Bilder från vernissagen

Vilken fantastisk kväll jag hade igår på vernissagen! Kände mig alldeles varm i hjärtat efter alla möten med fina människor som kommit dit. Både familj, släkt, vänner och en massa andra. Hade aldrig väntat mig att det skulle komma så mycket folk!
Känner mig så nöjd och glad. Och en liten känsla av lättnad också. Det har varit intensiva dagar med att fixa och greja inför vernissagen. Så nu kan jag pusta ut lite.

Jag kände mig så lycklig när jag gick omkring där och minglade med ett glas cider. Jag har drömt om en utställning så länge. Det har varit en av mina stora drömmar och mål. Så jag kände en pirrig glädje när jag gick omkring där i den miljön. Att bara få befinna sig i den situationen som jag bara haft i mina tankar innan. Det kändes så fint.

Jag har också lärt mig väldigt mycket! Om hur det funkar att ha en utställning och vad jag bör tänka på tills nästa gång. För ja, jag drömmer redan om min nästa utställning. Och den ska va mycket större! Jag ser framför mig hur jag har en stor, stor lokal helt för mig själv där jag får dela in rum med olika teman. Där jag får inreda precis som jag vill och skapa en helt egen värld. Med både fotografier, målningar, digital konst och skulpturer. Med musik, filmer och annat som ska väcka känslor hos människor. En utställning som jag jobbar med i minst ett halvår eller år innan. Allt ska vara uttänkt i minsta detalj. Alla som kommer in ska sugas in i min värld och fyllas av känslor och bli berörda i hjärtat. På ett bra sätt. Åhhh…det konstiga är att jag verkligen ser allt framför mig. Har tusen idéer redan. Det enda svåra är hitta vart det skulle vara någonstans och vart jag skulle få den möjligheten. Ett stort konstgalleri någonstans. Låter helt omöjligt kanske. Men om det är något jag lärt mig under åren jag bott här, så är det att inget är omöjligt. Jag flyttade hit utan pengar, jobb eller någon plan, till en stuga utan varmvatten, dusch eller värmesystem. Och nu har jag fått ha min allra första utställning! Så ja, jag vågar lita på att jag någon dag kommer kunna göra verklighet av den drömmen, precis som den här drömmen blev verklighet ♥

Tack alla som kom på vernissagen, och tack alla ni andra som följer mig här via bloggen. Här kommer lite bilder så ni får “vara med” på vernissagen också! Och självklart, tack till Sollefteå Konstförening som gav mig chansen att få ställa ut! Den här dagen betydde mycket för mig.

Jag hade som ett eget litet rum i lokalen där jag ställde ut mina verk. Här är en av hörnorna där. Bilden togs några minuter innan vernissagen öppnade.

Jag hade som ett eget litet rum i lokalen där jag ställde ut mina verk. Här är en av hörnorna där. Bilden togs några minuter innan vernissagen öppnade.

071307

Lokalen var ganska liten så vi alla fick verkligen göra allt för att få plats med allt. Jag fick klumpa ihop tavlorna i fyra såhär. Kanske inte optimalt för en utställning men jag tror det såg ganska bra ut ändå. Fick ta bort några tavlor som jag ville ha med också, men förhoppningsvis finns mer plats nästa gång ;) Är ändå tacksam att jag fick ett helt rum med fyra väggar att hänga upp allt på.

Lokalen var ganska liten så vi alla fick verkligen göra allt för att få plats med allt. Jag fick klumpa ihop tavlorna i fyra såhär. Kanske inte optimalt för en utställning men jag tror det såg ganska bra ut ändå. Fick ta bort några tavlor som jag ville ha med också, men förhoppningsvis finns mer plats nästa gång 😉 Är ändå tacksam att jag fick ett helt rum med fyra väggar att hänga upp allt på.

Vernissagen i full gång!

Vernissagen i full gång!

Jag hade knappt tid att fota något själv och fick inte så mycket bilder under vernissagen när det var som mest folk, men en snäll bloggläsare var där och fotade några bilder som jag fick använda här! Foto: Christer Torgrimsson

Jag hade knappt tid att fota något själv och fick inte så mycket bilder under vernissagen när det var som mest folk, men en snäll bloggläsare var där och fotade några bilder som jag fick använda här!
Foto: Christer Torgrimsson

Här står jag och min mamma och pratar med underbara Hervor Sjödin som är fru till Nicke sjödin. Om ni inte vet vem han var så kan ni läsa mitt inlägg här som jag skrev när jag bildtolkat en av hans dikter. 2013 vann jag Nicke Sjödins stipendie, och jag har så fina minnen från den kvällen. Hela familjen Sjödin är fantastiska människor och betyder mycket för Sollefteå. Så jag blev alldeles varm i hjärtat när Hervor kom till vernissagen.

Här står jag och min mamma och pratar med underbara Hervor Sjödin som är fru till Nicke sjödin. Om ni inte vet vem han var så kan ni läsa mitt inlägg här som jag skrev när jag bildtolkat en av hans dikter. 2013 vann jag Nicke Sjödins stipendie, och jag har så fina minnen från den galakvällen. Hela familjen Sjödin är fantastiska människor och betyder mycket för Sollefteå. Så jag blev alldeles varm i hjärtat när Hervor kom till vernissagen. Foto: Christer Torgrimsson

Den här härliga tjejen som heter Sofia kom och förgyllde kvällen. Hon var från Stockholm och har tagit bilen med sin hund och katt och åkt ut på en roadtrip i Norrland. Bara sådär! Utan någon plan. Så himla underbart! Hon har läst min blogg ett bra tag och befann sig nu i Sollefteå så hon kom på vernissagen. Dessutom köpte hon en tavla av mig. Eftersom hon inte var ifrån trakten så fick hon ta med sig den direkt. Jag hade ju inget att slå in den i men hon tog den under armen. Det såg så fint ut när hon gick iväg med den :)

Den här härliga tjejen som heter Sofia kom och förgyllde kvällen. Hon var från Stockholm och har tagit bilen med sin hund och katt och åkt ut på en roadtrip i Norrland. Bara sådär! Utan någon plan. Så himla underbart! Hon har läst min blogg ett bra tag och befann sig nu i Sollefteå så hon kom på vernissagen. Dessutom köpte hon en tavla av mig. Eftersom hon inte var ifrån trakten så fick hon ta med sig den direkt. Jag hade ju inget att slå in den i men hon tyckte inte det gjorde något, så hon tog den precis som den var. Det såg så fint ut när hon gick iväg med tavlan under armen. Så inspirerande människa <3

071312

Här står jag med Katarina Norström och Anneli Nowén som jag har utställning med. Anita Berg som också är med i utställningen fattas tyvärr på bilden. Glada och nöjda efter en superfin kväll!

Här står jag med Katarina Norström och Anneli Nowén som jag har utställning med. Anita Berg som också är med i utställningen fattas tyvärr på bilden.
Glada och nöjda efter en superfin kväll!

 

 

19 Kommentarer på “Bilder från vernissagen

 1. Per Asp Bölen Junsele

  Grattis vad sägs om Metroplolitan i New York de vore något för dig de. Men ja är glad att min förutsägelse blir verklighet ja sa för 3 årsen att du skulle bli stor inom foto och målning så grattis än en gång

  Reply
 2. Per Asp Bölen Junsele

  Grattis vad sägs om Metroplolitan i New York de vore något för dig de. Men ja är glad att min förutsägelse slår in

  Reply
 3. Christer

  Vilken härlig utställning du hade med dina foton. Så passa på att besöka utställningen ni som inte har varit där ännu.
  Kram Christer

  Reply
 4. Stina

  Grattis! Va kul att det gick bra. Det är så inspirerande att läsa din blogg. Tycker att du ska ha nästa utställning här i USA så att amerikanarna får se vackra Norrland i sitt allra bästa ljus.:)

  Reply
 5. PJ:s byffé – från by till fe

  Så roligt att vernissagen blev lyckad och att du tagit ännu ett steg framåt i livet.
  Ingenting är omöjligt, det gäller bara att tro!

  Dikt av Lennart Hellsing

  HUMLAN

  Humlan kan inte flyga
  för vingarna är för små.
  Den struntar i allt vad man säger
  och flyger ändå.

  Säg mig du lilla humla
  hur går den där flykten till?
  Men humlan den brumlar och mumlar:
  Man kan allt man vill.

  Reply
 6. Magnus

  Det känns verkligen kul att det blev så lyckat och att du känner dig så nöjd! Retar mig fortfarande på att jag inte hade möjligheten att åka upp. Älskar den stora bilden med de tre stenbalanserna!

  Ett skäl till att jag inte kunde åka upp är att jag för tillfället lever lite som du gjorde din första tid i Grundtjärn då jag inte har varmvatten i kranarna. Värmer vatten på om inte vedspis så i alla fall på spisen. Jag håller på att byta varmvattenberedare och det som jag trodde skulle bli ett relativt snabbt och smärtfritt byte har istället blivit ett stort projekt där det ena problemet efter det andra dyker upp. Men, men, nu kan jag snart inte riva mer så ett par dagar till utan varmvatten så borde jag vara klar.

  Stor kram!

  Reply
 7. Henry

  Jonna- herzlichen Glückwunsch und danke für die Fotos, so kann ich etwas von der Ausstellung mitbekommen!
  hjärtliga grattis och tack för bilder , så jag kan göra något från den underbara utställningen vittne!!
  🙂 <3

  Reply
 8. Henry

  Jonna- herzlichen Glückwunsch !
  hjärtliga grattis och tack för bilder , så jag kan göra något från den underbara utställningen vittne!!
  🙂 <3

  Reply
 9. Katten - Bucket Life

  Coola du! Jag tror stenhårt på att drömma och realisera – det vi tänker blir nog av. Det blir definitivt inte av om en inte tänker på det i alla fall 🙂

  Just nu håller jag på med realiserandet av drömmen om att göra vår lada till ett boende och en skönt plats att hänga med alla favoritmänniskor på. Hade aldrig hänt om jag inte drömt som sjutton, haha.

  Kram på dig – lycka till med den fina utställningen!

  Reply
 10. Arne

  Mmm! Hade velat vara där, jag bor inte så långt från Sollefteå, men kunde inte! Hade gärna sett dina bilder och sagt hej till dig! 🙂 Jag gläds åt att vernissagen blev lyckad. Det är sånt där som ger kickar att våga fortsätta satsa. Kör hårt Jonna! 😉

  Reply
 11. gammelmor utanför Paris

  Men Jonna,???sâ oerhört kul ! Minns en tid dâ jag satt instängd i ett mycket gammalt slottsbibliotek och frös trots fingervantar och minkpäls och skrev inbjudningar till ett vernissage pa en reseskrivmaskin och längtade hem….Sâ glad för din skull. Nu skall du se att det lossnar för dig 🙂
  Stora kramar och mass vis med lyckönskningar !

  Reply
 12. När Annie fotograferar i Kalifornien

  Så kul! 🙂 Hälsa bloggläsaren att bilderna är jättebra! Kul att det kom så mycket folk, du är ju så häftig.

  Gillar din stil så mycket. Sitter själv ofta och leker i Photoshop men jag är lite rädd att bli en billig kopia av dig om jag började visa vad jag gör 😉 Du är verkligen så otroligt duktig! Det är modigt att hålla på med montage i photoshop och dylikt när så många inom fotovärlden är så negativa till den typen av konst, istället för att uppskatat hur kreativ man kan vara. Tror att dem är rädda för möjligheterna.

  GRATTIS till ett bra vernisage!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.