När mörkret faller

Jag tror sällan jag vart med om en så lång kväll som den här. Vad jag tycker det märktes tydligt att vi ställde om tiden natten till idag. Och mörkret! Redan på eftermiddagen började det skymma ute. Kanske därför kvällen var sådär extra lång. Och än är den inte slut.

Vi har den mörkaste tiden framför oss nu. Det är alltid en speciell känsla att ha vinterhalvåret framför sig. Men jag känner ingen tyngd över det alls. Tvärtom. Jag ser fram emot mörka november och kyliga december. Och jag vet att i slutet av mörkret väntar en ny vår. Tänk er. En ny vår. Bara tanken får mig att le.

Och så länge, får vi tänka att det mörker vi ser, gör att stjärnorna märks lite mer.
102501

Och mörkret och kvällen faller även över den magiska tjärnen. Men älvorna fortsätter dansa.

16 Kommentarer på “När mörkret faller

 1. Jorma

  Magiskt! Spindelväv i dagg är helt fantatiskt vackert 🙂
  Hur långt upp bor du? Är det såpass att du upplever den permanenta natten (och midnattssolen)?

  Reply
 2. Magnus

  Tycker den här dagen har känts lite konstig men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag känner så. Kanske är det omställningen till vintertid som spökar i min skalle. 😀

  Reply
 3. Bella

  Fin tanke att stjärnorna syns mer när det är mörkt 🙂 Jag tycker det är deppigt att det börjar bli mörkt kl 4 och att det ska bli värre uscha.

  Reply
 4. Nicklas

  Fin magisk bild! Tar ett tag innan man vant sig vid vintertiden fick nästan en chock när det nästan vart helt mörkt klockan fyra! Nu är det dax för mig att sova ska kliva upp om fem timmar! Sov gott! Kram!

  Reply
 5. Stu

  Yeah dark early tonight! but it’s time for snow and ice, looking forward to the first snow flakes falling, crisp cold air and that crunchy noise underfoot when walking.
  Just wish that i had a wood pile like yours! 😛

  Reply
 6. Johan

  Även om mörkare tider väntar, så är det precis som du skriver så fint, att i mörkret syns det som skiner lite starkare. Stjärnorna under klara kvällar och tidiga mornar ger en extra tröst. Solen, under de få timmar den visar sig, ger lite extra energi. Samt så kan man finna en extra strålglans här, då du kastar ljus över det mörka likt den stjärna som du är 🙂

  Reply
 7. Sandra

  Underbart Jonna! Tack! Min dröm är att ha en bok som du har skrivit. En bok med dina fina foton och din stora livsvisdom, det känns som om världen borde få känna till dig <3 Även dom som inte sitter vid datorer. Många äldre hade nog också kunnat uppskatta en bilderbok skriven av Jonna i julklapp från barnbarnen, det tror jag absolut!
  Kramar!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.