En liten stund till

Som ni vet blir det väldigt tidiga morgnar på vardagarna när Johan pendlar långt för att komma till jobbet. Vi kliver upp vid 4 på morgonen, och jag bara älskar det. Jag vet att jag inte behöver, och det är många gånger som Johan säger “Men sov vidare du, du gick ju och la dig så sent”. Men ändå så vill jag få den där mysiga stunden innan vi skiljs åt för dagen. Det betyder så mycket.

Oftast så börjar jag min dag också då. Jag brukar bli pigg efter morgonkaffet och sätta igång och förbereda dagen och vad som ska göras. Det är otroligt skönt. Ofta har jag hunnit gjort väldigt mycket innan 8 på morgonen. Bloggat, instagrammat, svarat på mail, gått ut med hundarna, dammsugit, ätit en till frukost, och kanske till och med varit ute och fotat. Det är väldigt skönt att fortsätta resten av dagen med en sådan start.

Men ibland såklart, så går jag och lägger mig en stund igen, om jag varit uppe sent eller om jag är väldigt trött. I morse var jag sådär supertrött så det kändes som jag skulle kunna sova tio timmar till. Så jag hämtade täcket och gick och la mig på pläden framför elden. Det är bland det bästa jag vet. På vintern gjorde jag ofta det eftersom det fortfarande var så kallt inne att jag inte vill påbörja något, så då la jag mig framför elden och somnade gott och vaknade av mig själv ungefär varje kvart så jag kunde lägga i mer ved. Sedan, när jag kände mig piggare och klev upp så var det varmt inne. Två flugor i en smäll : )

041201Det var så otroligt mysigt att lägga sig framför elden en stund i morse, innan solen gått upp.  Hundarna var lika trötta dom också, och jag såg att dom gärna ville sova en stund till innan dagen skulle sätta igång. De la sig tätt intill mig och vi somnade gott allihopa.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och känner mig mycket piggare och redo för en ny dag. Hoppas ni sovit gott och att ni får en jättefin tisdag! Kram på er ♥

(Rösta på mig i Finest Awards här! Man kan rösta 1 gång/dag. Tusen tack ♥)

32 Kommentarer på “En liten stund till

  • Jonna Post author

   Tack, vad glad jag blir att du tycker det! 🙂
   Ha en bra dag i solen du med! kramar ♥

   Reply
 1. Arjo

  Goodmorning Jonna! I also got up early this morning, cause my son had to school very early. So I always make some breakfast and tea for him and wish him a good day..
  I just watched the video about the shopping…. You two are so cute! Johan is so sweet and a bit shy because you film him all the time… Ha,ha…poor boy…you both look very happy together and I wish it will be like this forever!
  Good luck with the competition!
  Greetings from the netherlands from a mum with also a Jonna 😃

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww how nice of you to wake up early to make breakfast and tea for your son. Thats love ♥
   Im glad you liked the videoblog 🙂 Haha yes Johan is a bit shy for the camera since he is not used to it. Im glad he think its ok when i film and take photos of him all the time. He is so kind 🙂
   And thank you!! Hope you had a good day ♥

   Reply
 2. Henry

  Jag hade så ler när jag sett och läst ! 🙂
  Jag tycker också om att arbeta en tid sent och natt,
  och sedan snabbt på morgonen ett litet sov,
  sååå goda och vaker !!!! 😀
  Ha en trevlig vecka Jonna !

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Henry 😀 Vad roligt att du har lite samma sovrutiner 🙂
   Ha en trevlig vecka du med!! Kramar ♥

   Reply
 3. Sara

  Är inte Johan väldigt trött av att pendla så långt? När kommer han hem på kvällen? Är det tänkt att han ska hitta ett jobb närmre eller ska ni flytta närmre hans jobb?

  Reply
  • Jonna Post author

   Som tur är så tycker han det funkar väldigt bra, trots att det är långa avstånd. Han kommer hem vid 17.30 på kvällen, vilket är ganska ok ändå för att pendla så långt. Det blir långt att köra men som tur är samåker han halva vägen så varannan dag behöver han bara köra halva vägen dit och hem. Det förenklar lite i alla fall. Men han är helt otrolig ändå som tycker att det går så bra. Inte många som hade gjort det.

   Vi kommer att bo kvar i Grundtjärn och han kommer fortsätta pendla. Men han jobbar ju som elektriker på ett företag och just nu har dom jobb i en fabrik utanför Övik. Så om ett halvår kanske han jobbar i stan igen eller till och med närmare Grundtjärn, så det kommer bara bli bättre framöver 🙂 ♥

   Reply
 4. karin

  Åhh, va härligt! Alltid när jag går upp tidigare får jag en bättre start på dagen.
  Sköt om dig och hoppas solen skiner hos dig med!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh ja jag håller med. Att gå upp tidigt ger alltid en mycket bättre start på dagen. Älskar det 🙂
   Hoppas du haft en fin dag! Kram ♥

   Reply
 5. Magnus

  Attans vad det där såg mysigt ut! Och det är helt rätt att då och då tillåta sig lite extra vilotid.
  Jag hade en period på några år då jag också gick upp vid fyra på morgonen för att hinna gå ut med hunden innan jag skulle åka och jobba. Det funkade bra men jag hade som rutin att gå och lägga mig tidigt på onsdagarna.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det var väldigt mysigt 🙂
   Åh har du haft en hund? 🙂 Så du hann inte gå och lägga dig då innan du for på jobbet?
   Ja det blir ju att man måste lägga sig tidigare om man ska kliva upp så tidigt och orka det en hel vecka.
   Stor kram!! ♥

   Reply
 6. Edie

  Himmel vad mysigt ^^ Jag älskar också tidiga morgnar, mysa med djuren och sen stiga upp och dricka morgonkaffe och titta på soluppgången, helt klart min bästa tid på dygnet ^^

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja det lät väldigt mysigt som du beskrev det. Jag håller helt med dig. Det är verkligen underbart att få börja dagen så.
   Kramar ♥

   Reply
 7. Anonym

  Fnissar lite för mig själv… vi verkar ha samma vanor! Sent i säng, upp tidigt fixar en massa… sover igen, även med kaminen känner jag igen mig med eldningen! 🙂 Kram, ha en fin tisdag!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha men vad roligt att du också har sådana lite annorlunda sovvanor 😀 ♥ Hoppas du också haft en fin tisdag! Kramar ♥

   Reply
 8. Åsa

  Meeen guuuud va go du är hahha 🙂
  Å tack för att du visade mitt meddelande hihi, rodnade lite på jobbet 😉
  Å jag hade helt rätt, ni är superfina tillsammans 🙂 <3<3<3 å han verkar helt underbar, precis som du!
  Stor kram!! Å tack för vloggen <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack söta du! 🙂 Såg din kommentar på tidigare inlägg, så jag svarade där 🙂
   KRAM ♥

   Reply
 9. Lindan

  Men guuud så mysigt det ser ut!!
  Fast jag fattar inte hur du klarar dig på så lite sömn..!? Men så länge du mår väl så är det väl ingen fara..!
  Kan förstå det mysiga i att gå upp sådär tidigt, och se världen vakna till liv….Fast du är ju för bövelen uppe halva natten OCKSÅ??!!! Hahaha…förstår inte hur du lyckas…?! 😉

  Kraaam!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha söto!
   Jag tror säkert det verkar värre än vad det är 🙂 Jag har inga fasta sovtider men det brukar ändå bli ca 5-6 timmar per natt. Jag är bara uppe halva ntten om jag målar o så, men annars brukar jag gå och lägga mig vid typ 12 om jag inte lägger mig tidigt med Johan vid 10. Och om jag har har sovit jättelite på natten så kanske jag sover en stund på morgonen såhär. Så det brukar inte vara nån fara. Och nu på våren så blir jag extra pigg! 😀
   KRAM ♥

   Reply
 10. spetsflickan

  Var själv uppe vid fyra i morse med min kille av samma anledning! Fick en fin soluppgång och en extra guldstund med honom, förstår dig till hundra procent. <3

  Reply
 11. Ruth i Virginia

  Skönt framför kaminen, men blir du inte kall om axlarna?
  Jag gillar långärmade PJs, annars blir jag alltid kall.

  Reply
 12. Katta - Bucketlife

  Det är ju så jäkla mycket värt att gå upp tidigare, men jag kämpar med det. Får se till att bli nykär igen, haha. Nu säger jag bara hejdå till min sambo (om jag vaknar) och somnar om 😛

  Men jag försöker alltid att gå upp innan 7:30 på vardagar, oavsett om jag måste eller inte. Bra att hålla på!

  Reply
 13. Sandra

  Vad gulligt att hundarna sov sådär tätt intill dig. Såg så mysigt ut. Du behöver då inte vara mörkrädd med två hundar 😉

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.