Vinnare av Årets unga landsbyggare

Igår var jag till det vackra Skuleberget i Höga Kusten för en fantastiskt rolig kväll med prisutdelning för “Årets Landsbyggare” som hålls av Leader Höga Kusten. Kanske minns ni att jag var nominerad förra året och var på ett liknande event på Friluftsbyn? I år fick jag äran att vara nominerad i två kategorier, “Attityd” och “Ung landsbyggare”. Så igår kväll samlades en massa härliga företagare, entrepenörer och landsbyggare för en trevlig kväll med god mat, vacker utsikt och livemusik med Annika Östman.

Till min stora glädje hade juryn röstat fram mig som Årets unga landsbyggare. Jag är så enormt glad och tacksam för den ärofyllda titeln! Här en bild (där jag står väldigt konstigt hahah) tillsammans med de andra glada vinnarna. Årets Entreprenör gick till Mat och Nostalgi, Entreprenöriell förening gick till Noramacken ek förening och årets attityd gick till Mats o Karin! ♥ Om ni vill se alla nominerade så kan ni göra det HÄR.

Jag är så glad för det fina priset och den vackra motiveringen:
Jonna Jinton är en viktig förebild för andra unga människor som vill bo, leva och verka i Höga Kusten. På ett nytt och modernt sätt har hon lyckats förmedla att det går att förverkliga sin dröm att leva på landsbygden och nått ut sitt budskap till miljontals människor över hela världen

Det värmer i hjärtat att få höra att det jag gör kan ha positiv påverkan på landsbygden. För det är ju verkligen någonting jag brinner för. Att inspirera andra att våga följa sina drömmar och visa på hur många fantastiska möjligheter det finns att skapa det liv man vill. Jag vet att så många drömmer om att bo och leva på landsbygden, och att den vägen ibland kan kännas så himla omöjlig och svår. Jag har ju varit där själv.
Men allt går. Allt går. 
Det viktigaste är att omställa sig från att se det som omöjligt, till att se det som möjligt. Bara den förändringar öppnar upp så mycket och sätter igång så många positiva krafter i rörelse.

Visste ni förresten att jag i höstas var med i en jättefin kampanj som Leader Höga Kusten gjorde? De gjorde massor av vackra, inspirerande filmer med olika typer av företagare på landsbygden som alla tagit det där steget att följa hjärtat och börja bygga upp sin dröm. I filmen ovan kan ni få höra om både min och andras berättelser. Och i filmen nedan kan ni se hur en fikarast i mitt liv kan se ut 🙂 Jag älskar hur de liksom fångade de där små stunderna som gör att livet på landet ger så otroligt mycket livskvalitet. De må va längre avstånd till saker och ting.

Men som jag brukar säga om Grundtjärn; “Långt till det mesta. Nära till det bästa“.

Här var vi igår, vid Skulebergets naturscen. Alltså wow, jag insåg verkligen igår att jag måste ta och upptäcka mer av Skuleskogen. Vilket fantastiskt område. Och om jag någonsin skulle våga börja uppträda med min musik, kanske när min skiva är klar, så skulle det ju vara en dröm att få sjunga på den här scenen, med berget i bakgrunden och den här vackra naturen runt omkring. Det skulle verkligen göra sig bra för kulning.
Tack igen Leader Höga Kusten för den fina utmärkelsen. Det blev en väldigt positiv och inspirerande boost såhär mitt i sommaren! Och tack alla ni, mina kära följare, som alltid varit en så otroligt fin inspiration till allt jag gör. Som alltid tagit emot det jag gör med öppna armar och fått mig att vilja göra mer. Ni är bäst.

Hoppas ni alla har en underbar dag! KRAM på er ♥

56 Kommentarer på “Vinnare av Årets unga landsbyggare

 1. Sandra Junhammar

  Ååh vad roligt!! Stort GRATTIS fina Jonna! ♥ Blir så himla glad för din skull verkligen!!

  Alltså den scenen, wow, håller verkligen med dig om att den skulle passa en kulnings-konsert perfekt. Vilken omgivning!

  Älskar verkligen uttrycket ”Långt till det mesta. Nära till det bästa” – så himla sant ju! Håller helt med dig. Landsbygden i mitt ♥

  Hoppas du också har en underbar dag! KRAM på dig, och återigen stort grattis!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh tack fina du!! Måste säga att jag alltid blir så otroligt glad för dina kommentarer!!
   Önskar jag hade tid att svara oftare. Men du ger mig alltid ett leende på läpparna! ♥

   Hoppas du får en superfin midsommarhelg! KRAM PÅ DIG ♥

   Reply
 2. Felicia

  Jag har släkt i Höga Kusten och under mitt uppväxt har det varit som ett andra hem för mig, så det känns nästan overkligt att se bilder av denna bekanta plats på din blogg. Så många somrar som jag varit på Skulefestivalen, du skulle passa in perfekt där <3

  Reply
 3. Gunilla

  Grattis till utnämningen! Landsbygden känns som det enda rätta när stan jag bor i expanderar snabbare än jag hinner med…
  Bara namnet Skuleberget; betyder det skalleberget. Var det där de hivade ner de gamla och sjuka? Hmm, det får en att fundera ; )

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Gunilla! Och vad roligt att Skuleberget betyder Skalleberget. Det visste jag faktiskt inte 😀

   Reply
   • Gunilla

    Oj, nej, jag missade frågetecknet!
    Det betyder inte skalleberget. Sökte på namnet och fick det här eventuellt rätta svaret:
    Norsk personnamnleksikon skriv om Skule: ‘m, nord. namn, norr. Skúli, laga til verbet skýla ‘live, verne’ og tyder ‘den vernande; vernar’. Opphavleg tilnamn’. (Pluss litt om utbreiing).

    Ett berg som värnar om sin landsbygd, kanske? : )

    Reply
 4. Cathy

  Congratulations on your reward, Jonna! I’m very happy for you! It’s so nice to be recognized and appreciated for all the inspiring work you do! Happy Solstice to you! I hope you get a chance to take some photos…id love to see the midnight sun. Things are pretty crazy here right now…been crunching numbers all week, trying so hard to make a fresh start. If it will be, it will be….I leave it up to the Universe! Doing my best to stay clam and centered. Sending you much love! <3 <3 <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww Cathy, I really hope you will get a fresh new start, just like you dream of. I send you LOTS of love and positive thoughts.
   Happy summer solstice my dear friend ♥

   Reply
 5. Paulina

  Stort Grattis kära Jonna ❤️ Du är så värd det, din blogg och alla dina sociala kanaler ger så otroligt mycket positiv reklam för vår del av Sverige samt landsbygden i sin helhet !! Min dröm är också att bo på landet och kunna försörja mig där, och min dröm är snart verklighet ?

  Reply
 6. Magnus

  Stort grattis!
  Har ett svagt minne av att ha besökt Skuleskogen som barn, men det kan också vara minnen jag “fått” via pappas diabilder. Jag är osäker på vilket. Hur som helst var det väldigt länge sedan jag besökte Höga Kusten. Senast var nog under värnplikten när vi låg med fartyget vid kajen i Köpmanholmen en natt. Mer än 30 år sedan nu….

  Reply
  • Jonna Post author

   Oj ja det var ett tag sedan. Hoppas du får möjlighet att åka uppåt igen! 🙂 ♥
   Kram på dig!

   Reply
 7. Carolinn

  Alltså wow! Jag hittade precis hit, till din blogg. Läste din beskrivning och kände “shit vad cool hon är!”.
  Att du vågar släppa storstaden för att flytta till lugnet och göra din grej. Häftigt och det ska bli rolig att följa dig! Kram!

  Reply
 8. Tove

  Grattis Jonna till ytterligare en fin utmärkelse och ett bevis på hur det du gör har en positiv effekt på så många! Hälsar dig varmt från den finländska skärgården!

  Reply
 9. Rue

  Congratulations!! They chose the right person to receive the Young Country Builders award. You inspire so many people all across the world. You inspire us want to reach for our dreams no matter how old we are. ?

  Hugs ❤️

  Reply
 10. AdrianaMG

  Congratulations Jonna!!! It feels so good to be supported in what we do, so I’m so happy for you. The videos are so good, beautiful to see your area from above.

  Reply
 11. Åsa B

  Grattis till priset, vilken ära! Och vad fina filmerna var av Höga Kusten. Det minskar ju inte längtan till naturen direkt.. 🙂 Och proffsig som vanligt, Jonna, med ditt inslag!

  Reply
 12. Bysse

  Stort Grattis!!
  Som jag kommenterade i ett tidigare inlägg måste du nog utöka
  utrymmet för alla dina priser 😉
  Om du besöker skuleberget rekommenderar jag ett besök till
  slåttdalsskrevan.
  Kramar, Bysse.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Bysse! Ja slåttdalsskrevan har jag så länge velat besöka!
   Det är ju ett måste! 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 13. fernando

  hello Jonna, congratulations!!!… it really is very nice to visit your blog and read your words, well deserved!!, I’m glad you were nominated…
  greetings from a distance, fernando.

  Reply
 14. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Långt till det mesta.
  Nära till det bästa.
  Friheten att få vara den du är.

  En dröm vi nog alla bär på.
  Och jag är ganska nära den nu.
  Men oavsett hur fri jag har varit,
  är och kommer att bli.
  Jag behöver inspiration.
  Så ett stort GRATTIS!!!
  till din utmärkelse.

  Din hand, som håller “diplomet”
  tycker jag är fin (helt allvarligt)
  För den berättar om hur mycket
  jordnära vardag din dröm är.
  Om alla minnen den har.
  Bitande kyla i frostig vinter
  Koppens värme en juninatt.
  Alla små och stora bitar i din
  livskvalité. Din frihet.

  KRAM

  (ditt “konstiga” sätt att stå på bilden,
  är du en normbrytare så…..?)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh Lars tack för allt fint du skriver!! Känns som det var SÅ längesen nu som jag svarade dig här.
   Hoppas du vet att jag läser allt ♥ Dina ord är som balsam för själen.
   Och då och då får du till det så roligt så jag skrattar så ja sätter kaffet i halsen haha 😀

   KRAM på dig! ♥

   Reply
 15. Birgitta

  Så roligt, GRATTIS! du är värd alla priser. Blir spännande att se om du hamnar på den fina scenen med så underbar bakgrund.
  jag har vid ett tillfälle för många år sedan besökt den platsen, dock inte under någon aktivitet på scenen men blev så imponerad av att de hade kvigor på bete i området bakom scenen. Kan tänka mig att det skulle passa bra för Stjärna att kompa dig vid en kulning från scenen?.
  Önskar dig nu en underbar och fin Midsommar.

  Reply
 16. Bodil

  Grattis, roligt att det finns ungdomar som vågar bosätta sig på landet! Jag läste din presentation och undrar lite över att du inte har med Johan. Han är ju en stor del av ditt liv. Mvh

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Bodil! ♥
   Och tack för påminnelsen att ändra i texten. Jag har visst inte uppdaterat min presentation på tre år. Såg att det stod att jag bott här i fem år. Men jag har ju bott här i åtta år nu, och mycket har hänt sen dess 🙂 Så jag får helt enkelt skriva om den lite!

   Reply
 17. Anonym

  Åh! Jag skulle så gärna vilja på landet.. men utan körkort blir de nog svårt och orkar inte ta tag i körkort just nu heller men vill så gärna bo på landet men om man är två och ena har körkort kanske de funkar. Eller vad tror du, Jonna?

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja om man är två går det säkert bra, beroende på hur jobbsitation ser ut och så 🙂
   Och på många ställen kanske det går bussar och annat, så att man kan klara sig utan körkort 🙂
   Kram o lycka till ♥

   Reply
 18. Britt- Marie

  Å. så roligt, Jonna!
  GRATTIS, verkligen! Det priset är du så väldigt mycket värd.
  Du är en så fin förebild för unga människor, och jag hoppas att så många som möjligt läser din blogg
  och tar till sig det du berättar och förmedlar, både med bild och text, och snart med musik, också.
  Ungdomar i dag har det många gånger så tufft. Mer än vi kanske förstår. Visste du att många 11-åringar mår mer än dåligt, och tvingas äta både ångestdämpande och antidepressiv medicin? De känner inte att de duger, de är rädda för det som händer i världen, inte minst när det gäller klimatförändringar, de ser ingen ljus framtid, om ens någon. Det är både sorgligt och skrämmande att det ska vara så.
  Så… du och det du gör, som det behövs nu i den så oroliga världen!

  All lycka och framgång till dig i framtiden. Kram.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tusen tack för dina fina ord. Det värmer ♥
   Ja det är en hård värld vi lever i idag. Så många unga som mår dåligt.
   Samtidigt känns det inte så konstigt, med tanke på hur allt ser ut idag. Så mycket press, så mycket krav, så mycket att leva upp till.
   Och så allt annat runt omkring.

   Jag hoppas innerligt att det snart vänder ♥
   Kram på dig!

   Reply
 19. Johanna & P

  Jättegrattis till utmärkelsen, så väl värd!! ? O väldigt fina o bra filmer som fångar det fantastiska i att leva nära till naturen o entreprenörsandan! Filmen om Höga kusten kunde handla om min hemtrakt Burträsk i Västerbotten, ja förutom havet då! ? Önskar dig o hela Grundtjärn en fin Midsommar, kram!? ? ?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.