En slank hon ner i diket

Jag skyller på det dåliga vädret att jag backade ner i diket ikväll och fastnade. Jag var så desperat efter kvällens solljus till några foton att jag hastigt backade “in på en väg” men missade den med 10 meter. Åh herregud vad pinsamt.

Jag och Mitra var på väg till en blomsteräng jag sett längs vägen till Bredbyn, för att jag skulle fota några bilder där i motljus. Vi höll på med intervjuer till halv åtta på kvällen och upptäckte då att det skulle bli en jättefin kväll. En sådan kväll som inte varit på över en månad. Vindstilla och solljus. Jag skyndade att packa ihop grejerna och sedan for vi iväg. Jag för att fota och hon för att filma mig när jag skulle fota.
Jag insåg att vi inte skulle hinna dit i tid, så när vi körde förbi en åker där solen höll på att gå ner bakom träden så bestämde jag mig snabbt för att stanna och fota där i stället. Sedan vet jag inte vad jag tänkte på. Jag trodde att jag backade in på grusvägen till höger men istället backade jag nedför diket. Inte ens i närheten av vägen! Flera meter ifrån. Sedan kunde jag varken köra upp eller ner.

Jag vart alldeles chockad över vad jag hade ställt till med. Och ingen täckning på telefonen. Jag och Mitra började gå längs vägen för att leta efter täckning. Inte en enda bil körde förbi. När jag hittade täckning ringde jag pappa och bad om råd. Det kändes inte som någon lösning var bra eftersom jag var ganska långt ifrån närmaste by och inte riktigt visste vem jag skulle be om hjälp klockan tio en lördagkväll. Det kändes jättejobbigt och pinsamt att jag lyckats backa ner i ett dike sådär.

Efter en halvtimma när jag börjat tappa hoppet så hör jag att det äntligen kommer en bil! Jag blir nervös och känner att det känns jobbigt att behöva be en främling om hjälp, en lördagkväll när alla vill hem.
Men till min stora förvåning så kände jag igen den stora bilen som närmade sig. Det var Markus Edlund och hela MES-gänget. “Markus Edlund Smide” från Myckelgensjö. De kom med två stora bilar med släp efter några dagar på en mässa.

Då dröjde det  inte länge innan bilen var på vägen igen.ÅH jag förstår inte hur jag kunde ha sådan tur!! Av alla människor på hela jorden så kom just dom! Fast jag blev redigt utskrattad för min väldigt klantiga backning, men jag förstår dom haha. Jag skulle också skrattat. Så det där lär jag ju få höra resten av livet nu så fort jag ser dom haha.

Men jag är bara glad att det ordnade sig. Det vart inga solljus bilder den enda fina kvällen på över en månad. Men jag gissar på att jag vart för desperat, och då blir det aldrig bra. Nu känns det bara skönt att ha kommit hem igen med en oskadd bil och en actionfylld kväll i bagaget 🙂

Haha Markus min säger allt.

Haha

Så det kan gå :)

Så det kan gå 🙂

BÄSTA MES-gänget! TACK ni är bäst! :D Haha och Mitra fick något kul att filma. Det är ju alltid positivt. Måste ju visa att det händer något på lördagkvällarna ute i bushen.

BÄSTA MES-gänget! Markus, Börje, Oskar, Sandra och Per-Magnus. TACK ni är bäst! 😀 Haha och Mitra fick något kul att filma. Det är ju alltid positivt. Måste ju visa att det händer något på lördagkvällarna ute i bushen.

Kvällen slutade bra ändå. Vi stannade och fotade och filmade en stund trots att solen gått ner.

Kvällen slutade bra ändå. Vi stannade och fotade och filmade en stund trots att solen gått ner.

36 Kommentarer på “En slank hon ner i diket

  • Jonna Post author

   Åhh ja tänkte faktiskt på dig! Såg det du skrev på Instagram att ni skulle åka till Grundtjärn för att paddla med SUP, och så tänkte jag att det ju finns en chans att ni kommer vara på väg hem någon gång under kvällen haha.
   Vi var nog ändå en bit ifrån er gissar jag på? Vi fastnade nedanför sågverket 😀

   Reply
   • Hanna från Skalmsjö

    Jag ser precis var ni är, vi bor inte alls långt där ifrån 🙂 Det är mina föräldrar som brukar åkrarna du var ute på. Blev inte Grundtjärn utan vi drog iväg till en annan sjö. Sparar Grundtjärn till när du har möjlighet 😉 Om du råkar ut för något runt Skalmsjö en annan gång kan du va lugn. Traktorer och diverse maskiner finns det gott om!

    Reply
     • Jonna Post author

      Haha åhh hade jag vetat att ni bodde så nära hade jag nog gått åt det hållet. Undrar om det var dina föräldrars hus som låg där uppe som Mitra var på väg att knacka på hos? Men jag ville inte det för det kändes så fruktansvärt pinsamt att knacka på hos någon så sent haha.

      Men det känns ju tryggt att veta i framtiden 😀 Det är så himla fint där borta!! Så öppet landskap och många vackra åkrar och ängar, så jag kommer åka dit mer framöver för att fota, och då vet man aldrig vad som händer haha.

      Ja men vad bra att ni tänkte ta Grundtjärn nån kväll när jag kan istället. Hade gärna hängt med er och se hur det går till när man paddlar SUP 🙂

      Reply
      • Hanna från Skalmsjö

       Fotar du i Skalmsjö nån gång får du jättegärna höra av dig även om du inte kört ner i diket! Vi bjuder på kaffe;-) Du måste verkligen prova paddla, inga problem även om man aldrig tidigare testat. Känns som man kan gå på vattnet 🙂

       Reply
 1. Magnus

  Det där känns på något sätt “Jonna”! 😀
  Inte för att du skulle vara klantig eller så utan snarare den där väldigt spontana tjejen som går igång på något och då “lever i nuet” extremt mycket. Skönt att det löste sig utan skador på vare sig människa eller bil, och tack för ett gott skratt. 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh vad fint att du ser på det hela så positivt. Min klantiga backning har ju bara att göra med att jag lever i nuet!! 😉 Haha. Det känns finare o säga det än att jag bara var en fruktansvärt dålig bilförare just då 😉

   Kram!

   Reply
 2. Leif Pettersson

  Det finns två slags bilförare! De som har backat fel eller dom som ska backa fel. osv. Själv har jag för två år sedan ut på en åker och åkte! Varför vet jag inte. Jo! Vägen svängde, men inte jag!
  Men det löste sig för dig! Försmädligt förstås, men galant! Tack för den bildberättelsen.

  Reply
 3. Mikael

  Haha, vad gör Markus med bilen på näst sista bilden. Han verkar “gilla” din bil… 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha jaa klart han gillar min bil 😀 Haha ville att han skulle göra en nice pose 😀

   Reply
 4. PJ:s byffé – från by till fe

  Ha, ha, vad gör man inte för ett bra blogginlägg. Tur i alla fall att ingen kom till skada och att bilen klarade sig. Det som slår
  mig är hur mycket glesbygd detta var. Ingen täckning för mobilen, inte en bil på en halvtimme men så dyker bekanta upp som hjälper hur gärna som helst. Inget behov av bärgningsbil där inte. Sånt är livet på landet.

  Det kan nog tänkas att du få någon gliring i all vänskaplighet om detta men då skall du betänka att alla gör vi våra fadäser lite till mans och kvinns. T.ex. när jag skulle byta däck och glömde att dra åt handbromsen så bilen rasade i backen utan däck.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det kändes väldigt mycket glesbygd när man stod där utan kontakt med omvärlden ett tag. Men det är tur att folk är så hjälpsamma här! <3

   Haha oj hoppas din bil klarade sig utan skador när den rasade ner 😀

   Kram

   Reply
 5. Birgitta

  Du bjuder på fler glada skratt, skönt att glesbygden är full av hjälpsamma och tur att ingen skada. Du klara dig ju bra utan mobiltäckning också. Ha en fin söndag?

  Reply
  • Jonna Post author

   Skönt o höra att jag kunde bjuda på lite skratt! 🙂
   Ja, i glesbygden hjälps alla åt. Det är fint <3
   Ha en fin söndag du med!

   Reply
 6. Stu

  Jonna jonna jonna ! 😀
  I was the same, “it’s a Subaru, they never get stuck” until… o shiiiit, i’m stuck! :p

  Reply
 7. Nina

  Ljuvligt med vardagshjältar! <3

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

  Reply
 8. :D

  Riktigt jäkla klantigt haha
  Varför svänger inte vägen när Jonna vill 🙂

  Du hade tur som fick riktig hjälp det kunde bli dyrt annars!
  Be någon kolla under om ni inte gjort det om den tog i te.x kat,bromsrör m.m
  Ladda ner det jag skickade i mejlet det kan vara mycket bra att ha.
  En mindre garagedomkraft 2ton och ett par 50cm plankor kan vara bra att ha i bilen.

  Vi tar din bil om vi drar till Skagen va!

  Reply
 9. Emma

  Vilken tur att det finns hjälpsamma människor!

  Vi hade liknande otur och panik (men tur i oturen) i vintras. Vi hade varit ute på utflykt en bra bit hemifrån, det började bli sent och vi skulle hem till hundarna och vår planerade romantiska middag för att avsluta en helt underbar bröllopsdag. Plötsligt börjar varningslamporna i bilen blinka hejvilt. Sedan ryker motorhuven. Vi får stanna helt enkelt. Vi är nu endast 4,7 mil hemifrån, d.v.s. 1 timme på våra landsvägar, vilket är 3 km för nära för att försäkringsbolaget ska bogsera oss. Det är så sent att alla verkstäder har precis stängt. Vi börjar ringa taxibolag. De 6 närmsta taxibolagen ringde jag och alla tyckte att vi var för långt bort för att det skulle vara lönt att köra ut till oss. Paniken och tårarna kommer. Maken tar telefonen och ringer ett taxibolag i kommunen intill vår. Han kommer, tack och lov. Två timmar senare kan vi stappla in i huset. Dagen därpå är det Lilla julafton. Alla verkstäder säger att de stänger för julhelgen samma dag och kan titta på bilen först när de öppnar igen i januari och vi kanske bör hitta en annan verkstad. Till sist vandrar vi helt enkelt upp till “vår” verkstad i byn, 2 km bort, räcker över nyckeln och GPS-koordinaterna och frågar om de åtminstone kan hämta bilen innan jul så att den inte står två veckor någonstans och kanske råkar ut för inbrott och vandalisering. Sedan cyklar jag 1 mil enkel resa i bergen för att handla julmat. Lagom kul att sitta på landet utan bil i två-tre veckor över jul och nyår, men men, man klarar sig väl? Samma kväll, en halvtimme efter stängningstid, ringer verkstaden och säger att vi kan komma och hämta bilen! Gissa vem som fick ett berg med hembakta kanelbullar dagen de öppnade igen efter nyår?

  Reply
 10. Carl

  Och så säger man att kvinnor kör bil bättre än män! 😉
  Gäller kanske inte när man backar…
  Nejdå, det finns tjejer som backar stora långtradare med släp bättre än sina manliga kollegor så jag skojar bara.. Är olyckan framme så händer det bara.
  Skönt det gick bra och att bilen klarade sig hyfsat.

  Kram från Carl!

  Reply
 11. Arne

  Det där är en av anledningarna till att jag tycker att man inte skall ha diken efter vägar. Körde av vägen 2009 efter att det hade blivit något fel på bilen och slog runt på taket. Kom som väl var undan oskadd. Det hade aldrig hänt utan dike, då hade det bara varit att köra ut på vägen igen. Men nu ledde det till att jag fick skrota bilen och var sedan utan bil i fyra år! Du förstår vad det betyder på landsbygden där inga bussar går utanför dörren? Så bort med dikena! Håller du med Jonna? 🙂

  Reply
 12. Anders

  Hej Jonna vilken bra blogg du har. Nästan den enda bloggen jag läser.
  Har du bytt bil?
  Hade inte du en Blå 245a förut?

  Reply
 13. J

  När ska du montera en plog där bak (på bilen)? Så praktiskt att hjälpa bonden att plöja lite när du ändå är ute på åkern och far nästa gång..

  Reply
  • J

   Förlåt men jag kan inte sluta garva 😀 …hur kunde du missa vägen så fatalt när du skulle vända? Det var ju med 50 m minst..Tur att det inte var på din körkortsuppkörning.. du hade nog fått körförbud resten av livet tror jag HAHAHAHAHA

   Reply
   • J

    Kanske dags att kolla synen jonna hahaha ..men tur att det blev förevigat för eftervärlden iallafall.. (förlåt mej men det var ju så lustigt)

    Reply
 14. stefan

  Du har i alla fall skaffat en Subaru. Vill minnas att jag tipsat dig om en sådan nån gång. Klok flicka som valde en sådan =) Hoppas den fungerar bra annars.

  Reply
 15. Línnéa

  Är du en sån där barfota tjej? ^^
  Märkt att du är barfota på många bilder & videos, det är härligt det! 🙂

  Reply
 16. Pingback: En känsla av frihet | Jonna Jinton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.