Lansering av nya hemsidan

Hej på er kära ni!
Det var något med den här helgen som kändes som världens längsta helg. Ändå gick den så fort att jag inte han med min deadline att bli klar med min hemsida på söndag natt. Vid tvåtiden i natt satt jag och försökte klämma ut det allra sista av min kreativitet efter allt för många dygn på en en hård trästol framför datorskärmen. Men runt tvåtiden brast det när det var dags att skriva köpvillkor. Terms and conditions. På engelska. Det slutade med att jag stängde ner datorn och gick in i duschen och grät en skvätt. Haha. Men åh vad bra det kändes efteråt. Som en ny människa!
Så jag öppnade sedan datorn igen och redigerade klart den fruktansvärda texten och fortsatte tills jag blev så trött att jag nästan somnade framför skärmen.

När jag vaknade i morse kändes det mycket bättre. Deadlines har jag aldrig varit bra på. Men vem bryr sig om sidan blev klar några timmar för sent. Inte jag i alla fall. Jag känner mig bara överväldigad och så lättad att den äntligen är uppe! Så länge som jag drömt om detta.
Så nu kan ni hitta min nya hemsida och webshop på www.artbyjonna.com
071801
Inom en snar framtid kommer jag även lägga upp fotoprints till försäljning här. Jag har alltså flyttat över min gamla webshop hit, då denna sidan har så mycket bättre teknik och gör det lättare att t.ex skicka varor med olika fraktpriser och till olika länder. Så jag kommer uppdatera den allt eftersom.

Nu har också Norrköpings Kulturnatt kommit ut med att jag ska ha vernissage för den nya kollektionen i Värmekyrkan den 24 september. Ni som är intresserade och vill läsa mer kan gå in HÄR.
071802Vill också tacka igen för alla era underbara kommentarer! Jag har svarat på en massa kommentarer idag från tre inlägg tillbaks, så gå gärna tillbaks och kika om ni skrivit något och väntade på svar ♥

Nu ska jag stänga ner datorn ett tag i kväll och städa upp i arbetsrummet och ateljén. Och kanske ta ett uppfriskande kvällsdopp om kvällen blir varm. Det skulle sitta fint efter alla dagar framför skärmen.

Hoppas ni får en underbar start på denna veckan! Kram på er ♥

107 Kommentarer på “Lansering av nya hemsidan

 1. Caroline

  På första sidan man kommer till så står det att videon som är där är privat, så kolla gärna inställningarna på den Youtube-videon 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för att du skrev det, jag hade helt glömt det när jag lanserade sidan, men tack vare att du skrev så kunde jag fixa det fort 🙂 ♥

   Reply
 2. Olle

  Det brusar ett videoklipp högst upp på nya sidan som säger “detta videoklipp är privat”….
  Annars ser det fint ut!! 🙂

  Reply
 3. Emma

  Så imponerad och inspirerad, av både din konst, drivkraft och att du följer ditt hjärta! Det får mig att våga ta steg som jag inte gjort innan. Enormt vacker hemsida, väldigt fina tavlor och jag ser fram emot att se dina sommartavlor! ?

  Reply
  • Emma

   Och – vad är det för musik i videon?? Helt magisk! Har sett videon om och om igen nu bara för att få höra musiken ☺️

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack fina snälla du!! Blev så glad för din kommentar och dina fina ord!
   Jättekul att du tycker om hemsidan! Och roligt att du ser fram emot mina sommartavlor 🙂 ♥

   Musiken i filmen är en låt jag köp för att få rättigheter att använda. Så det är ingen låt som finns på spotify tex.
   Men den heter “Inspirational piano arpeggios” och jag köpte den på Pond5.com

   Kramar!

   Reply
 4. Lindan

  Åååhhh, vad SKÖNT för dig att det äntligen är klart!! Ska strax spana in det hela!! 😀
  Att ta en gråtpaus kan ibland hjälpa! Sötnöt!! <3 😀
  Jag ser såååå mycket fram emot vernissagen!!!! Hoppas hoppas jag har möjlighet att komma iväg!!

  STOR TYCKOMKRAM!!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad gullig du är!! Tack snälla!
   Och ja jag hoppas verkligen att du kan komma på vernissagen. Det hade varit så roligt att få träffa dig!! 🙂
   STOR KRAM TILL DIG MED 🙂 ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Det är en låt jag köpt via Pond5.com, för att få rättigheter till att använda. Den heter “Inspirational piano arpeggios” 🙂
   Kram ♥

   Reply
 5. Tove

  Grattis Jonna! Vad fin den ser ut, fast jag bara sett den på telefonen tills vidare! Det är mycket jobb med webbsidor och sen tar det ju liksom aldrig slut, för de ska ju hållas uppdaterade också… Hoppas du hinner njuta lite nu!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Tove! Så glad att du gillar den, även om du bara hunnit se den på telefonen.
   Ja det är verkligen mycket jobb med webbsidor! Som tur är behöver jag inte uppdatera denna sidan så mycket nu när den väl är klar. Ska lägga upp lite fotoprints sen bara men sen borde det vara ganska lungt!
   Kram på dig ! ♥

   Reply
 6. PJ:s byffé – från by till fe

  Grattis till en fin hemsida! Riktigt proffsig. Detta kommer säkert att bli ett lyft för sin verksamhet, speciellt som det går att sälja på utlandet vilket saknats tidigare. Videon är en fin introduktion som ger en första inblick i vem du är och var du finns. Det jag gillar mest är några sekunder in i videon 8-14 sek. när du sätter dig på mossbelupen häll i skogen. Det är som om du kom in i en kyrka och sätter dig andäktigt och förundrat i kyrkbänken för en stilla meditation samt de sista sekunderna när du styrkt lämnar skogen/helgedomen. Och visst, skogen är ju som en katedral.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack PJ! Vad otroligt glad jag blir att du tycker om hemsidan och att du tycker den känns proffsig.
   Ja jag tänkte att det var viktigt nu att det gick att sälja även till utlandet om det skulle behövas. På den förra webshopen var inte det möjligt på samma vis. Därför gjorde jag den i engelska också, men jag hoppas framöver kunna göra både en svensk och en engelsk version.

   Och tack, så kul att du gillar just det klippet. Ja, att komma in i en vacker skog ger ju en nästan lite samma känsla som att komma in i en stor kyrka. En speciell känsla.

   Kram på dig! ♥

   Reply
 7. Maria

  WHOAH du måste verkligen stänga av bakgrundsmusiken. Musik på hemsidor är det enskilt mest irriterande på hela internet. Jag ville se din konst men stängde ner sidan i panik.

  Reply
  • Jonna Post author

   Det var ingen bakgrundsmusik på själva hemsidan, utan musiken till videon på framsidan. Jag råkade ha den på “autostart” först men fixade snabbt så den inte startade automatiskt. Hoppas du gör ett nytt försök att titta på sidan 🙂 ♥

   Reply
 8. Yvonne

  Snälla, du har lyckats göra en hemsida som jag aldrig mer går in på. Musiken är hemskt irriterande, bättre att ta bort den och låta folk njuta i lugn och ro! Hittar ingen knapp heller för att stänga av eländet!

  Kram
  Yvonne

  Reply
  • Jonna Post author

   Verkligen tråkigt att du känner så, när musiken var till videon som ligger på framsidan. I någon timma var videon på “autostart” så den startades automatiskt när man kom in på sidan. Så om du ville stänga av musiken var det naturligtvis bara att stänga av videon.
   Men det åtgärdades fort och videon startas nu inte automatisk.
   Kram ♥

   Reply
 9. Carina Fors

  Vilken helt fantastiskt sida och musiken är som pasteller i öronen , var inget störande med den alls enligt mitt tycke. Stort lycka till med din nya fina sida fina Jonna. ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Carina! Glad att du gillade pianolåten till videon 🙂
   Kram på dig! ♥

   Reply
 10. Wynja

  Ååååh, vilken otroligt vacker hemsida Jonna! Verkligen helt underbar. För att inte tala om dina sagolika tavlor! Hoppas att du får lite välförtjänt vila nu. Och att du är så ambitiös att du till och med vill svara på alla kommentarer är helt otroligt. Jag hoppas att det inte blir för stor stress för dig, jag tror vi klarar oss utan att ständigt få svar (hur roligt det än är). Du ger oss så mycket ändå! ♡

  (De som får panik över den vackra musiken på hemsidan kan prova att kolla via mobil/surfplatta, videoklippet tycks inte starta självmant då.)

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhhh du är ju bara för underbar Wynja. Tusen, tusen tack för dina jättevackra ord. Och så fint med din omtanke ♥
   Jag blir så himla glad för era kommentarer så jag vill ju försöka svara på så många som möjligt. Och så fylls jag ju med så mycket glädje samtidigt. Så jag lovar att det inte blir för stor stress. Men tack för att du är så förstående ♥

   Kramar ♥

   Reply
 11. Lanclin-Linnea

  Vilken underbar känsla att äntligen kunna skicka ut en så otroligt fin sida i cyberspace och se vad det leder till 🙂 Jag önskar dig stor framgång och många beställningar. Jag får nog nöja mig med ett fototryck så länge tills jag har en vägg som bär upp en tavla i stil med Vinterfåglarna tex, min favvo 😉

  PS: Jag som är väldigt lättdistraherad av ljud kände in musiken som behaglig och tyckte att den tillförde något till stämmningen. På min dator är det plättlätt att stänga av ljudet och det gör jag jätteofta på många andra sidor, ett tips till er som stör er på musiken 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket för dina fina ord om hemsidan. Så glad att du tycker om den!
   Och kul att du gillade Vinterfåglarna 🙂 Det värmer o höra! ♥

   Och tack, så glad att du gillade låten!
   Jag tror många missuppfattade att låten liksom låg som bakgrund till hemsidan, men det var en låt på videon på framsidan som råkade startas automatiskt när man kom in på den. Men nu måste man klicka på play 🙂
   Men verkligen glad att du tycker den tillförde något till stämningen. Det var min önskan 🙂
   Kram på dig!♥

   Reply
 12. Carl

  Hej Jonna!

  Dina tavlor är väldigt fina och jag förstår att du måste sälja din konst och bilder för man måste ju leva och betala sina räkningar.. Är ju själv en liten småföretagare så jag vet hur tufft det kan vara. Men… det är som något fattas idag när jag läser din blogg. Jag började ju följa dig redan 2012 och då var du bara i början av din “karriär”. Att få läsa om dig, dina vardagliga vedermödor, om din vedhuggning, din lek med Nanook, dina fina och underbara naturskildringar och din glädje till naturen kändes väldigt avstressande och befriande. Som om att det i alla fall var en själ, du, som slitit dig lös från allt kommersiellt jippo, stress och jagande efter välgång och pengar. Du levde ett enkelt liv och ändå kändes det så rikt..

  Idag känns det mer som att du “säljer in” din konst. Det har blivit mer kommers, din blogg, än en flykt från just kommersen.. Men det är väl bara jag som blivit en ännu äldre man, som vill klänga fast vid det man känner igen, för att det är tryggast så. Självklart förändras du som kvinna. Desto mer nu när du funnit din stora kärlek i Johan.. 🙂 Missförstå mig inte, Jonna. Det är inte så att jag finner din blogg ointressant. Nejdå, det finns fortfarande mycket kvar av den gamla Jonna, i många rader…Det viktigaste är ju ändå trots allt att du kan försörja dig på din fina konst, tavlorna och fotona. Och att du är lycklig med det du gör för livet går ju inte i repris. Det väntar inte på oss, vi måste leva det här och nu. Så förlåt en gammal nostalgisk man. Ibland kommer tungsinnet över en trots ljuva sommardagar..
  Kramar
  //Carl

  Reply
  • Katarina

   Häftigt att man kan ha så olika intryck! Jag har inte alls tänkt på det sättet och tycker snarare att Jonna balanserat det hela otroligt väl! Hon måste ju äta och leva och hon gör ju nästan ALDRIG samarbeten med webshops för kläder eller utrustning, vilket är fascinerande eftersom det så lätt hade kunnat bli en “prylblogg” för allt från friluftskläder till utrustning för såväl friluft som fotografering. Hon har alltid varit “sann mot sig själv” och skapar nytt istället för att reproducera det andra gjort. Tyvärr har jag inte råd att köpa hennes sagolika konst, men jag nöjer mig fullständigt med att följa utvecklingen och se hur hon och hennes konst växer och utvecklas. You go girl!! ÄLSKAR dina bilbilder och tycker att det enda som kan förbättras är att märket byts till Volvo, men det råder ju inte du över. Och bilderna är ju sagolika oavsett.

   Jag kommenterade egentligen bara för att säga att du borde samarbeta med företag som gör laptopskins/dekaler. Jag hade i alla fall blivit inspirerad av att ha dina alster på min laptop 🙂 finns säkert svenska företag som gör det, själv har jag bara handlat från polska “keyshorts” (finns på etsy). Och! Etsy överlag är ju fantastiskt för att sprida din konst över hela världen. En webshop är bra men lätt att “förbise” om man inte känner till dig sen tidigare. Lycka till med allt du företar dig — du är grym!

   Reply
  • Johan

   Carl,

   Jag förstår att vissa människor, gammal som ung, har svårt att ta till sig förändringar. Det köper jag, för vi är alla olika. Likaså har vi alla rätten till en egen åsikt. Men… bakom åsikter bör en viss grund finnas. I detta fall tycker jag du saknar grund i din åsikt om Jonnas utveckling, nästan så att jag känner att det är något helt annat som ligger där bakom och ”stör”.

   Titta tillbaka några blogginlägg som hon gjort den senaste tiden. Hon berättar lika genuint om sin vardag, sitt liv och utmaningar som hon har varje dag, som hon alltid gjort. Hon visar de mest vackra bilder på både sig själv och naturen runtom henne. Hon springer ut under nätterna för att fånga magi som många andra sover bort, mitt i svärmar av alla möjliga bevingade blodsugare. Därefter delar hon, som hon alltid har gjort, med sig av detta till vem som helst som väljer att se det. Det kostar ingenting, inte ett öre, likaså tjänar hon nästan ingenting på det heller, men hon levererar uppmuntran, skönhet och inspiration till tusentals människor. Hon skänker allt detta pga sitt varma hjärta, sin oändliga kreativitet och sin starka vilja att beröra andra. Att väcka något som inte fanns där tidigare. Och ja, genom hennes kändisskap och popularitet så har andra dörrar öppnats. Möjligheter som blivit hennes räddning och för att ni andra ska ha möjlighet att fortsätta följa och njuta av hennes arbete. Att ”sälja sig” är det löjligaste man kan säga till en människa som tjänar pengar på något de besitter kunskap, intresse, erfarenhet och talang bakom. Varför ses t.ex inte vanliga hantverkare eller verkstadsarbetare på samma sätt? För ska man nu dra det tillräckligt långt så är det väl de om några som i såna fall ”säljer sig”. Jag arbetar som elektriker, jag får betalt för att genomföra tjänster jag nog aldrig annars skulle göra, till att bygga mekaniska och tekniska hjälpmedel åt personer jag inte känner, för att de i sin tur ska kunna tjäna ännu mer pengar. Jag utsätter dessutom min kropp och mitt liv och familj för påfrestningar, då jag varje dag sliter ut mig, offrar livet och skänker andra oro över dessa risker. Jag får knappt något beröm eller uppmuntran, då det är en självklarhet att jag utför det jag gör för betalning. En fortsatt tjänst och pengar är mitt beröm och min uppmuntran. Trots detta så arbetar jag nästan bara hälften så många timmar som Jonna gör varje vecka, men jag tjänar säkert dubbelt så mycket och lite till. Jag har dessutom semester, arbetstidsförkortning, fack, försäkringar och andra skyddsnät, som hon saknar. Om man ska jämföra mig och Jonna så är det jag som säljer mig, inte tvärtom. Att hon öppnat en ny webshop där hon säljer konstverk hon själv skapat är väl inget konstigt? Var det lika konstigt tidigare när hon öppnade sin första webshop med fotoprints? Att sedan skriva och berätta (göra reklam) att man säljer sina handgjorda konstverk är väl en självklarhet, likaså att man tar betalt för det material, den tid och talang som ligger bakom dess skapelse.

   Jag tror inte någon av de människor som finns här på bloggen och via andra sociala medier vet hur mycket denna unga kvinna har slitit och fortfarande sliter. Ni kan nog föreställa er mer eller mindre, men tro mig det är så mycket mer än så… Det Jonna gör ska hon fortsätta hyllas för, för majoriteten gör faktiskt det, vilket gläder och värmer mitt hjärta. En bekräftelse på att hennes slit och talang uppmärksammas och uppskattas.

   Att följa en fantastisk människas förändring och utveckling på en väg som bara bär gott, måste väl vara mer upplyftande än att vara fast och att se samma sak om och om igen. Fast som jag inledde med: ”Vi är ju alla olika.”

   Reply
   • ♥Maria Ljusalv♥

    Tack Johan, för att du skriver så fint. Jag blir så ledsen för alla negativa påhopp och
    kommentarer. Själv känner jag bara en enorm tacksamhet, och ingenting annat.
    Stort tack till er båda två, för allt det vackra och goda ni ger♥

    Reply
    • Jonna Post author

     Katarina, Johan och Maria. Tack från djupet av mitt hjärta för er förståelse inför mitt yrke som konstnär/fotograf/bloggerska. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket era ord värmde.

     Trots att jag bloggat i många år så är jag än idag lika känslig för kommentarer, positiva som negativa. Tror inte att man kan “växa ifrån” det riktigt. Och jag blev uppriktigt ledsen. Riktigt ledsen. Det känns så orättvist och jag blir så djupt besviken på den brist på förståelse som råder bland vissa.

     Men, i slutändan är det allt det positiva som vinner och som varje dag värmer mitt hjärta. Som får mig att vilja fortsätta dela med mig av mitt liv, och inspirera och beröra. Det är det jag brinner för att göra. Så tack. Tack för er öppenhet att se från andra synvinklar och för era vackra ord ♥

     Kramar i massor

     Reply
     • Carl Stridsberg

      Hej Jonna och Johan!

      Nu blir jag ganska sårad faktiskt. Det är väl få som skrivet så mycket om dig på sin egen blogg som jag, Jonna? Som berömt dig så mycket för dina vackra bilder, för din livsstil och din kärlek till naturen?
      Och Johan, du skriver att ni sliter så. Jag har slitit i halva mitt liv som skogshuggare och “sålt mig varje dag som det”
      Ni har absolut ingen aning om hur slitsamt ett skogshuggarliv är! Självklart inser jag att du, Jonna, sliter och släpar. Det får de flesta människor göra! Ni är blott hälften så gamla som mig men tycks ändå anse er slita mer än mig, gamla man?
      Och det där med att sälja in sig: Vi säljer alla in oss på olika sätt här i livet. Antingen vi säljer in oss till någon arbetsgivare eller till någon kund.

      Och Jonna, ja vet hur jobbigt det är att blogga. Jag har gjort det längre än dig. Så jag uppskattar verkligen din fina blogg, din fina konst och allt vackert du gör. Men jag känner ändå som jag skrev ovan. Det är inget personligt eller ont menat och det var riktat till dig som ett vänskapligt råd, inte för att jag som jag skrev tycker mindre om din blogg eller det du gör. Utan bara för att jag lite saknar den sidan av dig då du började skriva på din blogg. Minns du mitt första egna blogginlägg?
      Det inlägget delade jag med många av mina vänner som själva fann dig då och precis som jag blev fascinerad av dig och ditt Grundtjärn. Detta skrev jag i februari 2012. http://hittaupplevelse.se/2012/02/jonna-jinton-och-livet-i-grundtjarn/

      Att du och Johan, nu skriver så här, känns riktigt riktigt trist. Jag har aldrig skrivit en enda negativa rad om dig, Jonna. Du vet att det är så. Men jag gjorde det nu. Varför? Kanske för att jag är rädd att du ska kastas in i många kommersiella jippon, även om du behöver det för att få inkomster. Men jag är rädd att många då kommer att sluta följa din blogg, Jonna. Det blir mer som en reklamsida än en blogg om kärlek till sin hemort och natur då.
      Jag kan inte förklara det bättre. Det är ju jättebra att du har satt upp en shop. Att du kanske nu kan försörja dig på din konst och dina vackra bilder. Men gör inte som så många gör. Sälj inte ut din själ och gör din blogg till en enda stor reklampelare.

      //Carl

      Reply
 13. Malin

  Hej Jonna!
  Nya hemsidan see jättebra ut! Men ska kolla mer och från dator när jag kommer hem från Polen. Så roligt! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Malin! Och vad glad jag blir att du vill kolla in den ännu mer när du kommit hem från Polen.
   Ha det så bra på din resa! Kram ♥

   Reply
 14. Elmer E

  Helt underbart i alla avseenden! Introfilmen gör mig hög av välmående och musiken är perfekt i sammanhanget!

  Reply
 15. Mitra Sohrabian

  Stort grattis älskade Jonna till din nya hemsida och de fanatiska tavlorna. Jag är så glad för att du inspirera och går framåt.Lycka till kära dig. Jag önskar att jag kunde komma till kulturens natt . Många kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack fina Mitra! ♥ Åh ja jag önskar också att du kunde komma till kulturnatten!!
   Kram på dig! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Frida!! Vad glad jag blir för dina fina ord. Och kul att du gillar mina målningar!
   Kramar ♥

   Reply
 16. Karin

  Så synd att du tappat magin du en gång hade på vägen, blivit förblindad av alla framgångar, låtat de stiga dig till huvudet och tappat känslan..det som var äkta. Nu är antingen reklam eller nåt annat du säljer. Dessutom skapar du i panik en hemsida för att du över natt blivit “stor” utomlands..nää tyvärr Jonna det är för mycket.

  Reply
  • Wynja

   Gud vilken onödig kommentar. Vem är du uttala dig på detta sätt? Jag blir så illa berörd av all negativ respons på detta blogginlägg. Passar det inte är det bara att sluta läsa Jonnas blogg, istället för att sprida en massa negativitet som inte ens är konstruktiv. Det är helt orealistiskt att Jonna inte ska se göra så att hon faktiskt kan försörja sig, vilket även leder till att hon har råd att skapa mer konst för oss att ta del av. Jag hoppas verkligen att Jonna klarar av att inte ta åt sig och istället fokuserar på all kärlek! ?

   Reply
   • Jonna Post author

    Tack snälla Wynja och Åsa ♥ Så himla gulliga ni är som svarar på Karins tråkiga kommentar.
    Ni är underbara!

    Och återigen Karin, du borde verkligen sluta läsa min blogg nu 🙂 Det är inte första gången du skriver kommentarer som dessa.
    Och mer lär det bli om du fortsätta läsa, för jag kommer verkligen inte sluta göra det jag älskar att göra. Tvärtom. Det här är bara början.

    Kram på er alla ♥

    Reply
  • Åsa

   :D..Karin Karin..så tråkigt att din negativitet tagit över och stigit dig åt huvudet, att din kommentar låter förbaskat missunnsam.
   Du får helt enkelt finna en ny blogg att följa. Nya tag Karin.
   Kram Åsa

   Reply
 17. Magnus

  Den nya sidan är kanonfin Jonna! Det är inte svårt att förstå att det ligger mycket tid bakom den. Jag har bara en liten, liten invändning och det är att jag upplever den vita texten som lite jobbig för ögonen. Dom gånger jag haft svart bakgrund på min hemsida så gjorde jag texten ljusgrå i stället och det blev betydligt behagligare för ögonen.
  Önskar att ekonomin hade tillåtit att köpa en av dina vackra tavlor. Det är en av dom som jag gillar skarpt! Men en av presentationsbilderna på den tavlan är väldigt fin och den skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa som fotoförstoring.

  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tusen tack Magnus! Så himla glad att du gillar sidan!
   Och tack för att du även lämnar lite kritik. Jag har sett att fler har svårt för texten. Det konstiga är att texten på de flesta ställen är just grå och inte vit. Ganska mörk grå till och med. Det är liksom det färdiga “temats” färger. Dock har jag gjort några bilder med citat här och där, och på vissa datum och annat så är det vit text. Så jag vet inte om det är det ni tänker på eller om den grå färgen ändå är för ljus? Jättebra att du säger till i alla fall! 🙂

   Och åhh…jag ville nästan ge dig den tavlan. Blev så glad för ditt mail om att du tyckte om den tavlan så mycket (och förlåt att jag inte hunnit svara!!).
   Jag kommer absolut att göra fotoförstoringar av tavlorna längre fram! 🙂

   Stor kram på dig Magnus ♥

   Reply
   • Magnus

    Du är för gullig! Men nej, du ska INTE ge bort NÅGON av tavlorna Jonna! Jag inväntar fotoförstoringen istället och så hoppas jag att någon med lite tjockare plånbok än min köper tavlan och får njuta av den varje dag.

    Sköt om dig!

    Reply
   • Magnus

    Förresten, du får ändra adressen i header-länken till webshopen så att den går till den nya sidan och inte till din gamla stängda webshop. 😉

    Reply
 18. Maggie

  Det känns som att du har kommit in i en ny “fas” – en naturlig utveckling av det som har varit och ÄR.
  Helt klart mera tillrättalagt, kommersiellt och ANONYMT!!
  Det såg tex väldigt obekvämt och opraktiskt ut att måla bland blåbärsriset! 😉
  Min favoritvideo är fortfarande den där du skall börja måla i ateljen och så blir du “störd” av Najeli och Nanook: https://youtu.be/RlYUv2xO4gg

  Hur som helst kul att det verkar gå bra för dig och helt klart kommer att gå bra för dig i den takt som allting utvecklar sig!
  Så som du kämpade i början mot kylan etc så är det kul att du kommer att kunna få en bättre inkomst i alla fall!
  Fantastiska tavlor! Ser fram emot när dina fotoprints (var det väl?) kommer upp på webshopen – de är mina favoriter också där du kombinerar måleri och dina fotografier om jag inte minns fel!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Maggie!
   Haha ja videon med djuren i ateljén tycker jag också om 🙂 Det kommer fler sådana framöver hoppas jag.
   Videon på hemsidan är ju mer en “inspirations” video, med lite blandade klipp från när jag målar, för att visa vad jag inspireras av och visa hur det går till osv.
   Och min förhoppning var att denna hemsidan skulle upplevas som mer inbjudande och mindre anonym än min förra hemsida och webshop. På den hade jag inga texter om mig själv eller några som helst bilder/videor eller förklaringar till min konst. Endast produkterna till salu. Så enligt mitt tycke var den sidan i alla fall mer anonym och kommersiell om man ska se det på det viset 🙂
   Jag vill att den nya webshopen ska kännas som om man får en större uppfattning om det jag gör, samtidigt som jag såklart vill att den ska kännas stilren och seriös.
   Men tack för dina tankar kring det! 🙂

   Jätteglad att du gillar mina tavlor där jag kombinerar måleri och foton. Kommer lägga upp både sådana och fotoprints så snart som möjligt.

   Kram på dig! ♥

   Reply
 19. Janet Doane

  Dear Jonna, your website really touched my heart! And the story of how you created it. To me, your beautiful spirit is reflected there – it’s a wonderful showcase for the paintings and photographs that transport me into northern Sweden. “Songs of the Winternight” really resonated so perfectly within me, and I love the music on the video. The painting/photo collage is also amazing! Watching you create is so inspiring, there, deep in the forest, with moss like I’ve never seen before – it made me want to reach out and touch it. Congratulations and all my best wishes for your continued success!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww…thank you SO much Janet for your sweet words about my website and art. Your comment made my heart smile.
   Im sooo glad you like it!! So thank you again! ♥

   Reply
 20. Glenda

  The new website was lovely. The music was not distracting. I too missed the puss & puppy distraction, maybe because this is a part of you that i love. You are real! Your life and struggles are real! You are an inspiring lady. Take care in this material world you are touching and stay You! That is why we have a love and passion for you to live uninterrupted from the shoulds, woulds, coulds. Yet this is a path you are taking to continue your life this passionate way. Xxxx

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much for your beautiful comment!! ♥ I am glad you like the website!
   And i am also glad you like that video! I will put up more videos on the website later so i will denifitely upload that video! 🙂 ♥
   And also, thank you for your wise word!! I promise I will continue staying me and walk on my own path.
   Love ♥

   Reply
 21. Henry

  Ah, vad underbart för stora nya idéer!
  Du tar mig så många nya idéer !!
  Tack, tack och lycka för din nya sidan! ♥ Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Henry!! Så roligt att du gillar den nya sidan! 🙂
   Du är alltid så positiv och glad!
   Kram på dig! ♥

   Reply
 22. Maya

  Jättefin o proffsig hemsida! På nivå med din talang 😉 Tycker att du kan va riktigt nöjd o stolt så strunta i alla negativa kommentarer! Men jag tycker att om du nu ska ha den på engelska borde du låta någon korrläsa för det finns en del slarvfel som tar bort från det proffsiga (t ex “i didn’t got any sleep but i did got magic”) men det är ju förståeligt iom att du satt uppe o jobbade med den mitt i natten, men låt Johan eller din mamma (eller ännu hellre någon med engelska som modersmål) korrläsa för ibland blir man så blind för sin egen text o läser det man tänker att det står 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack så jättemycket Maya!! Så fint av dig!
   Och tack för dina tips med stavfel! Jätteglad att du nämnde de meningarna. Jag ska försöka be någon som är bra på engelska att läsa alla texter och rätta det som är fel. Som du säger så tar det ju bort den “proffsiga” känslan om det är mycket stavfel.
   Och ja man blir ju nästan blind för sin egen text, speciellt om man skriver mitt i natten haha 🙂

   Men tusen tack för dina tips! ♥
   Kramar!

   Reply
 23. Magnus

  En fantastisk hemsida du “snickrat” ihop, deadline eller tider måste alla ha, det mår man nog gott av, och vad spelar det för roll om hemsidan blev lite försenad, huvudsaken den blev som den var tänkt och att du blev nöjd med den, det är ju mycket värre om t.ex. en kirurg skulle komma och gå som den ville och inte passar sin “deadline…eller hur? 🙂

  Snyggt jobbat, och ha en underbar dag!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Magnus!! Vad roligt o höra att du tycker om hemsidan!
   Haha nej precis, det är ju inte hela världen att jag inte höll “deadlinen”. Den var ju egentligen bara för mig själv, för att jag algt upp ett schema över dagarna och vad jag skulle hinna med. Men som du säger, huvudsaken är att man blir nöjd!

   Kram på dig! ♥

   Reply
 24. Joanna S

  Fantastiskt fin hemsida! Du kan känna dig otroligt stolt och nöjd!! ☺?
  Allt du skapar – om det så är fotografier, tavlor, videofilmer, ljuvlig musik – är så vackert att det gör ont!!! ❤ Det känns i maggropen och går rätt in i hjärtat!! Hur kan man skapa något så vackert….Ahhh…. Du är magi i en människokropp! ?❤
  Kram Joanna
  P.S. Den fina färgglada bilden med fötterna – kommer man att kunna köpa den (som fotoprint)? Sååå fin….!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vilka fina ord du skriver!! Sitter med ett stort leende här 🙂
   Tack snälla Joanna!! 🙂 ♥ Så himla glad att du tycker om det jag gör.

   Och tack för tipset om den bilden, att du skulle vilja att den fanns som fotoprint! Den ska jag absolut lägga till som fotoprint.
   Kram på dig! ♥

   Reply
 25. Lars 8463

  En väldigt väldigt fin
  och mjuk hemsida ❤

  Läste dina svar sent igår.
  Tänkte, försökt komma på ett
  fint svar men det blev så
  komplext, så det får bli en
  liten sammanfattning

  Det är sååå skönt att
  i min värld få luta pannan
  på mina tankar.
  Luta dom mot pannan
  på dina tankar
  i din värld.

  Med tanke på en del
  kommentarer
  LALEH!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh ja, du lyckas liksom få till en rytm i dina texter så varje ord blir så kraftfull.
   Och så dina visa, djupa tankar om allt. Du ser allt från ett väldigt vackert perspektiv.
   Tack, återigen ♥

   Reply
 26. Annina Torino

  Grattis Jonna vad roligt! Jag skulle älska att ha en äkta Jonna Jinton på väggen! Det är roligt med originalmålningar men inte alltid lätt att hitta, din sida är toppen tycker jag… Go girl!!! 🙂
  Kram Anna

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tusen tack Annina!! Så glad att du tycker om dom! 🙂
   Jätteglad att du tycker om sidan också .Kramar ! ♥

   Reply
 27. Anna

  Men gud så fint! Några småsaker bara – på framsidan står det COLLECITON, inte collection. Och wintercollection, inte winter collection. Samma med wintermonths och winterpainting, det ska vara två ord 🙂 Mvh /översättar’n

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men TACK för att du skrev det. Hade inte sett det alls 😀 Har ändrat nu! ♥
   Kramar!

   Reply
 28. Pete

  Gratulation!!!!!!! Seh schön!Ihnen mal Live zu begegnen das wünsche ich mir!Alles Gute für Sie Ihren Partner, Familie, und gottes Segen!

  Reply
 29. Åsa

  Jonna, ta inte åt dig av de negativa kommentarerna..du är så himla bra! Å visst alla kan inte gilla allt, men då kan man sluta läsa och välja något annat som passar istället. Så, låt dem inte komma innanför skinnet på dig. Det är människor som har behov av att trycka till andra människor och lyckliga människor gör inte så.

  Så, till det jag vill säga. Va himla kul att du äntligen fått det här att hända. Så himla stort grattis till dig!!
  Jag har velat köpa din konst tidigare och nu vet jag hur jag ska kunna göra det.
  Du ger så enormt mycket av dig själv, på så otroligt många sätt. Du är verkligen du, och i mina ögon är du 100% naturlig, som en älva. Jag är så glad att det äntligen lossnar för dig 🙂 så himla glad!

  Det är varenda konstnärs dröm att kunna leva på sitt skapande och det tar lång tid att kunna göra det.
  Vem hade inte tagit chansen att göra bilresan du fick göra? Vem hade inte sålt sina foton till tapeter?
  du är en sådan person som gör det som känns rätt, inget annat och det här är rätt 🙂

  Stooor kram till en fantastisk konstnär och en underbar bloggare, som är helt unik i tamejfan allt!
  Puss!
  Åsa

  Reply
  • Jonna Post author

   Men alltså åhh…Åsa! Du anar inte vilken jäkla glädjeboost jag fick av din underbara kommentar! Och dina fina ord riktigt värmer i hjärtat på mig.
   Blev så bubblande glad. Och så himla roligt att höra detta från dig som följt mig så länge. Vet inte hur jag ska kunna tacka dig föra dina fina ord!!
   Men tack, tack å TACK!! ♥ Kramar i massor!

   Reply
  • Carl Stridsberg

   Hej Åsa!
   jag vet inte om du menar mig. jag har aldrig försökt “trycka ner” Jonna! Tvärtom! Jag har lyft fram henne många gånger på min egen blogg som här första gången i februari 2012. Det har sedan blivit många fler gånger. Så jag betackar mig för dina gliringar.
   Se gärna; http://hittaupplevelse.se/2012/02/jonna-jinton-och-livet-i-grundtjarn/

   Som du kan läsa ser du att jag också ser Jonna, som en unik, levnadsglad, naturälskande kvinna, tillika stor konstnär.
   Men nu är det så att jag bloggat själv längre än Jonna. Jag har sett andra bloggar som tyvärr har utvecklats till rena reklamsidorna.
   Nu tycker jag själv att Jonna hemsida är jättefin. Och det är inget fel med att försöka “sälja in sig” och sin konst. De flesta mäniskor är säljare på något sätt. Att vara säljare är inget fult. Tvärtom, det är kanske världens viktigaste jobb. Och självklart ska Jonna fortsätta sälja sin vackra konst och sina fina bilder. Jag vill bara ge dig, Jonna, genom min kommentar, en gammal mans och långtidsbloggare några vänliga råd. Jag kunde ta det via mail men du svarar aldrig på dem när jag skickar något till dig längre. Det beror förhoppningsvis på att du inte har tid eller inte sett dem. Därför blev det som en kommentar. Och lägg märke till, Jonna, att jag efter tiotals kommentarer alltid varit positivt inställd till dig och din blogg.
   OM jag nu kommer med vad som du och Johan, upplever lite negativt, så är det bara tänkt som jag skrev som ett råd. Det kanske är fel av mig att ge råd? Själv har jag fått ta emot många goda (och dåliga råd) i mitt bloggande och i mitt företagsliv. Man kan inte förvänta sig att man alltid ska få positiva och glada råd, Jonna. Ibland kan det till och med vara så att det är de jobbiga råden som bär fram till utveckling eller en insikt om att man kanske är på fel väg. Jag säger inte att du är det. Men det är aldrig fel, vad man än gör här i livet, att stanna upp en stund och checka av sin verksamhet. Det har jag själv fått göra massvis med gånger och ärligt talat hade jag önskat att jag fått fler råd ibland. Även om det just när man får råd/kreativ kritik, kan uppleva den jobbig och störig.
   Förmodligen upplever du just nu mig som en jobbig och störig gammal man och det kan jag säkert vara ibland. Men glöm inte att jag upplåtit min blogg många gånger för dig och bara skrivit väl om dig alla gånger innan du dömer mig är du snäll..

   Till sist vill jag bara önska dig och Johan en fortsatt fin sommar!
   //Carl, http://hittaupplevelse.se med blogg

   Reply
 30. Anna

  Snygg sida! Stavfel i denna mening, of och inte if antar jag?

  It is the winters of the north that inspired me to create this collection that I named “Songs if the winternight”

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! Och tack också för att du uppmärksammade stavfelet!
   SKa genast ändra 😀 Kram ♥

   Reply
 31. Anonym

  Fint! Jättefint!
  Klarar dock inte läsa vit text på svart bakgrund. Vilket många förutom du väljer i någon sorts konstnärlig anda. Synd! Trist att inte kunna ta del.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack!
   Och vad synd, för texten är inte vit utan grå. Ganska mörk grå till och med. Det tillhör liksom temats inställningar.
   Men på vissa ställen har jag lagt in bilder med citat där jag valt vit text. Och nu i efterhand kan jag tänka att det kan bli jobbigt för ögonen .Så jag ska ändra det framöver!
   Tack för din kritik! ♥

   Reply
 32. Anna

  Jag håller med Åsa här ovanför: Underbart vacker hemsida! Du har verkligen fått fram det som vi känner är Du och dina vackra tavlor talar till min själ. Ingen blir gladare än jag om du kan nå ut till världen med ditt budskap. Jag följer dig på bloggen just därför att du inspirerar till ett annorlunda sätt att leva och har valt din egen väg och det skulle aldrig falla mig in att lägga mig i eller kommentera dina val av samarbeten och sätt att få möjligheten att sälja din konst. Jag äger inte den rätten. Det är härligt att kunna få uppleva nästa generation (jag är 50+) och ert sätt att kommunicera. Att driva en blogg är ett yrke i sig precis som alla andra nya arbetsuppgifter vi skapar i vårt samhälle idag. Det är ett tufft jobb att hitta nya vägar till att kunna leva och arbeta och bloggandet är fortfarande “i sin linda”. Alla pendlar ska vända någonstans och vad mig anbelangar så har du hittat det gyllene snittet med dina val. Jag är helt trygg med att du kommer att fortsätta att bana din egen väg genom snåren och förhoppningsvis hitta den nivå där du kan balansera framgången mot friheten att leva som du vill. I mina ögon är du en stark kvinna med underbar talang på många plan och du förtjänar att få uppleva en ekonomisk trygghet precis som vi som har valt andra sätt att tjäna vårt levebröd. Med det sagt så hoppas jag att många ska upptäcka vilken underbart talangfull konstnär du är och att din vernisage blir lyckad. Varm kram från mig till dig och din härliga familj.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh Anna…TACK!
   Blev så otroligt glad av att läsa din kommentar och höra dina tankar kring detta. Tack för din förståelse och öppenhet!
   Det värmer verkligen o höra att du tänker som du gör kring mitt bloggande och samarbeten osv. Det här med bloggande är ju ändå relativt nytt och trots att det är ett yrke så finns det fortfarande folk som förväntar sig att man ska jobba gratis. Det liksom ligger något “glamouröst skimmer” över bloggare idag, att vi kan leva enbart på bloggen. Men bloggen är ju ofta bara en slags grundpelare, och öppnar upp möjligheter till jobb och samarbeten vid sidan om som sedan blir en inkomst. Så att därför känns det så orättvist att få höra hur man “säljer sig” när man gör något noga utvalt samarbete, eller säljer sin egen konst. De är ju just dessa möjligheter som gör att man kan fortsätta.

   Därför blir jag så otroligt, obeskrivligt glad att du sätter ord på dina tankar kring detta! Du lyfter fram något som är så viktigt. Tusen, tusen tack för det. Och tack också för dina jättefina ord som går rakt in i hjärtat!

   Varma kramar från mig och min familj 🙂 ♥

   Reply
 33. Sara Norling

  “Silence” och “Winterbirds” är mina favoriter. ^^ Så otroligt vackra målningar! Jag ser verkligen fram emot nästa (varma) kollektion. Fick plötsligt en spontan känsla av att “Jonna borde måla en kollektion av stjärnhimlen!”. Du har tagit så vackra bilder av stjärnhimeln och Vintergatan – skulle vara underbart att se din egen tolkning av natthimlen. <3 Tack för att du delar med dig av allt fint i bloggen.
  Mvh en som älskar Norrland av hela sitt hjärta.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack! och så roligt att du gillar de tavlorna! 🙂
   Blev så himla glad när jag läste din kommentar!! Att du fick en känsla av att jag borde måla en kollektion av stjärnhimlen! Det är nämligen min tanke nu till nästa vinter! Att måla en kollektion med inspiration från stjärnhimlen och rymden. Så det var verkligen roligt o höra att du tänkt det 🙂
   Kram på dig och tack för dina fina ord! ♥

   Reply
 34. Ingela

  Stort grattis! Gud vad kul. Och jag förstår precis hur du kände dig när du satt med dina terms and conditions. Jag har själv försökt bena ut ett engelskt kontrakt i helgen, lustigt nog! Huva. Men härligt att allt är klart! 🙂 Och tavlorna är helt otroliga. Totalt mina älsklingsfärger.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack!! Och skönt o höra att du kände igen dig i den känslan!
   Ja märkligt att vi satt med lite liknande grejer i helgen. Hoppas det gick bra med kontraktet!
   Kram på dig! ♥

   Reply
 35. Jos

  Nysidan är himlans fin! 🙂 Och laddar dessutom relativt fort via mobilen i nästan varje hörn av norrland. Precis som Jonna har jag gjort en längre roadtrip fast igenom hela Sverige. Även fast det är långt försvinner de minnesvärda ogonblicken blixtrande fort, för att i bästa fall komma tillbaka som visuella känslominnen. Men vilken miljövänlig energi och inspiration det ger! Jag önskar att fler upptäcker värdet av den norrländska landsbygden innan den helt i onödan ödeläggs.

  Jag upplevde att internet med mobilen söder om Sundsvall var mindre snabbt än vad det är norrut. Allra bäst på vissa platser längst i norr.

  Jonnas bildtalang är verkligen sevärd. Därför har jag ett litet tips om att lägga till ett s i http:// så det blir https://. Vilket innebär att ett säkerhetscertifikat finns på webbsidan.

  Alla stora sökmotorer prioriterar sidor som finns tillgängliga med https. Har man inte ett certifikat halkar man ned bland sökresultaten för att i värsta fall till slut försvinna. Därför är s’et ett “must” att tänka på.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack! Vad roligt o höra att du gillar sidan, och vilken tur att den laddar fort!

   Så underbart det låter med en roadtrip genom Sverige! Kan tänka mig att du fått uppleva många vackra stunder som blir till fina minnen. Ja visst blir man laddad med ny energi och inspiration efter en sån resa! 😀

   Tack för dina synpunkter kring https. Hade ingen aning om det faktiskt. Ska kolla upp det!

   Kram ♥

   Reply
 36. Elisabeth Labbaci

  Åh, vilken jättefin sida! Du är en sån mångbegåvning och det spelar liksom ingen roll vad du gör, för det är hela tiden DU som skiner igenom. Något äkta. Och det är det där äkta som jag berörs av, i alla dina uttryck. Du upphör aldrig att inspirera och fascinera <3 Lycka till nu!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Elisabeth!! Vad fint du skriver! Så himla glad jag blir att du upplever det så. Det värmer o höra.
   Tusen tack för din vackra kommentar ♥
   Kramar

   Reply
 37. Maggie

  Underbara Jonna!
  Har sett hur du har ägnat kvällen till att svara på kommentarerna – du är fantastisk och vilket jobb!
  Känner mig “starstruck” för att du svarade på min kommentar!
  Tack för ditt utförliga svar – det blir bra allting!
  Din hemsida kommer att bli super!
  Kram och God natt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad glad jag blev att se din kommentar här nu Maggie! Så glad jag blir att du uppskattade mitt svar så mycket!
   Det kändes som att få en stor varm kram nu efter att jag svarat på alla kommentarerna. TACK! 🙂
   Tack också för dina fina ord! 🙂
   Hoppas du får en fin kväll!
   Kramar ♥

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.