Det varma ljuset i den kyliga morgonen

Hej mina vackra vänner!
Nu är vardagen tillbaks igen efter påskhelgen. Jag hoppas att ni alla haft en mysig påsk!
Det har jag också haft! Hela min familj har varit samlad här uppe i Grundtjärn under helgen. Mamma, pappa, och mina bröder med familj. Det är så roligt när vi är samlade allihopa. Önskar verkligen att vi bodde närmare varandra så man kunde ses sådär lite nu och då. Fast nu har nyligen min lillebror Filip flyttat till Sollefteå från Östersund, så nu bor han inte alls långt bort från Grundtjärn, så då blir det ju att man kan ses lite oftare.

Och sen har vi också varit hos Johans familj i Järved utanför Örnsköldsvik. Är så glad att jag fått en sån fin familj från Johans sida också. Vilken bonus det är egentligen. Är så tacksam att vara omgiven av så mycket familj, kärlek och fina människor.
Som vanligt efter en lite längre helg har jag nästan längtat lite efter vardagen igen. Jag brukar nästan alltid älska måndagar eftersom det innebär att jag får återgå till mitt jobb och mina små projekt. Även om ledighet också är väldigt viktigt såklart.
I morse vaknade jag ovanligt tidigt, innan klockan ringde. Klockan 6 på morgonen gick jag upp och såg den vackra morgonsolen lysa där ute, så jag bestämde mig för att börja dagen med en riktigt lång promenad i morgonsolen. Åh herregud vilket bra beslut.
Lyckorus fick jag när jag såg solens trålar genom björkträden. Vårkänslorna väcks till liv i kroppen. Det blir ett spännande kontrast till den råa kylan. -15 grader var det ute på den här lilla promenaden. Det var så svårt att förstå det. Det såg varmare ut, så jag hade inte riktigt klätt mig ordentligt. På nätterna är det runt -20 just nu, så nog blir jag påmind om att de här vårkänslorna mest sitter i mitt eget huvud, som det brukar göra den här tiden på våren 🙂
Ändå värmer solens tidiga strålar i ansiktet. Det känns lite overkligt. Nästan…gudomligt. Ja jag finner inga ord. Varenda vår händer något märkligt med mig. Det är som om vintern programmerar om mig och startar om hela min själ. För något så här underbart kan jag väl aldrig någonsin ha varit med om? Samma känsla, samma tanke återupprepar sig varje år. Därför känns varje vår som den första tiden i mitt liv. Som om jag precis fötts på nytt, och möter ljuset för allra första gången. Ja, allting upplevs lika starkt och levande som om det vore den första gången.
Nayeli följde med på hela promenaden. Man ser att hon också njuter av solljuset. Och kanske får hon också vårkänslor av en grusig asfalts-väg utan snö och is. Det är något speciellt när man kan gå som vanligt igen.
Den här morgonstunden gav mycket energi. Dock ska tilläggas att jag fick lite frossa när jag kom hem så jag gick och la mig under täcket i sängen för att värma mig, och råkade somna i en och en halv timme haha. Men fy sjutton vad skönt det var. Det var nog precis vad som behövdes för att starta igång den här nya veckan.

Idag ska jag först jobba lite här hemma och sen åker jag iväg till studion. Den här veckan ska jag och Mats (musikern som jag jobbar med) börja med vår första riktiga låt till skivan! Det känns SÅ obeskrivligt roligt. För inte så längesedan kändes den här skivan som något ouppnåeligt. Något jag var tvungen att jobba med i motvind. Men senaste veckan när jag äntligen fick komma igång så känns det istället lätt och roligt och upplyftande! Som om vi har alla världens vindar med oss. Jag har senaste veckan varit i studion varje dag förutom på lördag, om än så bara några timmar varje gång. Jag sjunger så högt att jag nästan tror att glasrutorna ska spricka. Men det är så fantastiskt att få öppna upp och fullt ut få hitta sin egen röst och prova sig fram utan att behöva lägga band på sig själv för att man tror att man hörs för mycket. I studion får jag höras hur mycket jag vill.
Varenda minut jag spenderar med musiken jag vill skapa så kommer jag ett steg framåt. Det känns i hela hjärtat.
Det här kommer bli så bra.

Vad ni ska ni göra i veckan? Hoppas ni får en underbar tisdag!
Kram på er allihopa ♥

16 Kommentarer på “Det varma ljuset i den kyliga morgonen

 1. Lena Berg-Nordenberg

  Visst är det som att få livet tillbaka när vårsolen börjar värma. Längtar efter de första snödropparna, men än syns inga då det fortfarande är så kallt. Njut av våren!

  Reply
 2. Jorma

  Härligt med energin som börjar komma alltmer 🙂
  Den här veckan är en kort jobbvecka- enbart tre dagar, så WooHoo! på den 🙂
  Det är väl inga direkta planer, få se lite vad väder och vind tillåter. Det är sagt att det kan börja bli varmare nu, så om solen skiner kan det bli en längre tur med cykeln någon av helgens dagar. Tog första stapplande steg igår med 37 km non-stop. Det känns lite i knäna efter den här ganska så stillasittande vintern. Ska bli skönt att komma igång igen, även om jag tvivlar på att jag kommer att cykla till och från jobbet (samma sträcka jag körde igår).
  Ha en fortsatt fin vecka 🙂
  Kramar

  Reply
 3. Sandra Junhammar

  Ååh så himla härligt! Låter som att du haft en riktigt mysig påskhelg och bra start på veckan ♥ Känner igen de där känslorna kring våren. Det ser ju verkligen så himla skönt ut när solen skiner, men sen går man ut och det är svinkallt haha 😂

  Blir så himla glad och inspirerad när jag läser om musiken och din skiva! Ser verkligen fram emot att lyssna på den framöver. För att inte tala om låtklippet du la upp på instagram igår, alltså jösses så FINT!!! ♥

  I veckan ska jag fortsätta jobbet med att starta upp mitt egna företag, gaah jag är så peppad just nu! 😀👏 Känns så himla kul, och lite läskigt på samma gång. Men känner på mig att det kommer bli bra.

  Hoppas att du får en underbar vecka, fina Jonna! Och tack för allt härligt du delar med dig av. Stor KRAM ♥

  Reply
 4. Evelina

  Jag började skratta när jag läste det du skrev om att det är så skönt att kunna börja gå som vanligt igen för det är precis vad jag själv tänkt den senaste veckan. Det är underbart! Här håller dessutom skaren väldigt bra att gå på eftersom det är så kallt på nätterna fortfarande så nu är det helt underbart lätt att ta sig fram överallt! Men benmusklerna jag fått kommer väl att försvinna lika snabbt igen, haha.

  Ha en fin vecka! Och var rädd om rösten ❤

  Reply
 5. Dixi Wonderland

  Underbart med sol 😀 Idag är första dagen på en vecka som vi inte har sol men jag var ute och gick i en timma. Har saknat det så mycket och nu när dom äntligen börjar ta bort allt grus så känns det underbart 😀 Lycka till med låten :*

  Reply
 6. Emma

  Vad roligt att du mår bättre igen, att du haft en bra påsk och att du kommit igång med musiken! 😀 Hoppas allt fortsätter kännas bra framöver.

  Reply
 7. Anders H

  Skönt att du har haft en bra påskhelg, Jonna! Jag saknar detta, att ibland kunna förenas med resten av familjen/släkten vid speciella tillfällen, det kan vara lite svårt att samla alla när man “bara” är hemma på somrarna! Kul att vårkänslorna har fått tag i dig, ha det så bra med alla projekt nu! Kram!

  Reply
 8. Catarina

  Vad härligt!! Älskar sådana dagar! Här börjar snön äntligen försvinna, sakta men säkert och solen gassar på ordentligt nu. Fortfarande kyligt i luften.
  Men nu börjar man känna att våren är på ingång. 🙂

  Denna vecka kommer spenderar framför datorn för C-uppsatsskrivning!

  Kram // Catarina 🙂

  Reply
 9. Malin Bengtsson

  Alltså, hur finner du beskrivningar till alla obeskrivliga känslor? Du är fantastisk Jonna! Längtar så tills du släpper sin skiva, den kommer spelar på repeat ❤

  Reply
 10. Illianas

  Åh vilka underbara foton på vårens smygande ankomst, även om det väl inte känns så vårigt med den kylan!
  Och så himla roligt att höra att du äntligen kan jobba med din skiva 😄 ser såå mycket framemot när den är klar!! ❤️

  Reply
 11. Lindan

  Alltså Jonna – efter gårdagens smakprov på Instagram så kan jag knappt VÄNTA tills skivan är klar!!! Har såå höga förväntningar…och jag vet att du antagligen överträffar dem ändå…haha…;) 🙂 (tror jag tittade/lyssnade säkert 10 ggr på smakprovet på Insta – helt GAAALET bra!!!!! Saknar ord!! Du är sååå grym!!)
  Själv är jag inne i en riktigt skum och jobbig period…Som HSP kan man ju lätt bli lite “socialt bakis” om man inte fått/får den egentid man behöver för att andas och ladda batterierna…Så brukar försöka prioritera det. Men nu känns det som om jag varit en en social bakfylla i typ ett halvår…Och det går inte över!!?? Blir bara värre, vad jag än gör!!? :/ 😮 Vet varken in eller ut…. 🙁
  Men just när jag mår sådär så längtar jag ÄNNU mer efter dina inlägg – de lugnar min själ och skänker tröst….!! Så tack!!! <3 <3 <3

  Oavsett om det ser ut som om ni fortfarande har mer snö än vi haft på hela vintern så är det ju skönt att du ändå känner vårkänslor i hjärtat… <3 Och snart – snart kommer den förhoppningsvis på riktigt!

  Stoor kraaaam!!!!

  Reply
 12. Lars 8463

  Gomorgon känslomålare
  Ute faller snön stilla
  genom brolampans sken.
  Inne i stundens mörker
  vilar mitt varma ansikte.
  Rödbrunt av dygnens minnen.
  Sol, snö,måne och nuet.

  Vi är olika, men när du
  öppnar upp i ord och bild
  är vi ganska lika.
  Jag är tystnad, men våren
  får det att sjunga i mig.

  Hoppas att du har tid
  att öppna upp, för ditt
  hjärtas fria vandring.
  Mot det du skapar.

  KRAM

  Reply
 13. Magnus

  Här har det varit kalasväder under påsken, med undantag för söndagen. Fast det gjorde inte så mycket för då passade jag på att åka på den årliga stora bilmässan i Jönköping. Så sammantaget så hade jag och katten en fin påskhelg!
  Sen började arbetsveckan igår och på vägen dit snöade det, och när jag åkte hem på natten så regnade det rätt ordentligt. Och det har det gjort mest hela natten och morgonen också. Snacka om tajming med vädret! Skit samma liksom om det är grått och vått under arbetsveckorna. Då hinner jag ändå inte vara ute speciellt mycket.

  Stor kram!

  Reply
 14. Valerie

  Dear Jonna: I am happy that you have so much family around you. I’m trying to enjoy the sunny days, we’ve had few. It keeps snowing and then going away because it gets warm and rainy. It just happened again and now they’re calling for more snow on Saturday! I have therapy for my arm, which I hurt a month ago. It’s two days a week and I can handle a lot of pain and meditate through it too, so I am lucky that way! I hope that it is much better soon. It is better after just a few times!
  Take care and enjoy!😊❤🌅🙌🌎

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.