The beauty of letting go

Dessa dagar i oktober har varit så vackra att jag nästan inte vetat hur jag ska bära mig åt för att ta in allt. Just oktober bär på något speciellt. Det är månaden när löven faller från träden och den vita frosten blandas med de varma färgskalorna. Ett vakert kontrast som jag önskar att jag hittat ord till att beskriva.
100504100507100420Mörkret faller allt tidigare på kvällarna, men på himlen tänds då stjärnorna, för att sedan blandas med de gröna och blå nyanserna från nattens dansande norrsken. Varje kvällspromenad med hundarna den senaste tiden har varit i sällskap med norrskenet.
100501När sommarens magi försvinner så ersätts det istället med något helt annat. En helt annan magi, som är minst lika vacker och häpnadsväckande. Att få gå ut varje kväll och blicka upp mot stjärnhimlen och norrskenet, det är livskvalitet för mig. Jag bara älskar det. Mörkret och kylan blir så mycket lättare att handskas med när man på grund av det får uppleva så mycket vackert.
100502100505100503

Det är något sällsamt vackert med att se hur allting släpper taget och låter sig följa med i naturens cykler. Att se hur löven faller från träden utan att göra det minsta motstånd. Det är något harmoniskt och fridfullt över denna tiden på året.
För naturen vet att det inte är slutet. 

42 Kommentarer på “The beauty of letting go

 1. Dixi Wonderland

  Sitter här ledsen över att min mamma fått åka in till sjukhuset idag och i min ensamhet så tänkte jag JONNA! Går in hit och ser att du uppdaterat och hur konstigt det än må verka så gjorde detta inlägget min jobbiga dag lite bättre. Tack fina du.

  Reply
 2. Gunilla

  Hösten är hjärtskärande vacker. Liksom dina bilder….färger frost och norrsken – såå fint. Och din film är magiskt vacker.

  Reply
 3. Gunilla

  Härliga och stämningsfulla bilder. Osså ser jag Karlavagnen tydligt i kvällsbilderna 🙂
  Filmen 👍

  Reply
 4. Lindan

  Jag är såå avundsjuk på det där norrskenet….!! Men som tur är får man ju avnjuta det här titt som tätt! 🙂 (y)
  Vilken underbar videoblogg!! Vackraste höstdans jag någonsin sett!! Och musiken till var ju bara klockren!!
  Nu längtar jag ut i naturen!
  Kraaam!!

  <3

  Reply
 5. Ingela

  Ja, det känns tidigt med frost, men det är så vackert. Jag såg en film nyligen, Wild med Reese Witherspoon, där en karaktär säger: “The sun rises and sets every day. You can choose to put yourself in the way of beauty.” Då tänkte jag på dig, och även på hur glad jag är att du har inspirerat mig att göra just detta – att söka upp det vackra, om inte varje dag så i alla fall varje vecka!

  Reply
 6. leif

  Ojojoj va vackert du har fångat frosten och dom höstfärgade löven.
  I filmen dansar du gudomligt med en bukett av Skogens kvardröjande själ i din famn.

  Tjusigt och romantiskt gjort.
  Jag hämtar mej snart men inte så fort.
  Du trollbinder magiskt det är som förgjort.
  Nu har du har gjort det igen det finns bara en av din sort.

  Reply
 7. Katta - Bucketlife

  Otroligt vackert, blir alldeles rörd. Och längtar upp till gården i Dalarna där jag tror hösten är som allra bäst just nu.

  Norrsken är något jag fortfarande har kvar att uppleva för första gången och det känns nästan lite lyxigt, även om jag gärna vill uppleva det snart!

  Reply
 8. Monis

  Vilken fantastisk video! Jag blir lätt lite nedstämd och melankolisk när löven faller eftersom det känns som att allt dör, men du gjorde det till något väldigt vackert och stämningsfullt. Tack!

  Reply
 9. Monika

  Så vackert…nästan utomjordiskt vackert. När du stod på stenen, stilla, blickade upp mot himlen och sen blundade började mina tårar rinna, du såg ut och kändes som en ängel!

  Reply
 10. Jenny

  Har längtat efter dina norrskensbilder : ) vi har till och med haft norrsken här nere i dalarna den senaste tiden. Har bara kunnat se det som svaga svaga strålkastare som lyser upp i mörkret. Håller tummarna för att jag någon gång i mitt liv får uppleva ett starkt norrsken uppe i norra Sverige.! : )

  Reply
 11. Elina

  Jag bara älskar att läsa din blogg! Känns som du lägger ner så mycket själ i varenda blogginlägg du skriver, det känns så äkta och vackert! Dina bilder är magiska!🙏✨
  Från en skogsmulle, till en annan.. Visst är naturen under hösten så himla vacker 🌲🍂🍁 när luften är lite krispig och kall, och alla fina färger 😍 riktig harmoni! 🙏

  Reply
 12. Jannike

  Helt magiskt vackert! Älskar verkligen dina videos där du fångar naturens innersta väsen, och vilken fantastisk musik till!✨ Frid i själen❤️

  Reply
 13. Magnus

  Underbart vackra bilder, som så många gånger tidigare, Jonna! Det där känns mer “jag” än att gå i 30-graders värme på The Strip i Las Vegas. Men det är helt klart en upplevelse att vara här. 🙂
  Stor kram!

  Reply
 14. Lars 8463

  Även på min planet
  Närmar sig den
  Mörka kalla tiden

  Så det värmer
  Att få ta del
  Av din jordnära magi

  För känslor
  Kan vara
  Universella

  Kram

  Reply
 15. Tessan

  Undrar hur det går för er, hur känns det att vara sambo och umgås så här mycket när du är van att bo själv? Jag tror det skulle bli alldelse för mycket för mig på en gång och själva romantiken i nyförälskelsen dör rätt fort efter man börjar bo ihop och får stå ut med varandras olikheter. Skulle vara jätte kul om du kunde skriva något om hur livet har förändrats.

  Reply
 16. Anonym

  Den mörka kalla tiden väntar oss, som är så jobbig för många, men
  du kan även se positivt på den.

  Reply
 17. Rania {Rowan Tree}

  Hösten är verkligen den finaste årstiden, jag älskar allt med den och känner att jag lever upp på riktigt nu. Alla årstider är såklart fina och bjuder på sin egna magi, men just hösten… det är något speciellt med den 🙂

  Reply
 18. Birgitta

  Härliga bilder och skön text igen!! Du är så fantastisk på att alltid ta fram det positiva i varje situation. När man suckar över att sommaren är slut så kommer du med nya infall “njuter av färger, ser dalande löv, norrskenet som lyser upp osv” Tack för att du påminner om allt fint med årstidsväxlingarna. visst finns det en tjusning i vår underbara natur.

  Reply
 19. F

  Tårarna rann även på mig. Mycket vackert, sagolikt.
  Det är så jag föreställer mig mitt paradis eller Valhall om man så vill. Utvald av en av Odens Valkyrior att inträda till Valhall och där får se en Älva dansa. Inse att det är vackrare här än det jag lämnade. Ingen sorg, ingen tomhet bara tacksamhet och glädje… Tack

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.