Första veckan

Hej på er!
Det är fredag förmiddag och jag sitter i min mysiga studio i Myckelgensjö. Det här känns som veckans första riktigt lugna dag där jag inte har en massa småsaker inbokade. Ja hela den här veckan gick så otroligt fort! Så idag tänkte jag bara vara här och ta ikapp lite jobb innan helgen. Njuter verkligen av att vara här! Och just i skrivande stund så kom solen fram bakom molnen och lyste in genom fönstret. Jag får lite vårkänslor, även om det är mitt i vintern.
Tusen tack för alla era fina kommentarer på min videoblogg! Så roligt att ni tycker om mina videobloggar. Jag hoppas som sagt göra videor lite oftare nu. Men oftast så tar det nästan en hel dags redigering för mig att göra en videoblogg, så därför blir det inte lika ofta som jag vill. Men jag ska verkligen försöka! 🙂
Nu tänkte jag bara visa några bilder från min första arbetsvecka här så ni får veta lite vad som hänt sen sist!
Det tar ju alltid lite tid att verkligen komma plats när man bytt arbetsplats såhär. Det här med värmen är ju ett ständigt aktuellt ämne när man bor i hus. För att värma upp här så måste jag ha på elelement, och det finns redan element här som går på direktverkande el. De är väldigt effektiva och blir väldigt varma. Dock har jag har blivit väldigt rädd och nojig av mig sedan branden i mina föräldrars hus för två år sedan. Jag fick för mig att jag nog inte kan ha på dom elementen när jag inte är här (just eftersom de är så himla effektiva) så jag tog med mig två oljeelement och satte på istället. Det kändes “säkrare”.
Men de var såklart inte lika bra, så när jag kom hit på måndag morgon var det bara 7 grader inne i köket, och ännu kallar i studion. Jag tänkte att det nog blir snabbt varmt om jag eldar i vedspisen, men det tar lite tid att få rejäl värme. Mitt på dagen när jag suttit still framför datorn länge så blev jag så frusen så jag var tvungen att lägga mig i soffan en stund under filtarna och vila. Och när jag gick för kvällen så var det 17 grader inne.

Jag tänkte då att jag måste våga ha på de riktiga elementen annars kommer jag inte jobba så effektivt här. (Jag vet att jag är övernojig!) Så på tisdag kväll kom Johan och hälpte mig att koppla ur ett element i vardagsrummet som inte gick att stänga av (det eldade på för fullt) och det gick på samma säkring som mitt element i studion. Så på onsdag morgon var det riktigt varmt och gott här! Värmen är så himla viktig.
På onsdag fick jag besök av Adrian, som är Fridas man, alltså Frida Bylund som driver mjölkgården här i Myckelgensjö och som jag köpte kvigan Stjärna av. Det är så himla roligt att få vara i en by nu där man har vänner och bekanta omkring sig. Att få ta en liten fikapaus då och då! Och nu hade Adrian med sig sin lilla valp Sammi, som är 8 veckor gammal. Det är en Australian Kelpie valp som är en utmärkt vallhund. Hon ska tränas att valla får, kor och ankor bland annat. Hon är SÅ söt!
Lilla Sammi!
Nanook har faktiskt aldrig fått träffa en valp innan, så jag tyckte det var så intressant att se hur han reagerade. Först var han jättenyfiken och dregglade och blev så glad! Sen verkade han tycka hon blev jobbig så då ville han inte vara nära längre hahaha. Ni kanske ser det i hans blick här när Sammi försökte ta hans koppel? 😀
Adrian hade tagit med sig fika! Och så pratade vi om kamerautrustning och YouTube och allt annat roligt! Han har nämligen nyligen startat upp en YouTube kanal som heter “My Swedish life“. Han kommer från England men flyttade hit för några år sedan när han träffade Frida. Så nu tänkte han börja vidoblogga om livet i Myckelgensjö. Om gården, om djuren, om bilar och allt annat som han tycker är roligt. Jag tror det kommer bli succé! Om ni tycker det låter intressant skulle jag (och han!) bli superglad om ni ville gå in och prenumerera på hans kanal så han får lite fler följare nu i starten!

Han gjorde bland annat en videoblogg från när han hälsade på hos mig med Sammi i onsdag. Ni kan se den här nedan!

Som sagt, gå gärna in och prenumerera på hans kanal om ni vill se mer av hans liv i Myckelgensjö. Tycker det är SÅ roligt att han börjat med YouTube och då kan man behöva lite extra pepp såhär i starten! 😀 Jag vet ju själv hur lång den där vägen kan vara att gå.
Är det bara jag som tycker valpar är sötare än bebisar? Jag kan inte hjälpa det. Det bara är så. Och så luktar dom så gott!
Efter en vild stund av lek och bus somnade hon tillslut. Mysigt att få bära en sovande valp som snarkar i örat. Det var en riktig glädjekick såhär på onsdagen!
När jag och Johan hade kommit hem från jobbet slängde vi oss i maten för att sedan bege oss ut till pumphuset i Grundtjärn, eftersom vattnet hade slutat fungera i byn under dagen. Johan är nämligen pumphus-ansvarig och om något händer med vattnet så är det han och grannen Graham som ska se till att det fixas. Oavsett tid på dygnet och oavsett väder. Och just denna kvällen blev det såklart snöstorm. Att ta sig till pumphuset var som att samla årets alla träningspass i ett. Det är så ofantligt mycket snö! Nu kom dock snöskorna väl användning. Jag fick före och stampade hårt så att det skulle bli lite lättare att gå. Sista vägen upp mot pumphuset fick Johan och Graham krypa eftersom man annars sjönk ner över en meter.
Det var en säkring som hade gått, och det var lite problematiskt med att få igång allt igen. När brunnen hade fyllts upp igen gick vi tillbaks vid 11 tiden på kvällen, och Johan stod länge och klurade på hur vi skulle få igång allt igen. Jag beundrade hans tålamod. Till slut kom han på det, och pumpen började pumpa in vatten igen! HURRA!
Sen gick vi hemåt igen och vi båda sov riktigt gott den natten. Att pulsa i snö är verkligen tungt!
Igår (torsdag) så fick jag besök av Hanna Persson som jobbar på lokaltidningen Allehanda. De ville göra ett reportage om min nya arbetsplats och mitt projekt med kulnings-skivan. En kvart innan hon kom så släcktes datorn och allt ned i min studio. En huvudsäkring hade gått och jag visste in då vart den var någonstans. Jag fick lite smått panik eftersom jag verkligen ville att allt skulle funka nu när hon kom haha. Jag ville ju visa upp min monderna och fina studio med all utrustning. Men nej, haha. Det är liksom alltid något. Så det var bara att gilla läget.

Som tur var så var Hanna så himla trevlig och hon tyckte det var charmigt. Hon bor också i ett gammalt hus och vet hur det kan vara. Jag fick tände upp ljus i studion istället när hon skulle ta bilder där, och jag tror det blev lika mysigt ändå!
Dock kunde jag ju sen inte jobba när mötet med Hanna var slut. Och så började det bli kallt i studion eftersom inget element var där.
Vilken tur jag har att Johan inte bara är världens finaste och underbaraste man, men också elektriker! Haha. Efter en lång stund av letande hittade jag huvudsäkringarna gömt i en garderob där det var svårt att komma åt. Jag tycker det är lite läskigt med el måste jag erkänna. Så han kom på studs och tog med nya säkringar och bytte (han jobbade hemma i smedjan igår). Sen kollade vi så allt funkade som det skulle, och det gjorde det!
Och nu sitter jag här efter en händelserik vecka. Det är fredag och solen skiner utanför. Om jag hinner ska jag åka iväg på lite fredagsfika på lanthandeln senare. Men nu ska jag nog ta en liten promenad med Nanook innan jag fortsätter jobba.

Hoppas ni haft en jättefin vecka allihopa! Och TREVLIG HELG!
Kram på er ♥

54 Kommentarer på “Första veckan

 1. emblas.se

  Oj vilken händelserik vecka ni verkar haft! (det är väl Murphys law som är i farten kanske?^^) Men skönt att det löste sig med vattnet och elen. 🙂
  Önskar er en fin helg
  kram
  Emma

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Emma! JA det känns lite som om Murphy har varit i farten haha.
   Hoppas du har en fin måndag! Kram på dig ♥

   Reply
 2. Rick

  Hi Jonna, great blog post and some nice pictures. First week in the studio went well I see. It’s always better when you feel comfortable and relaxed in your surroundings.

  Reply
 3. Maria - All things green

  Hehe näe, jag känner samma inför valpar och bebisar, kan inte hjälpa det. Men så känner jag nästan inför alla djur måste jag säga; kalvar, björnungar you name it! Grattis till nya kontoret, förstår att det måste vara skönt, har lite samma känsla här även om jag inte spelar in en kulningsskiva! 🙂 Så lustigt att Johan är Elektriker, Magnus gick ju El på gymnasiet och även om han inte jobbar inom det så är det så skönt att han kan fixa en del småsaker kring sånt hemma. jag är ttyp *med hysterisk röst* “ÄR ELEN URKOPPLAD”, när han håller på. 😛 Och jag förstår också känslan kring elementen, när jag var ca 22 bodde jag i studenthus i Uppsala och det utvecklades en brand i källaren och första våningen som började sprida sig uppåt. När jag insåg att det brann så öppnade jag dörren för att mötas av en helt rökfylld korridor *paniken* Efter det är jag jättekänslig så fort det luktar rök/bränt, men det lugnar ner sig, det är mindre nu än för 5 år sen. Tänker att det mattas av allt eftersom även om jag tycker det är bra att ha respekt för eld/el och allt sånt.

  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha vad roligt att din man också är elektriker! Känner verkligen igen det där med att undra hur andra klarar sig 😀 Tycker det är SÅ ofta det är nåt med elen. Och JA hahah, det där med att säga “ÄR ELEN URKOPPLAD” känner jag också igen. Är alltid så rädd att nåt ska hända.
   Otäckt med branden. Huvva! En sådan där upplevelse sitter i länge.

   Kram på dig finaste Maria ♥

   Reply
 4. iza

  Händelserik vecka indeed, skönt att allting löste sig !

  Och valpar är ju typ bland det sötaste som finns. Skickar massor med klipp på söta valpar hela tiden till Albin.. Huskyvalpar, schäfervalpar, och alaskan malmutt valpar.. ja, hur mycket som helst. Mest schäfer… Och husky iofs. jag älskar dem där små söta sakerna. Längtar längtar tills vi skaffar oss en egen. Verkligen. Blir typ svårt att formulera sig, valpen var för söt !!
  haha, ha en fin helg !! kram !

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh vad kul att du känner likadant för valpar. Ja de när nåt så fasligt gulligt över dom. Och dom verkar alltid så glada 🙂 🙂
   Så nyfikna på livet!!
   Förstår att du längtar tills ni skaffar valp!! ♥ KRAM på dig

   Reply
 5. Tristine

  What a busy week! I live in Minnesota, Monday we got 17” of snow. How do you handle the lack of sun in the winter?

  Reply
  • Jonna Post author

   Oh thats a lot of snow!!
   Hmm during the winter I always eat D-vitamin. But the lack of sun is really though. I always feel more down during the darkest months of the year.
   But then in the summer, we get sun almost all the time instead 🙂
   Lots of love ♥

   Reply
 6. Luna (Wilma)

  Hi, such a nice blogpost. It is so cold, but so beautiful! I love the look in Nanooks big brown eyes with this sweet little puppy, he is so precious!
  Have a lovely weekend?.

  Reply
 7. Lilylayne

  A very interesting first week! The studio looks cozy. So happy for you, you have come a long way in just a few short years! Stay warm, here in Canada, the temperatures are up and down…right now….it is cold!

  Reply
 8. Bella

  El alltså! Jag bor också med en elektriker i ett litet torp i norrland och det är många gånger som han räddat situationen i huset ? gamla hus kräver nästan att en hantverkare bor där haha?Tur att du har Johan?!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha va många här som verkar leva med en elektriker 😀 Vilka bra val vi gjort 🙂
   Ja gamla hus alltså…man skulle behöva alla möjliga olika hantverkare 😀
   Kram ♥

   Reply
 9. Sabina

  Jag har också tur och är gift med en elektriker, haha. Vet faktiskt inte hur vanligt folk klarar sig :’D

  Och JA valpar är sötare än bebisar enligt mig, tycker nog de flesta bebisdjur är sötare än bebismänniskor 😛

  Reply
 10. Jan

  Hi Jonna !!! Wow !!! I really enjoy everything you wrote, video, and more. What a great week you had ! For sure you’ll be rested very well this weekend. Enjoy Jonna. You deserve it ! Also I’ll check in on your friend’s too. He sound interesting.
  Hugs ❤️❤️❤️ Cheers☕️☕️☕️ ~ Jan

  Reply
 11. olivia

  Lucky you, you got a puppy in your life how great! I’m happy you have such a wonderful support network of people there to help you.

  Reply
 12. Anonym

  Du har en fantastisk blogg, jag har följt den länge och jag har en fråga, är
  Frida Bylund omgift? Du har ju visat hela hennes familj tidigare med en annan
  man.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så mycket!
   Hmm nej Frida har aldrig haft någon annan man än Adrian. Och jag har aldrig visat hela Fridas familj på bloggen. Så anar att du kanske blandat ihop med någon annan? Kanske är det mina vänner Åsa och Arvid du tänker på?

   Kram ♥

   Reply
   • Anonym

    Nej inte Åsa och Arvid. Jag vet inte vem jag skulle ha blandat ihop med…
    Dom hade två små barn och hennes man hjälpte dig ibland när du hade kört
    fast med din bil och han var även med dig på någon gala Ö-vik. Som jag
    uppfattade det så var Adrian då anställd hos Lina Bylund och hennes familj.
    Du har ju haft flera inlägg om det tidigare. Hur som helst, inte så viktigt…

    Reply
  • Jonna Post author

   Ja han omplacerades i maj förra året till sin uppfödare. Så han bor i Umeå nu med några av sina syskon och halvsyskon.
   Det var en känslomässigt jobbig tid, men vi kunde inte drömt om en bättre lösning som vår situation såg ut. Nu vet vi att han har det bra och får den tid han förtjänar 🙂
   Kram ♥

   Reply
 13. Kristina

  Började lyssna på Adrians videoblogg men slutade ganska snart. Det var svårt att höra vad han sa. Jag upplevde att han inte artikulerade så tydligt. Sen kan ju tilläggas att jag är inte så bra på engelska det bidrog också. Men i vilket fall vill jag framföra detta.Kanske något för honom att tänka på. Lycka till.

  Reply
 14. Peter H. Finch

  While I was watching this, one of our cats jumped up on my lap. She heard her name spoken a coupe of times and the ears suddenly perked up. Our Sammi is a rather large tabby cat who sometimes pays attention to the computer screen.

  Reply
 15. PJ:s byffé - från by till fe

  Jag brukar också krypa ned under filten på soffan för att ta en tupplur ifall jag känner mig frusen och inte ids sätta igång eldningen förrän senare. Jo, en sak, blir det inte dyrt med direktverkande el? Sedan jag installerade luftvärmepumpen gick elräkningen klart ned och var en av de bättre investeringar jag gjort.

  Livet på landet kräver ofta att man kan sköta saker och ting själv som t.ex. vattnet i kranen. Mankerar det så är det bara att traska iväg till pumphuset, ingen annan som gör det än någon i byn. Jag känner till det. Och värst är det om vattenledningen fryser någonstans och man får beställa grävmaskin. Som tur är brukar det finnas både en och fler grävmaskiner i många byar. Som också andra kommenterat, tur att Johan är elektriker. Finns en elektriker och en VVS:are i byn så klarar man sig långt. Adrian verkar också vara den praktiska typen när jag kollat hans videor. Fixa bilar och maskiner. Det måste man nog vara på en bondgård.

  Det skall bli kul att läsa artikeln i ÖA när den kommer. Kanske på söndag?

  Reply
  • PJ:s byffé - från by till fe

   En sak till som jag kom att tänka på. I samband med inspelningen av CD:n så kommer också en spelman att medverka med fiol om jag inte minns helt fel. En riktigt bra idé. Du har inte själv tänkt använda dragspelet i något skede på CD:n? Kanske inte som en hel låt utan mera som intro och stämningshöjare på olika spår. Hur som haver så blir det riktigt spännande att höra den dagen CD är färdig, hur du än gör den. Och lycka till med inspelningarna i din nya studio!

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej PJ!

   Ja precis, det blir väldigt dyrt med direktverkande el. Därför tänkte jag först bara ha öppet i köket. Men nu blir jag nästan tvungen att ha på två element dygnet runt. Ska bli spännande att se vad elräkningen landar på nu under vintermånaderna.
   Men jag tänker att jag helt enkelt får ta det. Att ha den här arbetsplatsen blir som en investering i min kreativitet på nåt sätt 😀

   Och vad kul att du ser fram emot CD:n! Ja han jag samarbetar med spelar nyckelharpa och mandola. Men behöver vi en fiol med så har han kontakter 🙂 Vi har faktiskt klurat på en låt där det skulle passa bra med dragspelet. Och jag skulle tycka att det vore riktigt kul att ha med i skivan. Så det blir kanske lite dragspel också 😀 Roligt att du tänkte på det också!

   Hoppas du får en fin vecka PJ!
   Kram på dig! ♥

   Reply
 16. Naim

  Hej Jonna!
  Jag kan förstå att man måste avgränsa arbete mot fritid och det är säkert ett bra sätt du har valt.
  Men samtidigt det är svårt att sätta kreativiteten i bås – tidsmässigt mellan 9 och 17 och även platsmässigt om man tx. inte har prylarna till hands när kreativiteten drabbar en. Vore spännande att höra dig resonera om detta!
  Vore även glad om du kunde berätta om teknikaliteter som hur du fick till temat på din bloggsida.
  Jag menar det praktiska och attraktiva formatet med stor plats för relativt högupplösta bilder, text i mellan, en enkel menyrad upptill. liten sido-frame får allmän info och sökfunktioner mm, månadsvis uppdelning osv. Är det ett färdigt tema inom WordPress eller har du/din mamma snickrat själv? Kan temat förpackas/säljas/delas?
  Jag och säkert många andra är är intresserad!
  Både Instagram och Facebook känns som skyltfönster/reklampelare i sammanhanget. Det är på en välformad bloggsida man vill ha sin permanenta vernissage av bild och text….. Patreon-tips?
  Berätta hur du gör…
  Må hälsa och framgång stalka dig!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Naim!
   Ja precis, att rama in kreativiteten i tider och plats går aldrig bra. Ibland vill jag upp tidigt och jobba och ibland vill jag vara uppe hela nätterna. Själva grundsyftet till att jag nu har den här studion är för att jag ska ha en plats att jobba med skivan och spela in musik. Men sen tycker det blev så mysigt här så jag trivs att även ha detta som arbetsplats när jag känner för det. Jag har både en dator här och en dator hemma, så jag kan välja om jag vill jobba hemma eller här 🙂
   Jag skulle aldrig trivas med att jag måste åka och jobba en viss tid på en viss plats. Det är ju det som är det underbara med att vara egen företagare, att jag kan ha friheten att ägga upp dagarna (och nätterna) precis som jag vill. Så den här studion och arbetsplatsen är helt enkelt en bonus. En extra möjlighet.

   Angående temat så heter det Adventurous Pro och finns på WordPress. Min mamma och en kompis har hjälpt mig att få till vissa grejer som jag vill ha det, men själva grundtemat finns att ladda ned.

   Ha det så bra! ♥
   Kram

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad kul att du gillar studion! Åh jag hoppas innerligt att du kan få möjlighet till något liknande också! Det är ju verkligen en dröm att få en egen studio där man kan höras och låta och skapa hur mycket man vill!! 😀 Det borde alla musiker få tillgång till 😀 ♥
   Kram!

   Reply
 17. Maria

  Good video Adrian, a great start. Your will learn more step by step. Keep up the fantastic work!

  Lovely dog and the little boss, the cat.. such a cool mister. Trevlig helg önskas både dig och din familj samt Jonna med familj. /Maria

  Reply
 18. Sireen

  Wow, what a busy week! But I guess it would not be fun without a little troubles 🙂

  I really like Adrian’s video. I know you have a lot of work, but maybe, if you will want – maybe it would be great to make a video about how to take videos, what camera do you use, what do you use to catch the sounds of forest, ice and snow so clear, that we feel almost as if we were there with you. I think a lot of your fans are as curious as I am! 🙂 And I need to confess – Im also such a forest creature, taking photos… and I would love to make videos from the forest but I really don’t know how should I start and what I need to have for good video quality..

  I really love your new studio and Sammi – she’s sooooooooo cute, I absolutely agree. Puppies are more cute than babies 😀

  Thank you for your post, it miraculously helped again <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Sireen for your advice! I hope I will find some time to make a video about that. Or at least make a blogpost about it! 😀
   I will soon make a blogpost about the camera equipment that I use both in photography and filming.

   Sending you lots of love!! ♥

   Reply
 19. Johanna & P

  Vad lustigt samma dag som du skriver att hundvalpar är sötare än babysar skriver Underbara Clara att barn är sötare än djurungar,,Jag förstår ärligt inte riktigt jämförelsen, ungar som ungar <3 =) Vad trevligt ni verkar ha det i byn med det lite märkliga namnet Myckelgensjö, blir nyfiken vad namnet betyder? O så mysigt i "jobbrestaurangen", hög igenkänning där! Hoppas ni slipper elkrångel o annat ett tag, tur att landsbygden är full av doers o att man hjälper varandra. =)

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja jag såg det också faktiskt! Jag undrade hur det kunde bli en sån himla timing!
   Ja du har helt rätt, varför ens jämföra? 😀 Det är väl bara det att just hundvalpar väcker en sådan stark känsla i mig, och jag har alltid undrat varför jag inte känner den känslan när jag t.ex ser bebisar haha. Ville liksom höra om jag är ensam om det eller om fler känner så? Men samtidigt, en bebis och en hundvalp är ju helt olika. De är söta och underbara på olika sätt! Sen tror jag att ens egen bebis väcker mer känslor än alla hundvalpar i hela världen. En sådan känsla går nog inte att få när man själv inte upplevt det. Så då är hundvalpar det som kommer närmast för mig nu haha 😀

   Ja Myckelgensjö är ett himla märkligt namn faktiskt. Jag vet inte vad det betyder, men ska kolla upp det!!
   Kram på dig!! ♥

   Reply
 20. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Började förra veckan och håller
  fortfarande på, med att gå igenom
  ett berg av papper i pärmar.
  För det finns sparat ALLT!
  Som skattekvitton på hundar,
  jag växte upp med.
  Bamse, en blandning mellan
  schabrador och björnhund.
  Som lämnade sina första spår
  i mitt minne med sina stora,
  snubblande, nästan vuxna tassar.
  Gigantiska stående schäferöron
  med en mjuk övre tredjedel
  som fladdrade åt alla håll
  när dom undersökte världen.
  Så valpar ÄR söta!

  Men på hösten, efter jakten.
  När vi var ute på en skogspromenad.
  Och han kom tillbaka på sina då
  säkra tassar och en lycklig nos
  som upptäckt något nytt i världen.
  Var han inte lika “söt”
  Väl insmord i slaktavfall och “annat”
  UUURRK!!!

  Förstår att det känns säkert
  att ha tillgång till Johans kunskap
  Efter en vecka, fullproppad!!!
  Med all spänning!!!
  (jag vet ?)

  Gissar att ni fullt upp med smått
  och stort.
  Så jag får önska er, det ni själva
  önskar er.
  Själv ska jag fortsätta vandra
  i minnet på pappersberget.

  VARMA KRAMAR

  (Även om du är SUPER NOJIG
  så har jag svårt att se dig
  som liten och klen. Men om du vill?
  Kan jag göra ett försök)

  Reply
  • Jonna Post author

   Oj det låter som ett stort jobb att gå igenom papper och pärmar från sååå många år tillbaks.
   Men kan tänka mig att det också väcker fram mycket gamla minnen ♥

   Haha denna meningen:
   Efter en vecka, fullproppad!!!
   Med all spänning!!!

   Du är verkligen ett geni haha 🙂
   Hoppas det går fortsatt bra med pappersberget.
   KRAM på dig ♥

   Reply
 21. Andrea

  Full rulle hos dig!

  Är också livrädd för bränder, nojjar jämt och är supernoga med att dra ut laddare, stänga av elektronik osv när jag inte använder de. Jag hade nog varit likadan med elementen så du är inte ensam… 😀

  Reply
 22. Anna S

  Fy vad otäckt med branden, det hade jag missat trots att jag läst din blogg sen start. Jisses vilken söt hundvalp, förstår att du njöt av att busa med den. Bilden på dig och hundvalpen när den somnat i din famn är helt fantastiskt . Jag hoppas du haft en skön helg, dom går alldeles för fort tycker jag. Vilken härlig vinter ni har. Här är det bara regn och lervälling. Det får bli en liten resa uppåt snart så jag med får njuta av den vackra vintern. Min lilla hund älskar snö, hon får tokfnatt och leker som hon vore en valp fast hon fyllt fem år. Dessvärre när det regnar , då vägrar hon gå ut. Och det gör iofs matte med:-) Vill passa på att önska dig en trevlig söndag! Många kramar från Anna <3

  Reply
 23. Valerie

  Dear Jonna : I’m so happy to see you so blessed, and with Johan, friends, and that puppy! We check in on my daughter’s new puppy a few days each week. She is Chiuawa and either beagle or hound, and very sweet with huge ears. She is a rescue from a state where there are a lot of homeless animals and puppies. She has a happy home now, and her siblings were all adopted. And recently I discovered why your kulhning videos resonated with me so much, my niece had shared them on FB. My brother had his DNA tested, and added to what we knew, we are “Scandinavian & Finnish”! So I understand why I love your culture. I should not have been surprised because I had been studying my maternal grandfather’s family for my mother, who passed recently for almost 4 years. my grandfather is descended mostly of Lutheran Germans who settled in are part of Pennsylvania in the 1750s but when I studied her family a few Generations later I found that one of her great-grandfather’s whose daughter married into the family, was descended of people who had a Viking surname on his mother’s side! it did not even occur to me until the test results came up. I know I’ve made a really long post so I’m going to go now. all of you are in my thoughts and best wishes in your new endeavor! Valerie ?☺??

  Reply
 24. Anonym

  Jånna
  Be Johan att bygga en elementfläkt(finns även att köpa) av typ ett par gamla fäktar från ett typ datanätdel 12v eller en laptopkylare.
  Med en Ställbar nätadapter typ 3-12 V så kan man reglera hastigheten.
  Eller ställ en vanlig kylfäkt på låg hastighet bakom elementet och prova om värmen sprider sig.

  Reply
 25. Sanna Nordqvist

  Jag tycker också valpar är sötare än bebisar. Förutom mitt egna barn såklart 🙂
  Men glädjen och lugnet jag känner när jag träffar hundar är speciell.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.