Releasefest för Influencers of Sweden

Igår kom jag hem till Grundtjärn igen efter en snabb visit i Stockholm. Åkte ju dit i måndags för att vara med på ett event. Inte vilket event som helst, utan releasefesten av “Influencers of Sweden“, som tidigare var Better Bloggers. Men som nu bytt skepnad och namn och blivit Sveriges branschorganisation för influensers. Alltså för bloggare, instagrammare, youtubers och andra olika typer av influensers.

Bloggvärlden och sociala medier är ju något som är relativt nytt, men som på kort tid blivit något enormt stort. Många jobbar som influensers idag, varav jag själv, men så länge jag har bloggat har jag känt att det är bransch som inte fått den respekt som den förtjänar. Det är som om vissa saker helt enkelt inte hängt med i utvecklingen. Det har blivit en “luddig” värld med mycket frågetecken, och där det förekommer mycket utnyttjande från företag som vill tjäna pengar på influensers via dåliga samarbeten och smygreklam.
Det är därför den här organisationen nu bildats.

“Influencers of Sweden är Sveriges branschorganisation för social media influencers. Vårt uppdrag är att främja våra medlemmars ekonomiska intressen, att utbilda dem kring sina rättigheter och skyldigheter och stödja dem i sina roller som publicister.Vårt uppdrag är också att skapa debatt och uppmärksamhet kring frågor som gäller våra medlemmar samt främja ett etisk, upplyst och schysst klimat i vår bransch.”
influencers

Att den här branschorganisationen nu kommit till känns så obeskrivligt bra. Det är precis vad som behövs idag. Dessutom drivs den av tre helt fantastiska kvinnor som jag verkligen ser upp till. Det kunde inte ha blivit bättre än såhär.
Vi har Linda Hörnfeldt till vänster, som är grundaren till Influencers of Sweden och som själv bloggat i 15 år. Jag har känt henne sedan hon kom till mig här i Grundtjärn förra sommaren och spelade in ett podavsnitt. Hennes driv och passion är så galet inspirerande. I flera år har hon kämpat för den här branschen och jag är stolt så ögonen tåras när jag ser vad hon nu åstadkommit.
Sedan har vi Clara Lidström i mitten, som är ordförande i Influencers of Sweden. Hon driver en av Sveriges absolut största bloggar Underbaraclara.se och är skribent, fotograf, författare och stylist. Jag har följt hennes blogg i 6 år och jag kan inte ens med ord beskriva hur mycket hon inspirerar mig. Jag kunde inte drömma om en bättre ordförande. Fick ju dessutom äran att träffa henne denna kväll!
Till höger har vi fantastiska Sara Rönne, som driver bloggen träningsglädje.se sedan 10 år tillbaks och jobbar med digitala medier och som digital PR och content manager. Hon känns som en guldgruva av kunskap när det gäller den här branschen, och jag fick även äran att träffa henne samma kväll också. Vilken trio! ♥
110302Klockan 18.00 i måndags presenterades releasen av Influencers of Sweden på Epidemic Sound i Stockholm! Här har vi den fantastiska styrelsen, Sara Rönne, Clara Lidström och Linda Hörnfeldt.
110326Det var bubbel och mingel och härlig stämning!
110305110311110320110319110316Och underbara skådisen Louise Nordahl kom dit, som jag och Linda lärde känna på Finest Awards i april! Ni kanske minns? Blev SÅ glad att hon kom dit. Så kul att få återförenas allihopa igen. Om ni vill se lite mer av Louise, kolla in hennes program HÄR. Hon är en galet grym imitatör!
110304Fotografen som tagit de flesta av mingelbilderna i detta inlägget heter Alma Bengtsson.
110315Och vilken dröm att äntligen få träffa denna fantastiska kvinna, Clara Lidström. Har följt henne så många år på bloggen och beundrats och fascinerats av allt hon tagit sig för. Hennes texter, hennes mod och kreativitet. Att få träffa henne i verkligheten var kvällens höjdpunkt. Så lättsam, jordnära, rolig och fin på alla sätt och vis.
SÅ glad för denna stunden, och för denna bilden. Och när jag vaknade i morse och fick läsa hennes inlägg om kvällen och mötet med mig så studsade jag runt i köket och fick världens största leende. Åh ♥
110313Så många favoriter på en och samma bild.
Till vänster har vi Josefin Nilsson som jag lärde känna denna kvällen. Och sen Louise Nordahl, Clara Lidström och Angeliqa Mejstedt. Angeliqa kanske ni känner igen från bloggen tidigare? Hon driver Vandringsbloggen och jag har vandrat med henne både på kungsleden och i Dolomiterna.
110303Det var en helt fantastiskt rolig kväll! Det känns så roligt att få vara med och fira början på något nytt. Jag känner mig så inspirerad nu efteråt! Tack Influencers of Sweden, nu kör vi! ♥

18 Kommentarer på “Releasefest för Influencers of Sweden

 1. Dixi Wonderland

  Linda är så grym! Fick träffa henne på ett event i våras och vilken underbar personlighet. Tror detta kommer bli så himla bra och jag hoppas detta kommer förändra branschen ordentligt!

  Reply
 2. Lindan

  Vad roligt att få träffa några av dina “kollegor” sådär..! 🙂 Och vilken bra idé med en sådan organisation! (y)
  Nu blev jag lite nyfiken på Clara, måste in o läsa hennes blogg! 🙂

  Kraam fina du!! <3

  Reply
 3. Clara, Bossbloggen

  Håller helt med om att det var en fantastiskt kväll. Kunde knappt somna sedan pga allt skratt fortfarande bubblande runt i kroppen – härlig känsla och tack för att du bidrog till det! 😀

  Reply
 4. Lovisa

  Och nu, tack vare Clara, har jag hittat hit! Vilken inspiration! Så fantastiskt att se dina vackra bilder och läsa om dina val i livet. Önskar att jag själv kunde göra samma sak. Kanske i framtiden… Ja, det är vad jag ändå måste hoppas på! Ska bli roligt att fortsätta följa dig.

  Reply
 5. Paulina Gunnardo

  Å så roligt det var att träffa dig! Du är så häftig, gullig, trevlig och inspirerande! Hade ju inte varit inne här innan vi träffades i måndags men jag är så glad att jag hittade hit och är superinspirerad efter kvällen med andra influencers jag med. Nu kör vi! 😉
  Hoppas vi ses i fler sammanhang framöver!

  Reply
 6. Ulrica Hållén

  För mig var höjdpunkten på kvällen att få träffa dig, en av mina allra största bloggfavoriter :-).
  Jag hoppas innerligen att få träffas någon gång igen!
  Ha en fin helg.
  Stor kram
  Ulrica

  Reply
 7. Carl Stridsberg

  Hej Jonna!

  Din blogg har jag ju följt en längre tid. Sedan 2012 då jag la upp ett inlägg om dig. UnderbaraClara, har jag hört talats om och det kom som en glad överraskning att hon är kristen eftersom jag ju själv är det. Ja, hela min familj faktiskt. Själv har jag varit det sedan 1975, innan ni ens var påtänkta. 🙂 Clara, är ett fint föredöme för unga kvinnor, precis som du är, Jonna.
  ”Influencers of Sweden” verkar vara skapad av kvinnor för kvinnor. Det är ju bra. Det behövs kraftfulla nätverk för kvinnor då de ofta är en åsidosatt grupp och vi bloggare behöver all hjälp vi kan få av varandra. Nu är jag ju inte med därinne då det känns som att man i så fall skulle klampa in på kvinnornas domän men tipsen kan man ju alltid ta till sig ändå, trots att man är en karl.
  Kramar!
  //Carl

  Reply
 8. Louise N

  Ååh Jonna!! Gulliga du, vad fin du är. Än en gång så himla roligt att ses i Stockholm! Såga att Linda är hos dig nu, hoppas att nu har det supermysigt. Stoooor kram och God Jul!! <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.