Dagar i det vilda

Nu sitter jag här med tårar i ögonen efter att ha läst era kommentarer på tidigare inlägg. Alltså…jag finner inga ord. Ni skänker mig så mycket värme, kärlek och uppskattning att det räcker och blir över till hela världen. Jag vet liksom inte hur jag ska tacka er. Varenda ord går rakt in i hjärtat. Blir också så rörd när jag ser hur vissa går till försvar mot de mindre trevliga kommentarerna. Är så otroligt tacksam för det, då jag just nu inte har tid att svara själv. De få gånger jag har något form av samarbete här på bloggen så rör det upp väldigt starka och upprörda känslor hos vissa. Det finns så mycket jag skulle vilja skriva om detta, då det är ett viktigt ämne att ta upp. Men så länge finns ett jättebra inlägg av Underbara Clara att läsa HÄR.

052506Åh det finns så mycket jag vill skriva och berätta hela tiden. Känns nästan som jag håller på att explodera när jag inte bloggat på ett dygn eftersom jag får uppleva så mycket och samtidigt vill ta er med på precis allting. Men det är svårt att hinna med den biten, så det jag inte hinner göra nu under resan får jag visa i efterhand.

Just nu befinner jag mig på caféet “Mommos veranda” i Kiruna. Ett ställe som jag såg att många av er tipsade om här på bloggen. Jag är så tacksam att ni gjorde det, för det är verkligen jättemysigt här! Känns skönt att kunna sitta här med datorn också för att greja med bilder och blogga. Nu tänkte jag försöka återberätta det senaste dygnet i korta drag!
052402I förrgår kom jag fram till Stora Sjöfallet Mountains center där jag bokade en natt på hotellet. Åh, det var verkligen helt underbart att få duscha och sova i en riktig säng. Det kändes som att få ladda om batterierna lite. Även om jag var ute och fotade halva natten så sov jag ut på morgonen. Så jag kände mig som ny igår! Efter att jag checkat ut satt jag i deras lounge några timmar för att göra blogginlägget som jag la ut igår. Under tiden bjöd de mig på en jättegod voffla och kaffe. Det är välbehövligt med sådana där små pauser från “bil-livet” och vildmarken.
052401Inne på Stora Sjöfallet Mountains center. Åh, älskade inredningen där! Så himla mysigt. Speciellt lampan var otroligt fin!
052404Sedan begav jag mig ut för nya äventyr. Jag tog det lugnt och stannade lite överallt och bara njöt av dagen. Mitt mål var att åka in mot Ritsem, som är en lång och krokig väg längs bergen vid Stora Sjöfallet. Den är flera mil lång och jag har verkligen drömt länge om att fara in där. Men när jag var på väg så blåste det in kraftig dimma och starka vindar. Det började regna lite smått och vädret kändes sådär lite kusligt. När jag väl kört förbi skylten där de varnar för sten-laviner och när vägen smalnade av och fortsatte under de gigantiska bergen in i dimman så stannad jag bilen. Jag började tveka. Jag kände mig osäker att köra in på vägen nu. Kanske berodde det på vädret. Eller kanske för att jag blev avskräckt av den stora, stora stenen som mosat vägen så de hade blivit tvungna att göra en ny väg. Jag ville inte bli mosad av en sten. Inte just då.
Jag tog upp mobilen för att titta hur vädret skulle bli framöver och det skulle hålla i sig med regn i två dygn framåt. Och då vände jag.
052408Jag fegade helt enkelt ur. Hade det varit soligt och vackert väder hade jag förmodligen inte gjort det. Det var bara hela stämningen som gjorde att det inte kändes helt bra. Och vetskapen om att det skulle förbli dåligt väder i några dygn framåt gjorde att jag istället bestämde mig för att börja köra upp mot Kiruna och Abisko. Det var kväll när jag började fara och eftersom jag stannade tusen gånger längs vägen så kom jag inte fram till Kiruna förrän halv tre i natt. En bit utanför stannade jag för att sova.
052507I morse vaknade jag upp här. Vid Nikkaloukta, 8 mil utanför Kiruna. Solen sken, och jag öppnade bildörren så solen lyste i mitt ansikte där jag låg ihopkrupen i sovsäcken i baksätet. De milda vindarna svalkade sådär alldeles perfekt. Tror aldrig jag vaknat upp på ett så mysigt sätt tidigare. Jag var här ett tag för att kolla omgivningen lite men bestämde mig sedan för att köra in mot Kiruna igen och leta upp Mommos Veranda så jag skulle kunna göra det här inlägget. Så här sitter jag nu! I kväll far jag vidare mot Abisko! Åhh…Abisko : )
052405Sent igårkväll, på vägen från Stora Sjöfallet så stannade jag till vid ett gammalt Same-kapell som hade brunnit ned för längesedan. Kvar fanns bara en minnessten. Stigen ledde ner till sjön och där dansade dimman under midnattsljuset. Det var så vackert att jag spenderade över en timma där. Jag kände mig lite hemma där på något vis. Omgivningen påminde väldigt mycket om Grundtjärn. Fast om man blickade åt andra hållet kunde man se snöiga fjäll skymta i dimman.
052409
052410Det såg nästan ut som om jorden och himlen förentas och blivit ett.
052411Jag stod länge ute på den här stenen och ropade och kulade. Det ekade så vackert över den dimmiga sjön. Det var något speciellt med att kula mitt ute i lapplands vildmark. Jag gillade tanken på att det säkert inte var någon som hörde, förutom renarna och skogens alla djur.
Återigen, tack för alla era kommentarer. Ni förgyller mina dagar här på resan. Om jag får tid lite senare och möjlighet till att ladda datorn på ett smidigt sätt så ska jag svara på lite kommentarer ♥

Vill också passa på att påminna er om tävlingen i samband med lanseringen av min tapetkollektion, där man kan vinna ett presentkort från Photowall värde 3000 kr. Sista dagen att tävla är i morgon.  Här är blogginlägget där ni kan vara med och tävla!

Nu, Abisko nästa. KRAM på er! ♥

57 Kommentarer på “Dagar i det vilda

 1. Jorma

  Helt underbara vyer du har fångat, och kulningen…som alltid får jag gåshus ända in i hjärtat 🙂
  Kramar <3

  Reply
 2. Valerie

  I admire your adventurous spirit! I’m enjoying the journey, feel like I’m there too, reading your posts. Lots of time for photography as the days are long, such beautiful images! So how much further are you traveling? Stay safe, enjoy!

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much Valerie. So happy to hear that you like to follow me on my journey!
   I am actually traveling up to the country border. So it will be at the very north of Sweden 🙂
   Have a wonderful evening! ♥

   Reply
 3. Pia Johansson

  Hej Jonna,
  Tack för ett trevligt inlägg (och de andra innan dess). Det är roligt att följa dig på din resa norrut där du passerar många kända platser för mig. Visst är det vackert och du förmedlar storslagenheten fint med dina bilder, som du alltid gör.

  Fortsätt jobba som du gör, för det gör du så bra och strunt i de som ogillar det. Att vara egen företagare är aldrig en räkmacka, det vet jag själv med 30-års erfarenhet som frilansfilmare och egenföretagare. Vi som lever våra drömmar får jobba hårt och det vi sår får vi skörda … även om det kan ta lite tid ibland. Men det är det värt!

  Lycka till med din fortsatt färd och missa inte att besöka Abisko Naturum som ligger precis intill fjällstationen. I utställningen i Naturum finns Paulus Utsis (samisk poet och slöjdare) fina dikt “Fjällvind” skriven på en vägg. Den dikten fick ge namn till min senaste film (Låt fjällvind blåsa hjärtat rent) då jag fann dikten på Naturum under den tiden vi vandrade i två månader och spelade in filmen sommaren 2013.

  Dikten förmedlar så mycket av den känslan jag har i kontakt med naturen. Den handlar också om modet att ge sig iväg och inte vara rädd för det okända. I det kan nog både du och jag känna igen oss i. Såhär lyder hela dikten.

  Låt fjällvinden smeka kinden
  Låt regn skölja ansiktet
  Låt fjällvind blåsa hjärtat rent
  Kom och se Lekfulla ljuset
  Och lysande Himmelsstöttan
  Kom, lek med fjällvind

  Var inte rädd. Ge dig iväg långt
  Var inte rädd. Vind visar väg!
  Låt fjällvinden smeka kinden
  Kom!

  Varma hälsningar från Pia Johansson i Södertälje

  Reply
   • Pia Johansson

    Visst är den. Han har skrivit flera andra fina och tänkvärda dikter som sätter ord på det dom annars kan vara svårt att formulera. Enkelt och självklart beskriver han livet, naturen och allra mest om kärleken till renen och hans samiska tillhörighet och ursprung.

    Här är en till dikt av Paulus som handlar mycket om det du Jonna uttrycker i din blogg och ditt konstnärsskap och som du ger oss som läser din blogg.

    Vackra tankar
    skapar varm gemenskap
    gör fula ord sköna
    Väcker värme
    som kan ta hand om nya vackra tankar

    Glada tankar vidgar
    vägen till hjärtat

    Elden som värmer ditt väsen
    närs av glada tankar
    och goda leenden

    (Från Paulus Utsis diktsamling Följ vägen)

    Reply
 4. Henry

  WOW Jonna- bara såg din video “Echoes of the Northern Night”!!
  Soooo cooool! 😀
  Tack, tack för din aktuell inläg!
  Legendary pictures!
  God tur och obs för Älg och Ren ! 😉

  Reply
 5. Emelie

  Sååå fina bilder!

  Självklart får du lägga upp reklam då och då, du gör det ju till skillnad från många andra bloggare väldigt sällan och väver alltid in det fint och gör det personligt. Vi läser ju din blogg gratis, klart vi måste “betala” lite genom att kolla på reklam. Det är ju inte så att man blir sur att metro eller någon annan tidning som kanske istället kostar pengar har reklam när man läser den direkt.

  Reply
 6. Nina Öhrnberg

  Underbart fantastiskt enastående super otroligt ja, alla positiva adjektiv som finns dyker upp i mitt huvud. Lyckliga du som fått denna möjligheten att se vårt lands norra delar och samtidigt bjuda oss på bilderna.

  Reply
 7. Sanne Brännström (warginna)

  Lika fint som vanligt! Fredrik, som är platschef Stora Sjöfallets anläggning gick samma utbildning som jag gick, fast förra året 🙂

  Och Abisko är en av mina favoritplatser på jorden <3 du kommer att trivas! Hoppas vädret är med dig! 🙂

  Reply
 8. carina

  Åh så fin natur du får åka genom. Jag blir avundsjuk på dej.:) Tack för alla vackra bilder att titta på. Fortsätt så Jonna du gör det så bra. Du är tuff också att ge dej ut i okända marker och miljöer.

  Reply
 9. Cecilia

  Magiska bilder och videon där du ‘kular’..! Jag får gåshud!! Så trollskt och magiskt den videon känns!
  Hoppas du får en fortsatt härlig resa norrut!
  Cecilia

  Reply
 10. Richard

  Har du chans och tid, fortsätt från Abisko mot riksgränsen och Norge, följ E6 norrut och kör tillbaka mot Sverige från skibotn, över kilpisjärvi och till Karesuando, det är riktigt fint den här årstiden, eller nord Norge med sina fjordar o berg är alltid fint. Sommar vid fjordarna och vinter på fjällen. Kör försiktigt

  Reply
  • Maggie

   …….kör försiktigt och sov inte i bilen…..tycker att bilföretaget hade kunnat stå för dina hotellkostnader! Billig kostnad med tanke på all reklam som du gör med alla dina bloggläsare!

   Reply
 11. Vivvis

  Alltid lika spännande att gå in på din blogg. Underbara bilder och text. Vill bara ha mer, mer och mer. 🙂

  Reply
 12. Yvonne

  Klokt att stanna och vända om om det inte känns bra, ingen mening med att råka ut för en olycka. Abisko, Björkliden och Rallarkyrkogården är speciella platser. Och midnattssolen över Torneträsk fick jag uppleva många nätter i Björkliden. Du kommer att älska det och få många fina kort i dessa trakter. Så kul att få rapporterna om din resa, är riktigt avundsjuk!

  Reply
 13. Kristina

  Det är SÅ roligt att följa din resa uppe i norr och se dig åka till alla ställen jag besökte i höstas! Abisko är så otroligt vacker, när jag var för i 6 dagar fick jag se norrskenet 4 gånger (första gången någonsin jag såg norrsken). Lappporten är otroligt häftig att se. Jag hoppas du njuter där uppe!

  Reply
 14. E

  I Nikkaluokta har jag inte varit, men det är kul att höra dig tala om de milda vindarna där, för det stället är mest känd för landets lägsta temperaturer. Annars är dina bilder och berättelse ett kärt återupplevelse av platser jag har besökt ett antal gångar tidigare. Dock endast vintertid i bitande kyla, och på skoter och till fots. En gång även med bössa på ripjakt längs fjällsidorna på Teusajaure. Jag drömmar om en sommartur dit och tar så gärna en förhandstitt genom din blogg. Synd att vädret och modet sviktade dig så att du missade Ritsem, för Akkafjället är speciellt att skåda.
  Ha en fortsatt bra resa

  Reply
 15. Luna

  Absolutely Beautifull, abisko is on my Bucket list. Il really enjoy traveling with you on your trip. No complaints from me??Luna.

  Reply
 16. Jojhanna

  Härliga bilder, vad ressugen jag blir! 😀 Bil är ju ett bra hjälpmedel för en fotograf, hoppas det är en riktigt miljövänlig variant du valt o att du får SJUKT bra betalt för din konst! Fortsätt följa ditt <3

  Reply
 17. leif

  Fantastisk bra klang och eko du har i kulningen,det ger en rofull stämmning.
  Abisko vacker plats där jag startade min vandring till Amarnäs en gång. Kungsleden
  Den får du gå med din Johan .Det är en upplevelse som passar en naturälskare och fotograf som dej.Vem vill inte vakna en morgon på kalfjället med ett par hundra Renar omkring tältet.
  Om du åker vidare till Riksgränsen så passa på att titta på flygfotografen Sven Hörnells bilder han bodde där i 20år och hade sitt sjöflygplan nedanför Lapplandia hotellet.Jag har träffat honom en gång när jag jobbade där.fick äran att prata med honom i hotellets bastu, det var varmt men spännande och intressant.
  Ha en fortsatt trevlig resa jag avundas dej.
  Och det väcker många minnen inom mej.
  Tack för att jag får följa med på din vackra resa.

  Reply
 18. Sanna

  Alltid så kul med nytt inlägg!! :)) ha det då så bra, ska bli kul att fortsätta följa din resa! Kram

  Reply
 19. Victoria

  Åh så vackra vyer! Är själv norrlänning (Västerbotten) och längtar ännu längre norrut. När du kommer hem igen, skulle du kunna lägga upp en karta och markera hur din rutt blev? 🙂 om någon kanske blivit inspirerad och vill följa i dina fotspår 🙂 (typ jag). Kramar och ha en fortsatt trevlig resa!

  Reply
 20. Veronica

  Jonna du underbara människa:-D
  Har aldrig varit med om att håret på kroppen reser sig så snabbt som när jag lyssnar på ditt kulande…tårarna kommer också, det berör ända djupt in i själen. Tack fina Jonna för att du finns<3

  Reply
 21. Gabriella

  haha jag läste en del andra kommentarer och alltså de måste ligga någonting i mänskligheten att alla får gåshud, de liksom går en ilning i hela min ryggrad när du kular! Precis som om någonting ligger där djupt inom mig som liksom känner det där och förstår, fast jag själv aldrig har hört nått liknande Helt fantastiskt!

  Reply
 22. PJ:s byffé – från by till fe

  Härliga bilder och en fin resa som du delar med dig och så glad jag blir att du använder näbbskorna (ett annat samarbete) även till vardags.

  Så här tycker jag om samarbeten i bloggvärlden: a) samarbetet bör vara tydligt markerat, vilket du gjorde i ett tidigt skede. De företag som inte kan gå med på det länder inte min aktning. b) bloggaren bör själv ärligt gilla produkten/tjänsten och på ett personligt sätt beskriva upplevelsen/nyttjandet av densamma vilket jag tycker du gjort med råge.

  Skulle det bli mycket reklam för grejor jag inte gillar/har intresse av så är jag inne på fel typ av blogg vilket är lätt åtgärdat utan att behöva basunera ut det. Vi har alla olika intressen. Så kör hårt, det är Jonna-stil över inläggen, med eller utan samarbeten, och det är det jag gillar. – Jag menar också, kör försiktigt på dina färder i fantastiska nordanland!

  Reply
 23. Inger Claren

  Vilka fina bilder du tar och var rädd om dej och kör försiktigt och det är inte fel att du inte vill åka där det kan rasa ner stenar ?

  Reply
 24. jane

  Jag ÄLSKAR din blogg! DEn ger mig livsglädje och jag känner mig avslappnad när jag läser och ser dina fina foton!

  ett tips på vägen vill jag ge: i Finland är det numera allmänt att man BÖRJAR texten med “blogginlägget gjort i samarbete med XXX” om man har något kommersiellt samarbete. Kanske du också borde göra så??? en del verkar ju ogilla det här med reklam… Själv tycker jag du gör det fantastiskt BRA! Du fortsätter vara dig själv och fotona är fantastiska! Så fina att du BORDE FÅ BEHÅLLA BILEN!!!! hihi

  Reply
 25. Birgitta

  Underbara du… ?
  Vad mäktigt med dimman och kulningen, det blir 100% gåshud på den… ??

  Reply
 26. Tammy M.

  Jonna, I am in the US and I love following your blog. You make us feel like we are on this amazing adventure with you and where you have taken us through your pictures is breath taking. The peace you must feel while there has got to be overwhelming I know it would bring me to tears. Thank you so much for sharing the beauty of your country with me.

  Reply
 27. Carina H

  Den stämning du förmedlar med dina bilder och dina videor – det går inte att med ord beskriva. Tusen, tusen tack för att du så generöst delar med dig av allt det vackra!

  Ha en fortsatt fantastisk resa!
  Kram Carina.

  Reply
 28. Brittmari Anderson

  Åh, goaste Jonna!!! Har haft några mysiga timmar nu…läst om resan från början till slut, läst kommentarer och så sett härliga filmer. Jag bara ääääääälskar kulningen….vill lyssna på den länge. Jag vet inte riktigt vad det är, men katterna kommer som ett skott och försöker leta upp ljudet, med svansarna rakt upp 🙂

  Att läsa dina texter, hur du låter oss förnimma känslan som DU upplever, att få omhuldas av dina drömska bilder….ja, det är som att hoppa in i den drömvärld 🙂 Du är så unik som människa, bloggare, fotograf, konstnär…för mig är det en ära att få in liten inblick i ditt dagliga liv. Få känna glädjen du känner i naturen och lyckas förmedla i bilder, se dina fina tavlor, känna stolthet när du visar oss de otroliga fototapeterna, få läsa om den otroliga kärlek som finns när du skriver om din Johan, om ditt fina sätt med djuren.

  TACK för att du beslutade att flytta till Grundtjärn och att du började blogga <3

  Kram på dig!

  Reply
 29. lady River

  it makes no doubt now why you are the inspirer of the year (and next year…and the after, and so on)
  if you feel cold in the breathless scenery of northern wilderness, find a hug here.
  thank you for what you’re doing

  Reply
 30. Ulf

  Är det dimma är det inte så mycket att se i Ritsem, men vid klart väder är det fint. Stenen som fallit ner på vägen är lite speciell. Är det fint väder i Abisko kan du ta linbanan upp på toppen, men dom kanske inte kör den nu?

  Reply
 31. Evy

  Vilken fantastisk resa du har. Kollar alla bilder och tycker de är fantastiska. Märkligt nog så är en av mina favoritbilder den på bilen där den står parkerad med fjällen i bakgrunden. Så magisk. Önskar jag varit där och tagit bilden själv :D. Sedan var det ju den bilden du tog på fullmånen … Suck vilken stämning.

  Önskar dig fortsatt fin tur. Sköt om dig och vila mycket.

  Reply
 32. Anonym

  Så roligt att få följa din resa norrut, man blir ju väldigt inspirerad – så inspirerad så vi håller som bäst på att planera vår resa norrut om ca fyra veckor. Inte så långt upp som du är, men via Nipfjället upp till Stekenjokk och Ammarnäs. Det är väldigt roligt att läsa dina beskrivningar och se dina fina bilder eftersom jag kommer från Kiruna och har tillbringat en hel del tid i Nikkaluokta i min ungdom, eftersom jag hade (har) släktingar där. Önskar dig en fortsatt fin resa och jag kommer naturligtvis att följa dig. Kram!

  Reply
 33. Kina Petre

  Älskade Jonna på den här resan överträffar Du dig själv varje dag med dina magiska och fantastiska bilder!!Jag tittar och njuter och reser med dig i tanken.Må fantastiskt och varma kramar till Dig och Alla ni som läser
  Kram Kina

  Reply
 34. Lindan

  Hej finaste Jonnan!!
  Har varit ute i sommarstugan, och bara kunnat följa dina inlägg via min skruttiga telefon (som man blir gaaalen på! 😉 ), så därför inte lyckats kommentera så mycket..
  Men nu är jag hemma igen och har tittat ordentligt på alla underbara bilder och härliga filmer!! 🙂 Du är ju bara för härlig!!
  Vad skönt att du fick sova en natt på hotell i alla fall! (y) Det var du värd!! 🙂
  Synd att vädret inte varit det bästa, men samtidigt kanske (som du skriver) det inte gjorde så mycket! Varje väder har ju sin charm! (y)

  Modig du är som vågar (och kan!!) sova i bilen sådär…Men funkar det så är det ju en superbillig lösning! Själv skulle jag nog dööö av spökrädsla (och den där räven – vad ville han egentligen?? Haha…:D 😀 Huuuu….fast säkert bara nyfiken!! Han kanske inte hade sett en människa på flera veckor…?! 😉 😀 )

  Tack för att du förgyllde kvällarna ute i stugan! Jag satt ute på terassen, med en eld (och en “nästan-fullmåne” som glödde som en STOR lampa), och följde dina äventyr i telefonen…det var såå mysigt!! )
  Ser fram emot nya inlägg sedan när du har lite lättare att lägga ut allt, och berätta om allt du upplevt, sett och känt!

  STÖRSTA KRAMEN från “storstan”! <3

  Reply
 35. Magnus

  Tycker inte du ska känna det som att du fegade ur när dimman och regnet kom. Snarare ett klokt beslut när du nu var på en plats du inte känner.
  Sitter här med Google Maps och försöker klura ut vilka vägar du kört. Som någon skrev här ovanför så vore det kul om du delade med dig av resrutten sen när du kommit hem igen. Tror inte jag är ensam om att känna ett sug efter att få följa i dina hjulspår vid lämpligt tillfälle.

  Jag reagerar på samma sätt som flera andra har beskrivit på din kulning. “Ståpäls” som Gunde Svan en gång utryckte det! Min katt reagerar däremot inte alls på din vackra röst. 😀
  Stor kram!

  Reply
 36. Maggie

  “Jag ville inte bli mosad av en sten. Inte just då”. Åh vad jag har skrattat åt denna kommentar!!
  Underbart att följa dig på denna fantastiska resa – vilken reklam för Sverige! Tänker på alla utländska bloggläsare som du har!
  Kram!

  Reply
 37. Nicklas

  Åh vilka vackra bilder och så fick vi höra lite kulning igen i passande miljö! fortsätt njuta av din resa och tack för att vi får följa med!!

  Reply
 38. Frida Berglund

  Vad underbart, så vackert! Du är så nära naturen, det syns och känns.
  Väldigt vackra bilder och älskar din kulning! Ha en fantastisk fortsatt resa!
  <3

  Reply
 39. Gizze

  Åhhhh…Vilken resa du gör fina Jonna!!!
  Underbara bilder…
  Önskar dig en fortsatt fin resa Hälsningar Gizze i Värmland

  Reply
 40. STR Stefan

  Hey Jonna, wunderbare Fotos. Ich liebe es. Und deine schönen Schnabelschuhe sind auch dabei:-)
  Viel Glück noch auf deiner tollen Reise. Fahre vorsichtig – wegen der Elche –
  Stefan

  Reply
 41. Per Asp Bölen Junsele

  Försök att inte bry dig om dom som lägger ut nedvärderande kommentarer det är bara ren och skär avundsjuka. Lev ditt liv nu och upptäck Sverige i norr vi andra finns här på nätet och väntar på nya texter och bilder kram på dig

  Reply
 42. Emma

  Sååå vackert! När det finns tid ska jag också resa runt i norr, finns ingen vackrare natur <3
  Blir helt chockad när jag läser en del kommentarer här, trodde inte det fanns så många av den typen här.
  Men människor är småaktiga och avundsjuka varelser. TA INTE ÅT DIG! Du är värd all lycka och framgång. Du jobbar hårt, du är extraordinär på det du gör och vill folk att du ska kunna lägga den tiden du gör på din konst, så måste du självklart ha en inkomst. Fortsätt som du gör, du är fantastisk!

  Reply
 43. Paulina

  Ih Kiruna <3 min hemstad. Är så himlans glad att du får uppleva Lapplands pärlor och vildmark. Rå natur, frisk luft, drickbart jokkvatten..

  Reply
 44. Madeleine

  Åh ressugen man blir nu, men äventyret för mig söderut, inte norrut. Men du visar upp Sveriges vilda sida på ett så otroligt vackert sätt att man nästan blir gråtfärdig. Njut för oss alla du!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.