Lansering av min nya tapetkollektion – Northern Wilderness

-Det här inlägget innehåller reklam för min egen fototapet-kollektion Northern Wilderness hos Photowall-

Det var nu över två år sedan som jag lanserade min första kollektion tapeter med Photowall. På ett sätt känns det som mycket längre, för det kändes som min tapetkollektion liksom blev starten på en helt ny tid i mitt liv. Jag skulle precis ge upp mina drömmar om att kunna leva på min kreativitet, och börja leta efter ett “vanligt” jobb. Men så plötsligt kom den här möjligheten, med en egen fototapet-kollektion. I samma veva som mycket annat spännande hände.

Jag hade inte så stor inblick då i hur det skulle gå. Men för mig var det liksom en rejäl kick. Det kändes äntligen som om jag för första gången fick göra något som också ansågs “på riktigt” utifrån.
På den tiden var alltid väldigt annorlunda, och jag var väldigt osäker när någon frågade vad jag jobbade med, men jag minns att efter det så brukade jag alltid säga “Jag har bland annat gett ut en tapetkollektion” haha. Jag fick inte bara fototapeterna, utan också en vägg att luta mig mot. Något som gav substans och verklighet till min lilla värld.
Jag är så otroligt tacksam och glad över samarbetet jag haft med Photowall.

Därför känns det så otroligt roligt att vi nu lagt ny ved på brasan och gett ut en ny tapetkollektion tillsammans, som fått namnet Northern Wilderness!  En samling bilder som alla betyder väldigt mycket för mig. HÄR kan ni se både hela den nya och den gamla kollektionen.

Den här tapetkollektion ligger mig varmt om hjärtat, och jag ler inombords när jag tänker på att dessa bilder, som jag tagit på platser jag älskar, kommer få sitta på människors väggar och förhoppningsvis ge en gnutta inspiration i vardagen.
Den här bilden till exempel, kanske vissa av er trogna läsare kan känna igen? Den är ju tagen från en plats jag berättat om många, många gånger. Den magiska skogstjärnen, som ligger i skogen intill Grundtjärn där jag bor. Där dimmorna dansar varje morgon tills solen stigit upp. I den nya kollektionen “Northern Wilderness” kan ni hitta hela tre bilder tagna från den här magiska platsen.
Och åhh..Stekenjokk. Fjällvärlden och de öppna vidderna. Stekenjokk finns också med på ett flertal bilder i kollektionen.
Kanske kan norrskenet bli det sista ett litet barn får se innan det somnar? Den här bilden tog jag vid Marsfjällen, den där natten förra året när jag hade kört vilse på små grusvägar i skogen. Men jag insåg att det fanns en mening med det. Jag fick ju den här bilden.
Ännu en vy från vackra Stekenjokk, med de blå fjällen som reser sig i fjärran.
Kanske äta middag intill en annan magisk skogstjärn mitt i skogen? Den här natten minns jag så väl. Jag och Johan var ute och körde mitt i natten på grusvägarna i skogarna där vi bor. Sen gick vi igenom en mörk skog och kom plötsligt fram till den här vyn. Ja, ni kan ju ana att vi båda trodde att vi kommit till himlen. På sjön simmade både ankor och svanar och dimmorna dansade som vackra väsen ovanför den stilla sjön som reflekterade nattljuset i sin spegel.
Vill man ha lite riktig karg nordisk vildmark så skulle nog denna passa bra. Den är tagen en natt i maj, några mil utanför Abisko. Och vet ni något roligt? Den här bilden tog jag exakt samma datum som vår första kollektion släpptes. Jag var nämligen ute i vildmarken i över en vecka just då. Så den här bilden blir som bron mellan båda kollektionerna.
Om ni är intresserade av att se resten av kollektionen så kan ni gå in och se den HÄR.
Och här finns en intervju med mig på där jag pratar lite om mina tankar kring kollektionen och om hur mina fotorutiner ser ut, och vad jag inspireras av.

Hoppas ni tycker om den! ♥

40 Kommentarer på “Lansering av min nya tapetkollektion – Northern Wilderness

 1. Mia

  Jag tycker att du ska känna dig väldigt stolt över vad du har åstadkommit. Det år ju ditt jobb. Du kan ju inte leva på att knapra kottar. Nä, heja dig, fortsätt på den inslagna vägen, och be inte om ursäkt fär dig själv.
  Fint med bilder från Stekenjokk, detta förunderliga ställe.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Mia! ♥ Och absolut, det gör jag nu! 😀
   Men för bara drygt två år sedan så såg mitt liv väldigt annorlunda ut, och då kände jag inte samma säkerhet.
   Så jag är så glad att saker och ting blivit som det blivit ♥

   Och ja, visst är Stekenjokk fantastiskt!
   kram!

   Reply
 2. Dixi Wonderland

  Din talang är oändlig! Så otroligt vackra bilder och vilka fantastiska samarbeten du gör Jonna. Tänk att efter alla år av hårt slit så har det äntligen lönat sig. Du är en sån stor inspiration för mig när det kommer till att kämpa för att nå sina drömmar. Stort grattis 😀

  Reply
 3. Magnus

  Du tar så galet vackra bilder Jonna!
  Det måste vara en fantastisk känsla att veta att dina bilder pryder väggar runt om i världen, och då inte “bara” som fotoprintar.
  Jag får fortsätta att kämpa på med mitt fotograferande så kanske, kanske jag en dag kan få uppleva den känslan jag med.

  Reply
 4. Emelie

  Wow, vilka vackra tapeter, är helt förälskad i den första ? Ska verkligen göra slag i saken nu och gå in och beställa. Har länge velat ha en fin tapet till sovrummet, och den första bilden kommer att bli helt underbar i sovrummet.

  Reply
 5. Fanny

  Hur fint som helst! Hade varit häftigt att få en sådan naturkänsla i sitt hem! 🙂
  Och så jättekul för dig med sådana här möjligheter, grattis!!

  Reply
 6. Ingrid Hemphill

  I love to look at your work !
  Let’s make a list of all the different circumstances which would compel people to buy.
  1. You can’t afford a porch.
  2. You never get enough vacation.
  3. You need something besides aromatherapy in your massage business.
  4. Your yoga studio needs a better mood.
  5. You are living in the city.
  6. Your students need a refreshing wall in the cafeteria.
  7. The break room at your business needs one wall with a view.

  Reply
 7. Amatör

  Tänk att få se några av dina bästa fotos i detta format! Men det är vist möjligt att skicka in egna fotos och få tapettryck gjort? För länge sedan satte jag upp mönsterpassad tapet i ett sovrum, och var rätt trött och nöjd då det var klart. Då jag kom in nästa morgon satt en av bårderna upp-ner!

  Reply
 8. Rue

  These murals are so beautiful! I wish I had a wall big enough to do them justice. I have a feeling they will be very popular. ❤️

  Reply
 9. Annie

  Så otoligt fina! Jag skulle väldigt gärna vilja ha en sådan i sovrummet…men jag kommer nog aldrig att ha råd med det:( Men alldeles underbara foton<3!

  Reply
 10. Christiane

  Absolutely magnificent, Jonna.
  You are going to become world-famous for your photos now! So happy for you. These are so lovely.

  Reply
 11. Elina

  Så fina! Vi har redan The enchanted forest i sovrummet. Underbar vägg att både somna och vakna till. Nu måste jag övertyga min man att vi måste ha fler fototapeter i fler rum! ?

  Reply
 12. Lars 8463

  Gomorgon fotografen!
  Om någon skulle fråga mig
  om vad du jobbar med, skulle jag
  svara att du skapar känslor.
  Och det är “på riktigt”
  eftersom det kommer inifrån.

  Nu har du en ny vägg som du
  kan luta dig mot, i ditt hus, i din värld
  av skapande.
  Och den väggen är FIN ❤
  Så fortsätt vara riktig inifrån.

  Saknar en av mina favoritbilder
  som jag berättade om en gång förut.
  För den gör mig riktigt glad inifrån.
  KRAM

  Reply
 13. Jenny W

  Så fantastiskt fina! Längtar så tills jag har ett eget hem (bor i hyresrätt nu) och kan inreda med dina fina tapeter 🙂

  Reply
 14. Peer

  Gratulerer Jonna! Jeg er så glad på dine vegne, at du lykkes og når ut til så mange med bildene dine. Forhåpentligvis får du samtidig formidlet litt av den inspirasjonen som driver deg. Slik virker det i alle fall på meg. Og for en samling av vakre motiv! De store formatene gir dem også det løftet de fortjener. Så gøy dette var!!!
  Klem fra meg!

  Reply
 15. Isabel

  Underbara fototapeter ?

  Har en liten undran, om du inte hade haft möjligheten att få jobba konstnärligt på heltid så som du nu gör, vad tror du att du hade velat lr valt att jobba med istället?

  Undrar för att jag själv står i ett vägskäl, sjukskriven nu och funderar på att byta väg..
  Men skulle behöva inspiration! Älskar att få vara ute i naturen och gärna jobba mer med kroppen än med “hjärnan”. Gillar även att till viss del få jobba kreativt eller med människor och djur.
  Har du eller kanske nån annan som läser här förslag så vore jag så tacksam ?

  Reply
  • leif

   Ett förslag är att jobba med draghund med endast 2 hundar och en pulka..Åk till nått vinterturistställe skjutsa barn och vuxna i härligt vinterlandskap. Dom blir så glada och hundarna och du får så nyttig motion.?

   Reply
 16. Monnah

  Om vi hade bott i ett hus med modernare stil, som vårt hem utanför Stockholm för några år sedan, hade en av dina fototapeter definitivt hamnat på en vägg hemma hos oss! Vilka underbara foton! Stort lycka till med nylanseringen. <3

  Reply
 17. Sandra Junhammar

  Alltså WOW!!! ♥ Vilka magiska bilder/tapeter! Jättefint och passande samarbete med ju, så himla glad för din skull.

  Du är verkligen en otroligt skicklig fotograf Jonna! Och naturen sen, vilken fantastiskt vacker planet vi bor på. ♥

  Kramar

  Reply
 18. leif

  Ett förslag är att jobba med draghund med endast 2 hundar och en pulka..Åk till nått vinterturistställe skjutsa barn och vuxna i härligt vinterlandskap. Dom blir så glada och hundarna och du får så nyttig motion.?
  PS. Jag har sjutsat barn på skyltsöndagar kring Juletid utklädd till tomte. Det är en 100 poängare.

  Reply
 19. Janet Doane

  Oh Jonna, my heart just flew open to see these BEAUTIFUL wall photo!!!!!! The rooms with decor are perfect too – I oohed and aaahed over each one. I hope you’re grinning with such happiness!!! Much continued success! ♥ ♥ ♥

  Reply
 20. Elin

  Härlig foton du tar! En sak jag undrar och blir jätte glad om du kan svara på är hur gör man ett äkthetsbevis för konst? Sålde en tavla nu och kunden frågade efter detta, lovad fixa men är osäker hur. Hur gör du? Med vänlig hälsning, Elin Mattsson Art

  Reply
 21. Jannie

  hello jonna i really love your all videos and photos,,,so calming and amazing….Your naturally beautiful Jonna <3 ..more blogs/vblogs…. <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.