Några dagar som ger minnen för livet

Hej mina solstrålar!
Åh, ledsen att jag inte uppdaterat här sedan i måndags. Jag hoppades ju kunna göra i alla fall något mer blogginlägg, men datorns batteri tog slut utan att jag visste ordet om det. Men nu är jag åter hemma i Grundtjärn igen hos min Johan och alla djur, och jag har fotat slut på kamerabatteriet, fyllt två stora minneskort med bilder och filmer, och fyllt mitt hjärta med de vackraste vyer och minnen.

Åh, jag får en reaktion att jag vill gråta när jag tittar på bilderna som jag just nu håller på att överföra till datorn. Det väcker redan så mycket minnen och känslor. Det har varit tre magiska dagar och det känns nästan som jag varit borta mycket längre. Och att bara se Nanook så lycklig har varit den största lyckan med resan. Att få dela detta äventyret med honom och ge honom den bästa födelsedagspresent han någonsin kunnat drömma om. Jag är så tacksam och glad för dessa dagar.

Jag har så mycket att berätta och visa er. Har massvis med bilder och filmer att gå igenom nu så i några blogginlägg framöver kommer ni få höra mer från vår resa. Ska läsa och svara på era kommentar sedan också! Tusen tack för alla tips också med ställen att besöka. Jag har försökt hinna med så mycket som möjligt, men Stekenjokk stal mitt hjärta. Så vi spenderade mycket tid där.

Nu blir det lite kvällsmat och vila här hemma. Tack för att ni följt med så gott ni kunnat!
Visar tre bilder jag hunnit överföra så länge. Så kommer det mer sen.
Puss och kram från mig och en väldigt trött och nöjd Nanook ♥
082405Det känns konstigt att tänka att vi igår låg här på en fjälltopp och njöt av den värmande solen och de friska fjällvindarna. Vilken känsla det var. Vilken frihet. Det kändes som vi var uppe i himlen.
082402Att bara få se dessa landskap är som det godaste ögongodis man kan tänk sig. Flera gånger har jag nästan velat nypa mig i armen för att jag trott att jag drömt.
082401Hans ögon har lyst av lycka under hela resan. Som att han ständigt har gått runt med ett leende. Det har värmt mitt hjärta må ni tro. Nu ligger han och sover gott på mattan här i köket, och jag tror han är lika lyckligt över resan som jag. Så många minnen som kommer finnas med för resten av våra liv.

29 Kommentarer på “Några dagar som ger minnen för livet

 1. Anonym

  Som vanligt lika kul att följa dig på dina utflykter. Nanook har verkligen sett ut att stortrivas. Magnus

  Reply
 2. Janet Doane

  Hello beautiful being. Each time I look at the top photo of you and Nanook, leaning back, taking it all in, that glorious vista, it makes me breathe. Really, to breathe! There is something about the image, where I can feel the air, or something else that is wonderful, undefined, and I just start breathing, so deeply. Sitting at my computer screen, breathing the air from here where I live, yet also from where you were, and where you live – I love this! Grateful thanks, Jonna!

  Reply
 3. Mallory

  What breed of dog is Nanook? He is absolutely gorgeous! Always love to see a happy, healthy, and vibrant pup!

  Reply
 4. Sandra E Karlman

  Jonna var har dessa underbara bilder ovan tagits? Fantastiskt fina, nu blir jag sugen på att bege mig norrut! 🙂 kram & fortsätt sprid så mkt gott som du gör! <3

  Reply
 5. Lindan

  Vad härligt det låter!! Och jag blir alldeles varm i hjärtat över att läsa hur lycklig Nanook blev över resa. Bara din och hans! 🙂 <3
  Kan knappt bärga mig tills du lägger ut fler bilder!! Ååh vad jag har saknat dina glädjespridande inlägg…äntligen är du "tillbaks i min dator"! 😉 😀

  Kram, och ha en mysig kväll nu bästa Jonnan! <3

  Reply
 6. Lena D

  Så vackra bilder, vilka härliga dagar ni hade! Tänker på när jag var på vandring i Padjelanta och Sarek med min far för några år sedan, bara han och jag. Vilken upplevelse det var, minnen för livet! Dofterna, fjällvinden, de storslagna vyerna… Och så sugen jag är på att skaffa hund igen, det är så mycket med att uppleva i sällskap med en fyrbent vän! Och nu har jag fått den fantastiskt vackra frukostboken – i morgon prövar jag första receptet 🙂 Tack snälla Jonna, min dotter har suttit med boken sen den kom idag 🙂

  Reply
 7. Lena A.

  Vilken härlig ambassadör du är för norrland, jag har varit i Stekenjock alla årstider det är lika storslaget oavsett sommar eller vinter och väder.

  Reply
 8. ♥Maria Alvljus♥

  Helt fantastisk känsla, ger dina bilder…..så tyst och stilla och helt orörd natur♥
  Nanooks ögon och glädje över den storslagna naturen är så himla fin♥♥

  Reply
 9. Coraline

  Magical landscapes, breath-taking… thank you so much for sharing this Jonna. It sure is inspirational 🙂
  Love,

  Cora.

  Reply
 10. Magnus

  Klart Nanook har varit en lycklig kille! Han har ju fått vara ute på äventyr med sin bästa kompis!
  När jag ser dina bilder så längtar jag som en tok efter att få ge mig iväg längs vägarna. Vildmarksvägen lockar mycket (och det är väl där du varit den här gången) men också att få åka längre upp. Fortsätta hela vägen upp till Riksgränsen och sen vidare genom Norge upp till Nordkapp. Undrar om katten skulle gilla att åka så mycket bil?

  Fick också boken med posten idag så nu ska jag gå och packa upp den och bläddra lite medan jag ta en nattmacka.
  Sov gott och stor kram!

  Reply
 11. Anna R

  Underbara Stekkenjokk! Vi hade med vår schäferkille upp dit och det var verkligen bästa sällskapet. Satt bakom husse som fiskade eller lekte i vattnet. Gick med mig på vandring och bar fina stenar i munnen så försiktigt! Det vilar ett lugn över platsen och bergen runtomkring. Så härligt att även du trivdes där. Jag ser fram emot dina berättelser från resan. Ha de’

  Reply
 12. Maggie

  Såå fina bilder! Ser fram emot resten! Kunde Nanook springa fritt eller var du tvungen att ha honom kopplad?

  Reply
 13. larsleksing

  Vilken härlig resa ni ser ut att haft och jag tror att Nanook verkligen förstår vilken fin matte han har som gör det här. Ha det bra.

  Reply
 14. Ante

  Ahh… du lydde mitt råd och tog en vildmarksvägensväng. 🙂
  Härligt, det ska bli kul att se bilderna. Hojta till nästa gång du är i krokarna så kan du få lite tips på fina platser och så.

  Reply
 15. Pamela

  I’m glad you are back safe and sound, and it looks like you had an amazing trip! I admit, I was starting to get a little bit worried, and keep checking your site yesterday for updates. I know, silly that I would be worried about you. I have done many solo trips myself, and should know better. 🙂

  The green of those hills….it reminds me a little of Iceland. That magical yellow green, and hills that look like elves might live there. A landscape with a story.

  I look forward to seeing more pictures! 🙂

  Reply
 16. Henry

  Stekenjokk…
  såååå nära till himlen! Tack för dina bilder,
  ett stort minne för mig, tack Jonna! Kram ♥

  Reply
 17. Ulf

  Nanook ser ut att trivas. Även min lilla vovve tycker om att vara med själv husse, att få fjällvandra och bo i tält där även husse sover på golvet 🙂

  Reply
 18. Frida

  Vilka underbara bilder! Önskar man hade drivkraften såsom du att se mer av den natur vi har omkring oss. Kanske får man mera tid till det också en dag 🙂

  Reply
 19. Tanja

  Thank you very much for the nice pictures from Stekenjock!I was there 3 weeks ago and it was fantastic!I miss the wonderful
  landscape so much that my heart hurts!!I live in germany and read your blog since february and it is a wonderful possibility to
  learn swedish!!jag förstor mycket du skriver och dröm att leva i norrland också!tack så mycket för dina bilder och allt du skriver!
  Jag har läst från juni 2010 till juli 2011 och jag ska läsa resten också!

  Stor kram !

  Reply
 20. Isabel

  Det är något speciellt att ge sig ut på äventyr med sin hund, dela allt och känna hur relationen växer sig ännu starkare. Att se sin hund sådär lycklig som hämtat ur en saga är en känsla jag önskar att alla hundar och dess ägare får uppleva tillsammans. Att leva på det viset hunden från början var till för gör iallafall att jag känner mig närmre “ur-människan” inom mig. Ser framemot alla bilder 🙂 En fråga, tänkte beställa lite flera fotoprints men såg att det inte kommit upp på nya sidan ännu, har du någon aning om när och om det kommer ske? 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.