I min värld av guld

Hej på er allihopa!
Jag har verkligen bloggat väldigt sporadiskt den här veckan, och inte alls hunnit med att svara på era kommentarer. Så jag tänkte börja med att säga TACK för att ni är så himla goa och skriver så mycket fint. Blev också så himla glad att ni tyckte om mitt förra inlägg om isbadet. Det är nu bestämt att det blir ännu ett dopp i sjön till påsken, då min bror Isac så gärna också ville prova att bada isvak. Längtar redan efter att få uppleva den känslan igen. Men i alla fall, tack för er fina respons på mina blogginlägg. Jag ska ägna lite av min fredagkväll sedan till att svara på era härliga kommentarer och ta igen det jag missat.

Denna fredag har mest spenderats här hemma i ateljén och framför datorn, med en paus i form av en promenad i den värmande vårsolen. Idag smälter all snö och fåglarna kvittrar. Återigen har vårkänslorna vågat sig fram och jag bara njuter av att få känna den där värmen i ansiktet igen. Underbara vårvinter!

Johan kom hem från Hudiksvall igår och hade handlat en massa gott. Bland annat glass, med chokladkross. Min absoluta favorit. Och så fick jag ett fång med röda rosor. Det var lite extra glädje över hans hemkomst igår då hans resejobb i Hudiksvall nu är över. Så nu kommer vardagen återgå lite mer till det vanliga. Förhoppningsvis får jag ordning på min dygnsrytm igen. Och på min matlagning. När jag är själv går jag och lägger mig klockan 3 på natten och äter mestadels havregrynsgröt och bananer till middag.
Blir lycklig över vårsolen som lyser in i köket. Men det är på gott och ont. Det får också köket att se smutsigare ut än aldrig förr. Varenda dammkorn syns.
Jag städade lite i arbetsrummet i natt innan jag gick och la mig. Det var så skönt i morse att komma in här och känna att man kan andas igen.
Det gyllene råddjuret ligger och vaktar min lilla önskeask.
Dagens inspiration.
Jag har ju som vissa av er vet påbörjat en ny kollektion med tavlor. Jag har snöat in på guld. Guld och rosa. Och jag tänkte för någon vecka sedan att jag skulle släppa den idén, eftersom det kändes så konstigt. Så inte mig. Men jag kan inte släppa det och bestämde mig igår för att ta tag i det igen eftersom jag är rädd att jag aldrig kommer släppa det om jag inte får göra verklighet av det. Å andra sidan så har ju det här med guld förföljt mig ett tag.
För några år sedan fick jag en idé om att måla mina vedträn i guld. Jag tyckte det blev så himla fint, samtidigt som det blev en slags symbol. Man brukar ju säga att ved är guld. När man är klar med årets ved så känns det som att ha vedboden fylld med guld. Och kanske har just det talesättet betytt lite extra mycket för mig under åren jag bott här. Ved har verkligen varit guld för mig. Speciellt de första åren. Veden blev källan till liv. Värmen. Kanske därför kändes det helt logiskt för mig att måla ved i guld och göra konstverk av dom.

Jag hade nästan slut på ved den vintern. Och det var lite så idén kom till. Varje gång jag gick och hämtade ved så la jag undan de vedträn som var lite extra vackra. Som hade lite extra speciella mönster. Eller som bara tilltalade mig på något sätt. De eldade jag inte upp, utan la undan och målade i guld. Jag hade som tanke att sedan rista in mitt namn och numrera varje vedträd och sälja dom som konstverk och använda pengarna till att köpa ny ved för nästa år (jag hade det himla kämpigt just då). Jag gillade tanken om att vedbodens vackraste vedträn skulle bli till guld, och sedan ge mig ny ved som skulle hålla mig varm ännu en vinter i Grundtjärn.
Jag slutförde dock aldrig det projektet. Jag tror en känsla av rädsla satte stopp. En känsla av att det kanske skulle ses som desperat. Eller bara väldigt konstigt. Att ingen skulle förstå symboliken. Eller att ingen skulle tycka om dom. Alla dessa “tänk om”…
Men jag var väldigt nöjd med mina vedträd i alla fall, och några av dom har sedan dess legat inne i min glasmonter i ateljén, där de lyser upp och skänker lite guld-inspiration.
Denna gång tänker jag dock inte stoppas av något jäkla “tänk om”. Jag ska måla mina guldtavlor även om det så kommer bli de fulaste målningar i hela världen. För mig känns 2017 som ett guldår. Och jag har redan beställt nya guldfärger och nya linnedukar på kilramar för mitt projekt. Så nu finns ingen återvändo. Dessutom har jag tackat ja till att vara med på en konstutställning i Junsele i juli. Så det är bara att go with the flow.
Det jag gjorde i ateljén idag var att måla över vissa dukar som jag bara påbörjat med målning sedan innan. Det som är så underbart med akryl är att man kan göra hur mycket misstag som helst, och sedan måla över. Så nu håller jag på att måla över en stor duk som innan var målad i blått. Det går dock åt mycket färg till att måla över, eftersom man ofta måste göra det i flera lager för att täcka allt. Men jag kan också gilla den där effekten som blir av att vissa delar inte är helt täckta. Att det gamla skiner igenom.

Sen gillar jag tanken att övermålade tavlor har ett djup i sig som ingen annan vet om. Att bakom den där synliga färgkombinationen gömmer sig andra lager av färger som aldrig någonsin kommer få synas längre. Men kanske påverkar de ändå känslan i den färdiga målningen. På något sätt.
Att även om det inte syns, så finns det ju där.
Det är något med kombinationen av varma rosa toner tillsammans med guld som fångat mitt intresse. Det känns så fel, men ändå så rätt. Det ska bli intressant att se var det blir av det här. Jag hoppas få lite tid nu i helgen till att måla i ateljén.
Vad ska ni göra i helgen allihopa? Hoppas oavsett att ni får en riktigt härlig helg. Ska som sagt svara på lite kommentarer senare ikväll, så ni inte undrar varför jag inte svarat på några dagar. Stor kram till er alla ♥

65 Kommentarer på “I min värld av guld

 1. Annie

  Jag tycker själv att det är jättesnyggt med rosa och guld!!!

  Jag och hundarna ska lata oss i helgen och sitta/ligga i soffan och titta på sista helgen med Vinterstudion för i år…snyft! Dessutom rullar jag i huvudet runt idéen att bjuda hem familjen på någon form av påskmiddag/buffé till påsk. Har inte gjort något sådant tidigare, men i år mår jag ganska bra och ser fram emot påsken så det skulle vara kul att fira den härligt färgglada högtiden lite extra med familjen! Men jag har lite skralt i kassan så vi får se hur det går med den idéen framöver

  Reply
  • Sofia

   Mysigt med påskbuffé, be alla ta med varsin rätt till buffén så kan ni umgås utan att du blir barskrapad =)

   Reply
  • Jonna Post author

   Kul o höra det!

   Och det där lät ju som en riktigt mysig helg. Och fin idé med påskmiddagen!! Ja Sofias idé var ju bra, att alla kan ta med sig varsin rätt. Samtidigt som jag kan förstå att man vill bjuda på allt själv. Hoppas du får till det på något vis i alla fall! 🙂
   Kram och tack för att du delar med dig ♥

   Reply
 2. Jorma

  Det är ju det som är så bra med konst, det finns inget rätt eller fel. Det handlar ju om att förmedla en känsla, vilket du ju gör alldeles utmärkt med dina färgkombinationer. Vedträ kan i sanning vara fina konstverk, minns själv hur jag hade några favoriter som liten när vi var i sommarstugan, kan inte minnas exakt hur de såg ut. Men jag minns doften på ett av dem, den hade en känsla av saltgurka i aromen. Tror det var en bit från en enbuske. Min helg blir nog hyfsat lugn, jag har startat den med att meka med cykeln som råkade på två punkteringar på samma hjul under veckan. Väldigt mycket vasst grus har det legat ute, de har varit ute och sopat nu – vilket är det ultimata vårtecknet i de här trakterna 😉
  Bastu, kanske lite bastustädning är väl det som helgen kan bjuda på. Hoppas att få besök på måndag av en god vän, vilket ju gör att helgen – även om jag först ska jobba fem timmar – känns lite längre.
  Hoppas ni kommer få det fint där <3
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Jorma för dina kloka ord! 🙂 Vad vackert det lät med doften av vedträn. Kan förstå vad du menar!
   Och hoppas du fick ordning på punkteringarna! Låter helt otroligt att de redan sopat vägarna hos dig. VIlket vårtecken!
   Här dröjer det nog ytterligare två månader innan vägarna blir sopade! 🙂

   Tack för att du delar med dig! Kramar ♥

   Reply
 3. Marie

  Hej Jonna! Trevlig helg.
  Det var en väldigt fiffig idé att måla vedträ i guld och det finns en härlig tanke bakom det 🙂
  Gillar dina kläder, men är de inte för fina för att måla i 😀 Jag är förvisso sådan som måste måla i blåställ på mig, helst.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Marie! 🙂 ♥
   Kläderna jag har på mig är faktiskt mina “målarkläder”. Jag har en uppsjö med sådana där kläder som jag inte behöver vara lika rädd om, men som ändå är kläder jag känner mig fin i. Typ gamla byxor och sådant. Sådant jag har på mig till vardags här hemma. Jag brukar vilja få känna mig “uppklädd” även om det är målar/arbetskläder. VIll att det ska kännas lätt att gå in i ateljen och måla utan att jag behöver leta reda på blåställ och annat. Så därför går jag ofta klädd under dagarna i sådana kläder som inte gör något om de får färg och sot på sig 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 4. Beata Rydén

  Jag har alltid älskat guld och rosa haha! Tycker det är en jättefin, drömsk kombination. Jag förstår precis ditt “tänk om”-tänk och det är så skönt om man kan sätta sig över det och bara köra ändå. Jag tror mycket på att man måste få ur sig vissa saker, oavsett resultat. Trevlig helg <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Men gud vad glad jag blir att du gillar den kombinationen!! ♥ 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 5. Lindan

  Jag har tänkt precis som du när det gäller det där med att “måla över” saker! 🙂 Och även om man ibland målar över nästan HELT så har jag också tänkt att det underliggande lagret BORDE påverka tavlan på något mystiskt sätt ändå….? I smyg liksom.. 😉 Dessutom är det ju lite intressant/spännande att man själv vet att under det där yttersta finns ibland ett helt annat motiv….;) 🙂

  Rosa och guld skulle jag nog aldrig själv kommit på – och det är det som gör det så himla briljant! Det är inte den mest givna kombinationen…Men det jag sett hittills har ju varit supercoolt! Så FORTSÄTT för guds skull!!! 😀 😀 <3
  Och jag fullkomligt älskade dina guldvedträn!! Både rent visuellt och som idé!! Du är så himla GRYM Jonna!!! :*

  Här har helgen just inletts med ostbricka och friterade små spanska chilipaprikor (typ!)…Har konstigt nog ALDRIG friterat något innan, och när jag nu skulle testa för första gången så var jag dessutom tvungen att göra det i en vanlig kastrull…Men det blev faktiskt supergott! :p
  Imorgon ska jag på vernissage på länsmuséet, det är något som kallas "Ungdomens vårsalong" då, inte helt oväntat, ungdomar i skolåldern (oftast från konstutbildningar) får ställa ut på muséet. Det är en jury som plockar ut de som får delta, och några stycken vinner även priser. Brukar vara riktigt bra kvalitet! Så det ser jag fram emot! 🙂 I övrigt ska jag försöka ladda batterierna efter en vecka på Teneriffa…haha…(skulle behöva en veckas semester nu efteråt… 😉 ) Känner att jag verkligen är i behov av "Linda-tid", då det inte blev så mycket av den varan under semesterveckan…

  Kraaam och ha en underbar helg!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men du är så go! Du ger alltid så mycket pepp!! 🙂 TACK Lindan…så roligt att du gillar idén. Och vad fint att du känner igen dig i det där med att måla över gamla motiv 🙂

   Förstår att du nog skulle behöva en semestervecka nu efter resan. Det brukar bli så ibland. Att semestern liksom egentligen krävde mer energi än den gav. Men jag hoppas du fått riktigt mycket sol och värme nu ♥ Och hoppas du får lite mer Lindan-tid nu!
   Lät riktigt gott att fritera! HAr aldrig provat det heller, men älskar allt som är friterat. Har dock hört att hela huset typ luktar fritösolja efteråt. Stämmer det? Och vad roligt med Vårsalongen!! Hoppas du fick en inspirerande helg
   KRAM PÅ DIG ♥

   Reply
 6. Jojhanna

  Det blir spännande att se vad du gör av din rosaoguld-period! För mig är det udda val men jag tvivlar inte en sekund att du gör något spännande o bra av det! Det är bara att “Dream big” o “Go with the flow”som du säger, det håller jag med om! =) Ja härligt med ljuset som plötsligt flödar ute,,Att sitta med en kopp kaffe på bron o lapa solljus o lyssna till alla fåglar, det är magiskt,,,I helgen ska jag slappa o kurera förkylning, hänga med hästarna, myspropparna,, =)

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh tack för inspirationen Jojhanna!! ♥ Hoppas du kryat på dig under helgen!!
   Kramar

   Reply
 7. emblas.se

  Guld och rosa i kombo är ju fantastiskt fint! Lite som silver och blått 🙂 Kör på!
  (trodde förresten jag var ensam om att äta gröt till middag… ^^)
  Själv ska jag ut och fota min nya medeltidsklänning i helgen tänkte jag 😀
  kramar från Uppsala

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack !! Och vad fin din nya klänning är!Jättefina bilder du tagit!
   Älskar medeltidsklänningar. Om jag fick välja skulle jag önska att man alltid kunde gå klädd så 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 8. Monica

  Ska bli spännande att se sen! Bara du vet vad som går eller inte och det är liksom bara att köra på, det blir bra, kanske rent av succé. Tror det! Kul med idéer du får och nu kan förverkliga. Ha en fin helg!

  Reply
 9. Lena

  Dina tavlor i rosa och guld är så otroligt fina! Det är nog mina favoriter av dina tavlor, även om jag gillar alla dina tavlor.

  Reply
 10. Anonym

  I think the new colors reflect the change in the season. The light & airy colors of spring. Just read a magazine called, “Where Women Create”, that shows the working studios of women artists, like you. A few have done their spaces in pink & gold. I think it’s the fresh vibes in the air. Sometimes a new path can seem uncomfortable at first, but can take us to amazing places. Wishing you luck on this new path!

  Reply
 11. Iza

  Rosa är inte en favoritfärg, men det kan finnas kombinationer som gör att det är så snyggt/vackert ihop. Det håller jag med om. Och rosa med guld känns ändå som en matchning även när den kan kännas fel. Just därför också som de kanske passar så himla bra ihop?
  Dina tavlor är väldigt vackra överlag. Keep it going! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad kul!
   Trodde jag skulle vara ensam om att tycka det var en fin kombination. Så är så glad nu när det är fler som verkar tycka om det.
   Kram på dig Dixi ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Tyvärr så håller vi inte på med smyckesproduktionen längre. Så i nuläget går det inte. Men man vet ju aldrig i framtiden.
   Glad att du gillar det 🙂 Kram på dig ♥

   Reply
 12. Felicia

  Vilken rolig idé det där med veden 🙂 Att man inte ska kunna släppa ut sin kreativitet mer och lita på om det känns rätt..är sådär jag med, tänk om…kommer alltid… 🙂

  Idag har jag varit på en hälsomässa och är så lycklig för jag köpte en buddha tavla som är handmålad på Bali! Oljemålning..
  Tanken av att jag har en tavla som tidigare målats av någon konstnär så långt bort i en annan kultur känns så fint <3 Den har sin historia och varje tavla är ju liksom unik eftersom de är målade för hand.

  Hoppas du får en fin helg, och skönt att få komma tillbaka till vanliga rutiner du och Johan.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men så härligt att du köpt en buddha tavla. Så fina tankar du har om att en konstnär långt bort målat den. Förstår att du är glad över tavlan 🙂
   Stor kram ♥

   Reply
 13. Pamela

  Regarding the wood… I think elevating common objects, so that they are appreciated for the beauty and life within them, is a worthy idea.
  …To learn to see, really see, the soul of an object and it’s life and meaning beyond us. I think that is what art is, getting people to see in a new way. To start a conversation that changes both sides. I seriously love that you were seeing beauty in the midst of your struggle for heat, for survival. You still relentlessly saw the beauty. That too, is gold.

  ….And, I think there is something in the gold and pink combination that says “confident celebration”. It feels like someone who owns their own happiness. Like a queen walking thru a room with self possession. Or gold and pink clouds at the end of a perfect day. There is a strong chord of joy in it.

  Hugs to you.

  Reply
  • Jonna Post author

   Wow…i just love to read your thoughts about this. Thank you so much for sharing Pamela.
   And I also LOVE your thoughts about the combination of gold and pink. I think I feel just the same about these colors. Thank you for putting it into words.
   Lots of love ♥

   Reply
 14. Sandra

  Hej Jonna!

  Älskar din blogg, du tar så himla fina bilder och skriver så inspirerande texter ? Du är grym!

  Håller på att starta upp en wordpress-blogg och har en fundering. Under varje inlägg har du en knapp där man ser antal kommentarer, och om man trycker där kan man även själv lämna en kommentar – är det en widget? Vad heter den i så fall?

  Ha det fint! Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Sandra! Och vad kul att du håller på att starta upp en blogg! 🙂
   Hmm nej kommentarknappen och hela den funktionen ingår i temat som jag har. Temat som jag använder heter Adventurous Pro.
   Lycka till! ♥
   Kramar

   Reply
 15. Wroni

  För mig är det glädjande att höra att du är inne i en rosa/guld period då jag älskar denna kombination. Där jag bor, mitt i storstan har jag fotograferat en drl asfaltsblommor som växer lite här och var i stan och min absomuta favorit är en 1,5 meter hög blomma som växer på min favoritgata. Jag går förbi den varje dag och måste alltid stanna nån minut och titta på den. Den är intensivt rosa, med mörkt rödrosa mitten och all pollen som faller av stannar i blomman som ett tjockt lager gyllene pulver. Det är så vackert hur den växer mitt bland betong och asfalt, naturen är stark. Jag kan maila en bild om du vill se den.

  Sen måste jag säga att det är lite roligt att läsa att ni planerar isbad vid påsk. Jag bor ju i Tyskland och här kommer vi ha runt 20 grader vid påsk. Det är redan nästan försommar här. Jag har bott i Sverige flera år och vet hur kallt det kan vara. -38 har jag upplevt flera vintrar.

  Ser fram emot att se dina nya tavlor och måste nämna att det alltid glädjer mig att se dig och Johan. Ni verkar passa varandra så bra och känner man sig själv vet man när det är rätt. Min man och jag gifte oss efter ett år tillsammans och vi firade 14 år tillsammans den 17:e. Fortfarande lika förälskade och lika glada över allt vi får uppleva tillsammans.

  Lycka till, Jonna och må ni båda vara lyckliga i många år.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vilken fin kommentar! Tack Wroni.
   Så vackert med den fina blomman som växer mitt i all betong. Förstår att du stannar upp för att betrakta den.

   Haha oj, redan 20 grader i april i Tyskland. Ja vilken skillnad det är alltså!
   Blir lite avis på er som redan har så varmt och härligt ,samtidigt som jag ju ändå gillar årstiderna här med den kalla, långa vintern. Det är både för och nackdelar.

   Och så glad jag blir att du tycker om att se mig och Johan. Och så fint o höra att du och din man fortfarande är lycklig gifta efter 14 år. Underbart!!
   Stor kram på dig ♥

   Reply
 16. Wroni

  Glömde nämna att jag också minns känslan av en full vedbod. Bodde i ett gammalt trähus från 1880 en vinter och jag och min bästa vän älskade att spendera en hel dag med att kapa, hugga och stapla ved. Sen kände man sig rik och skyddad när vedboden var proppfull och det var mys6gt att gå ut i många minusgrader och hämta en korg full med ved. Oavsett tid på dygnet turades vi sedan om att lägga i ved för att hålla det varmt inomhus. Det var magiskt att sitta och betrakta veden som brann inne i kaminen.

  Reply
  • Jonna Post author

   Förstår dig helt och hållet! 🙂 Den känslan känner jag igen.
   Tack för att du delar med dig ♥

   Reply
 17. Lars 8463

  Hej ?
  Bitvis så är våra personligheter
  raka motsatsen.
  Vilket i mina ögon gör världen
  intressant, spännande och vacker.
  För det är skillnader som inte skadar
  någon.

  Exempel
  I min tillfälliga lya
  Finns det inga mattor, tavlor,
  gardiner eller blommor.
  Så om du såg den, utan att ha mött
  mina ord, vad skulle du tänka?
  Får den att kännas just tillfällig?
  Att jag bor i mig själv?
  Eller bara väldigt konstigt?

  Och symbolik.
  Ditt fina “extremt” smutsiga kök.
  Där ljuset och värmen återvänt
  Med solen och Johan
  Med vårtecken och kärlekstecken.
  Där tusen stjärnfalls önskningar
  bor i sitt eget älskade universum.
  Och med tanke på vad vi alla
  är byggda av.
  Varför skulle det inte vara fullt
  av stjärnstoft?

  Nu har jag kanske gjort världens
  största tavla
  För att jag bytt färg på mitt språk.
  Men varför ge mig själv en norm?
  När jag kan överaska.
  Både mig själv och andra.

  Jonna
  Jag kanske inte alltid förstår dig
  Men jag hoppas att du
  Fortsätter att drömma stort.
  Fortsätter att fylla din önskeask.
  Fortsätter att utforska dig själv.

  För i mina ögon gör du världen.
  Intressant, spännande och vacker.
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Alltså..jag finner verkligen inga ord…
   Ditt sätt att skriva är som att lyssna på musik. Jag vet liksom inte hur jag ska bemöta det, för det är så bra.
   Har läst din kommentar flera gånger om, för den sa så mycket.

   Du verkar ha en sådan färglad själ att du inte behöver några tavlor, mattor eller blommor. Du lyser nog upp hela din tillfälliga lägenhet med bara ditt eget ljus.

   Tack Lars för allt vackert du skriver. Det är en ära att få ta del av dina tankar.
   Kramar i massor ♥

   Reply
 18. Janusz

  In my opinion there is something subconscious in your psyche that asks for your attention and expresses itself through an urge to paint in these
  colours. Notice what emotions are associated withe them and their combination. Ask what would they say if they had a voice. Thoughts are prior
  to emotions and emotions are a doorway to uncover our subconscious thoughts patterns driving us. In order to be free we need to make them
  conscious, so we have a chance of deliberately choosing whether it is a good idea to act on them or not. For me combination of gold and pink
  would mean September. You wrote that you consider this month a new beginning. Perhaps this may be one of the clues.

  Reply
  • Jonna Post author

   Very interesting thoughts. I will think of that, and ask myself those questions.
   And how interesting that you think gold and pink mean September to you. Thank you so much for sharing Janusz.
   Lots of love ♥

   Reply
 19. J

  Vad finns i din önskeask? Älskar dig, tack för att du fortsätter dela ditt liv, du inspirerar mig så mycket

  Reply
  • Jonna Post author

   Där ligger bilder och ord på sådant jag önskar mig.
   T.ex, en bild på en stuga…en ateljé med vitlaserade träväggar. Det har jag önskat mig i många år.
   Att få en nyckel till ett litet hus, där jag har mitt jobb och min ateljé.

   Tack för dina jättevackra ord. Det värmer verkligen.
   Kramar ♥

   Reply
 20. Stu

  Equinox greetings 🙂 balance of day and night now.
  Nothing wrong with oatmeal and bananas, at least they didn’t have to die for you.
  😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Stu!! Ya, finally its really spring! Even though it is snowing like hell here today.
   But at least it is getting brighter for every day.
   I hope you have a wonderful week. Lots of love ♥

   Reply
 21. Pia

  Ser så mysigt ut i erat kök! Så ljust och fint! Hihi nackdelen med när solen skiner in, allt syns!:)
  Tycker också rosa och guld är så fint ihop så hoppas du jobbar vidare på det!:)
  så härliga bilder och färger du har…:)
  Hoppas du får en jättefin vecka!
  /Pia

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tusen tack Pia! Vad glad jag blir att du tycker om vårt kök.
   Och kul också att du gillar in färg-idé. Hoppas du också får en jättefin vecka!
   Kramar ♥

   Reply
 22. Alexandra

  Tycker det låter strålande med guld & rosa, som en glittrande sol upp-/ned-gång. Ser farm emot att få se resultatet!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men ååhh…vilken vacker tanke…”Som en glittrande sol upp-/ned-gång”
   Tack för dina inspirerande ord. Kramar ♥

   Reply
 23. Skogsnuvan

  jag blir lite full i skratt för jag förstår hur du känner det. Nog har man haft dåligt med ved och varit medveten om att tar veden slut får man frysa ännu mer än vad man gör när man eldar. Jag vet också att veden är bra men hatar att hålla på med den. Hatar att släpa hem ved och att såga och klyva och stapla och bära in i vedboden och bära upp den till huset och elda upp den och bära ut askan. Attan vilket jobb för lite värme.
  Det är väl fint med rosa och guld. Får du en känsla så följ den.

  Reply
 24. Lisa

  Rosa och guld syns ju överallt denna vår? Inredning, mode etc.
  Kanske du påverkats undermedvetet.

  Reply
 25. Adriana

  Hello from Los Angeles, Jonna! 🙂
  I found you just last week, through one of your kulning videos. I had never heard that before, but fell in love with the sound. I am curious how you learn that.
  Your paintings are so so beautiful! And I really love this pink and gold inspiration. Please continue. I love the wood painted gold, too.
  Thank you for sharing your life and work with us <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.