  In my heart
  The sun is rising
  Once again
  DickScott2018

  Reply
 48. Roman

  Great news! Congratulations Jonna 🙂 I can confirm the picture is available for preorder on IKEA Russia website as well!

  Reply
 49. Josefine

  Vad kul, den måste jag köpa! Min pappa är från Sunnansjö så jag har också varit mycket runt där under min uppväxt, så det vore kul att ha en IKEA-tavla ’hemifrån’.

  Och på tal om ingenting – Axel Karlström var min pappas fasters make 🙂

  Reply
  • Mats

   Haha, menar du allvar med din fråga???
   Det vore ju samma sak som om jag frågar dig vad du har för lön, och samtidigt ska du uppge ditt fullständiga namn och adress 🙂

   Reply
  • Brarbro Billy Hylly /Costymer service

   Vad som står i avtalet mellan parterna angående användandet av bilden är konfidentiellt.
   Men eftersom du verkar vara en reko person kan vi avslöja följande om du inte för detta vidare till tredje part.
   Vid 890 sålda första timmen worldwide om köerna är mera än 22m till höger om den vänstra kön utgår en ersättning med följande.
   Choklad Choklad Choklad i olika smaker i massor samt den nya test smaken köttbullar med lingon
   Swedish meatballs&lingonberries choklad 1500g
   Och swedish cinnamon rolls noodles
   Annars blir det 7512 st korvkuponger som endast gäller i butiken i Mosträsk onsdagar mellan 11.00-11-30
   Mvh Brarbro

   Reply
 50. Adriana MG

  Jonna, I love the story behind it, it brought tears to my eyes. Such a magical connection, and to have it at Ikea is such a beautiful way to keep the story alive, and the special people who are a part of it. Congratulations! 🙂 <3

  Reply
 51. Christiane

  Hello Jonna over there in Sweden . . .

  We are having an IKEA built in our area and it will be open next year. I’m going to find your beautiful ‘dream’ photograph wall picture there I hope. I think many people will stop and look and likely many will also buy . .. . . . to be able to look at such mystical beauty in your own home would be such a joy . . . .

  Good for you, Jonna. Your ‘gift’ of photography talent is going to reach out for many to see that have not known about your work. Happy for you, Jonna. 🙂

  Reply
 52. Kerstin

  Vilken vacker berättelse om din morfar ♥️ Stort stort grattis till dig! Så glad och stolt din morfar skulle varit!

  Reply
 53. Irene

  En fantastisk bild och en underbar berättelse – så roligt för din skull, grattis!
  Jag har själv en sån fantastisk kvinna i min släkt, min farmor som fick 13 barn och som var en stark kvinna. Ibland undrar man hur de bara fick ihop vardagen?

  Reply
 54. Marie

  Såna här inlägg MÅSTE märkas ut som reklam – TYDLIGT!
  Du har inte gjort det alls!
  Har anmält till Skatteverket !!

  Reply
 55. Aimee

  How beautiful! I just went to the IKEA website and couldn’t find it. Maybe it’s sold out? If so that is wonderful news for you. Hopefully more of your gorgeous images will be available someday.

  Reply
 56. Wilda

  Åh jag blir så rörd av detta! Så stort Jonna och så väl värt! Den tavlan kommer fascinera och inspirera många, och framför allt beröra djupt. <3

  Reply
 57. JohanR

  Grattis

  Om du någon gång får reda på upplagan hoppa jag du berättar ( jag utgår Ikea har köpt till fast pris så där får du ingen återkoppling)

  Reply
 58. fernando

  hello jonna, beautiful story of this picture, unfortunately IKEA still does not arrive in Chile, I know it is in Argentina, but I have never known that it is here, it would be great to find that photograph, and to know the history it has, a hug from the distance, fernando.

  Reply
 59. Lena D

  Så underbart roligt och välförtjänt! Gläds med dig, stort grattis 🙂 Och så fint du berättar, jag älskar att höra om andras historia, och så mycket mer värdefullt det blir när man vet lite om bakgrunden till en bild, en sång, en möbel, ett hus eller vad det än är! Du lyckas verkligen “gå ner i källaren” och hämta upp nya krafter, och är en sann inspiratör för andra! Att följa sitt hjärta, sin intuition, sin magkänsla – det är att leva! Och livet hittar alltid en ny form, även när det ser som mörkast ut, natten följs alltid av en ny dag. Grattis igen! Kram med koltrastsång 🙂

  Reply
 60. Inga

  Grattis! Tänk vad mycket som hänt sedan du flyttade till Grundtjärn. Helt underbart både för dej, Johan och din mamma. Så kreativa och helt fantastiska. Så underbart fina alster ni gör. Och nu kan man se dej på Ikea. Stort stort grattis. Kram

  Reply
 61. Carola H

  Men WOW Jonna!! Blir så otroligt glad för din skull, du är så värd allt som går din väg och jag önskar dig vidare lycka på din färd genom livet! 🙂 Kramar från Åland. Ps. kollar du fb-mailen någon gång (kan gissa att den är smockfull), har för länge sedan skickat en bild där åt dig från en sagobok som heter Trollskogen. Tycker det är precis DU i bilden 🙂 🙂 <3

  Reply
 62. Jana Maria

  Wooow Jonna, that’s so great!! Congratulations! And understandable that they want it because it is such a beautiful picture!! <3 The place is also really beautiful and thank you so much for sharing the beautiful story about the bridge and the background of your family. Lot's of Hugs and Love to you and your family!!

  Reply
 63. Uno Molander

  Grattis och vi blir oerhört glada för din/er skull. Följer din blogg och ibland händer det att man berörs lite extra, denna gång inslagen om syskonen Karlström. Din morfar är/var kusin med min mor som föddes Karlström, men växte upp och levde i Helgum. Hennes far, min morfar Jakob Petter tillbringade sina första år på Långnäset, Omsjö. Om detta har jag knappt hört något tidigare, utan först för ett par år sedan genom Smulans blogg där man kan se en bild på samma syskon, men från 1932. Besökte platsen på Långnäset för 2 år sedan och kunde se resterna av bostället. Bara nyfiken, har du någonsin sett någon bild eller annat som minner av hur det såg ut när det fortfarande var bebyggt? Inget jag vill besvära dig med, men skulle det finnas någon mer historia kring platsen och de som levde där så skulle det vara intressant att ta del av. Hursomhelst, läser dagens inlägg om den konstiga känslan som tack och lov lämnat och att energin är tillbaka! Ha en fantastisk vår då det ser ut som vi går mot soliga och underbara dagar. Ha det underbart!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.