En ny början i mitt nya lilla place

Hej mina vänner!
Om ni undrar vart jag hållit hus senaste veckan eftersom jag inte gjort ett enda inlägg, så beror det på att jag väldigt spontant startade upp ett litet projekt som tog upp i princip all min tid under en vecka. Och jag ville bli klar med det så fort som möjligt, så jag la allt annat vid sidan om så jag fullt ut kunde fokusera på att få klart allting. Nu är det klart! Bara några smådetaljer kvar.
Får jag lov att presentera min nya arbetsplats!

Det här lilla stugan/boden kanske många av er känner igen? Den står ute i vår trädgård och förr i tiden var det byns kiosk. Sedan jag flyttade hit har den bara använts som förvaring av t.ex gräsklippare och verktyg. Och för två år sedan byggde jag och Johan en hundgård runt den, som vi sedan nästan aldrig använde. Och sedan dess har den stått här inburad och gjort sig bra som förvaring.
Jag har aldrig reflekterat över att den lilla boden skulle kunna användas till något annat, just eftersom den är så liten. Men allting är ju relativt.

Det var i onsdags förra veckan som jag och mamma gick runt på gården och tittade vart man skulle kunna ställa en barack. Ja, jag funderade på att göra ännu ett försök att kunna ha min studio och arbetsplats här hemma i Grundtjärn. Ni som följt bloggen vet ju att jag just nu har min studio i den vackra grannbyn Myckelgensjö i ett hus jag hyr där. Jag var så otroligt glad när den möjligheten kom upp eftersom jag snabbt behövde en plats att jobba på, och jag har nu hyrt huset i fem månader och spenderat många kvällar i min lilla inredda studio i ett av rummen.

Av lite olika anledningar har jag sista tiden känt att jag skulle må bättre av att kunna jobba här hemma i Grundtjärn. Dels har jag stundtals känt mig otrygg och det är något jag tyvärr inte kan skriva om mer här än. Men jag kan säga såhär; att vara offentlig kan ibland leda till vissa nackdelar.
Men sen, så har jag såklart hela tiden önskat att kunna ha allt på samma plats oavsett. Jag har insett att jag inte jobbar lika bra när jag måste planera vilka tider jag ska vara på olika platser. Jag kan inte planera när jag ska vara ute och fota eller när jag ska spela in musik eller när jag ska måla, eller när jag ska skriva blogginlägg. Den kreativa delen funkar allra bäst för mig när jag får låta det komma naturligt. Följa känslan och göra det jag känner för just i stunden.
Det är det jag är van vid, att ha allting nära så att jag kan ta kameran och springa ut en stund och sen sätta mig och skriva eller göra något annat.

Det här med att “åka till jobbet för att jobba tre timmar med ett visst projekt”, det funkar inte så bra för mig. Jag blir låst.
Och sen, jag har känt mig lite splittrad. Vart ska jag ha mina kameragrejer? Hemma i Grundtjärn eller i studion i Myckelgensjö? Om jag har min dator i Myckelgensjö så kan jag inte blogga hemifrån. Men den måste jag ha där i studion för att jobba med musiken.
Det har varit ett problem för mig länge. Det skär sig på så många vis och jag har fått så svårt att känna det där kreativa flowet.
Jag har behövt planera min kreativitet till vissa specifika tider, och jag kan inte det. Jag kan inte tvinga fram något. Det har jag verkligen lärt mig nu.

Min dröm har ju i alla år varit att kunna ta cykeln eller gå till min lilla stuga där jag jobbar. Att kunna ha mitt hem som bara hem, och min arbetsplats för mitt jobb. I det lilla huset skulle det finnas plats för allt. Studio, ateljé, kontor och kanske till och med en liten utställningssal där jag kan ha öppet vissa helger för folk att komma på utställning. Och en mysig liten altan där man kan sitta på morgnarna i solen med en kopp kaffe och planera dagen (drömmer stort!!). Den möjligheten har inte öppnats upp än, men är det något jag lärt mig efter alla år så är det att ta ett steg i taget.
Att se vad som finns just nu och göra det bästa av det.

Först och främst nu, så är det allra viktigast för mig att i alla fall ha en plats där jag kan spela in min skiva som jag jobbar med detta året. Och som tur är så är det till och med bra med ett litet utrymme för det, eftersom det blir bättre dämpad akustisk då. Så även om mina drömmar om min framtida arbetsplats är helt uppe i det blå, så kände jag att i denna stunden så har jag bara två kriterier för att jag ska kunna jobba bra. Att platsen är nära mitt hem (alltså här i Grundtjärn) och att det är tillräckligt stort för ett skrivbord och en stol. Då tänkte jag återigen att jag ska hyra en barack så länge och ställa ute på gården. Det får duga!

Jag och mamma gick ut och kollade vart den skulle stå, och det var då mamma sa “Men kiosken då, det är ju nästan som en liten barack!
På en gång fick den lilla boden som ett helt nytt skimmer över sig. Från att jag nästan inte lagt märke till den så blev den plötsligt centrum i mitt universum.
Det kändes så rätt på en gång. Där ska jag ha min studio och arbetsplats! 
På en gång gick vi upp till mammas morbror Tage och bad han komma och titta på hur vi skulle göra med golvet, för det var väldigt gammalt och skadat och ett stort hål mitt i rummet. Efter hans råd åkte vi sedan på en gång till Sollefteå och köpte virke och allt som behövdes. Samma kväll rev vi upp hela golvet.
Alla var där och hjälpte till. Mamma, Johan och Tage, så det gick väldigt fort att komma igång.
Vi bestämde oss helt enkelt för att lägga ett helt nytt golv och göra ny trossbotten på de värsta ställena.
Tage kom med traktorn och lastade av virke som han hade och som jag fick använda för att lägga grunden till golvet. TACK Tage! ♥

Nästa dag var jag och mamma uppe tidigt för att fortsätta renoveringen av den gamla kiosken. Då var det dags att lägga själva “fingolvet”.
För varje planka som kom på plats blev det bara vackrare och vackrare. Och doften av trä. Så underbart!
När golvet var lagt ägnade jag resten av kvällen åt att sätta upp madrasser och hundratals äggkartonger på väggarna för att få ljudet riktigt bra för skivinspelningen. Dock satte jag upp dom en dubbelhäftande tejp som släppte nästa morgon så då fick jag spika upp alla igen haha. Nu sitter dom i alla fall!
Mamma var med och hjälpte till varje dag från morgon till kväll. Bland annat så gjorde hon iordning fönstren. Kittade om dom och skaffade två nya fönsterglas som var trasiga.
Jag målade fönstren på insidan.
Det känns så märkligt att det här faktiskt har varit en riktig kiosk en gång i tiden. Det här fönstret, som är det enda som går att öppna, var det som användes när man skulle handla här. Då stod man där ute och sa vad man ville ha. Haha, så mysigt!
Mamma som ju är född här i byn minns när hon va liten och stod här och knappt räckte upp till fönstret och köpte kola. Tänk vad tiden är märklig.
Det var ju över 50 år sedan nu. Och nu står vi här och gör ordning kiosken för att jag ska ha den som studio och kontor.
Johan ägnade varje kväll efter jobbet åt att fixa med nya vindskivor (alla är inte på plats ännu) och dra el. Vilken himla tur att jag har min alldeles egna elektriker!
Det blev långa dagar även för djuren. Nayeli som alltid ska vara med tog sig en liten tupplur i skuggan.
Exakt en vecka senare så var allting klart invändigt och jag kunde flytta in mina grejer! Nu väntar jag bara på att fönsterkitet ska torka så jag kan måla fönstren ute en gång till och sen ska vi upp med de sista vindskivorna. Visst ser det mysigt ut?
Och titta så bra det blev här inne! Allting fick plats! Och jag stortrivs verkligen. Igår morse satt jag här inne för första gången och jobbade, och idag är det min andra dag här. Jag myser ända in i benmärgen. Det blev SÅ bra!
Och vi lyckades till och med pressa in min fåtölj genom den lilla dörren, så jag fick plats med en liten myshörna också.
Det är inte illa att få till detta på 8 kvadratmeter.
Det känns fortfarande lite overkligt bra. Jag behöver bara gå några meter över gräsmattan för att komma hit. Och det ser så mysigt och välkomnande ut.
Jag kan ha med mig Nanook och han kan gå lös utanför, eftersom vi ändå är inne i en hundgård haha. Han har aldrig gillat att sitta i en hundgård, men nu när jag också gör det så stortrivs han. Så det känns så skönt att få vara med honom på dagarna också. Och dessutom har jag ju nu nära till Stjärna som går och betar på ängarna här i Grundtjärn på sommaren. Underbart! Allt jag älskar finns nära.

Jag tror att jag hittat en pusselbit nu som jag letat länge efter. Ja, jag kan inte riktigt förklara. Men det här känns bara väldigt, väldigt bra.
Vill verkligen tacka mamma, Johan och Tage som häjlpt mig så mycket så detta kunde bli klart så fort! ♥

Vad tycker ni om min nya arbetsplats? 🙂

Hoppas ni mår bra allihopa och att ni har en härlig vecka!
KRAM PÅ ER ♥

99 Kommentarer på “En ny början i mitt nya lilla place

 1. Dixi Wonderland

  Väldigt tråkigt när dina sociala medier står tomma men samtidigt kan jag förstå att du förmodligen inte har velat uppdatera om du tyvärr råkat ut för tråkigheter när det kommer till att vara en offentlig person. Jag hoppas att den situationen löser sig för dig för ingen ska behöva känna sig otrygg. Angående nya kontoret så ÄLSKAR jag det! Underbart att kunna jobba så nära sitt hem men samtidigt ha sin egen plats. För oss är det rätt svårt att skilja på jobb och vardag så jag tror absolut att en arbetsplats kan hjälpa en mycket med det 🙂

  Reply
 2. Inga

  Helt underbart. Detta var ju verkligen helt perfekt för dej. Att få jobba hemma. Jag hade mina tankar när du skulle till Myckelgensjö för att jobba. Jag tyckte då att det inte riktigt skulle stämma för dej som vill komma åt att göra det som faller dej in i ditt konstnärliga jobb. Men jag har haft det för mej själv. Du har verkligen fått det fint. Är underbart att följa dej. Och Johan. Ni är så kreativa o duktiga. Massor av kramar. ♥️♥️

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tusen tack Susanne!! Vad glad jag blir att du tycker det! ♥
   Jag kommer värma upp det med ett element. Det är ju så himla litet så jag tror nog att ett element kommer räcka 🙂

   Lycka till och hoppas du också får till ett eget kontor på tomten! 🙂
   Kramar ♥

   Reply
 3. Anders H

  Finns bara ett ord: FANTASTISKT! Ni är så kreativa i er familj, ser alltid möjligheter och stökar över eventuella svårigheter på en fikarast, känns det som! Det här blev ju helt underbart, det sparar ju massor av tid för dig dessutom!
  Mindre roligt att läsa om din känsla av otrygghet, det är ju själva den också att det ska finnas “troll” överallt???.
  I alla fall måste et ju vara skönt att kunna koncentrera din verksamhet till Grundtjärn i första hand – du får inte glömma att åka över och hälsa på Stjärna emellanåt!

  Reply
 4. Erika

  Åh det blev ju jättefint! Ser riktigt inbjudande ut 🙂 Tråkigt att du inte kan känna dig trygg dock.
  hoppas du kan njuta av sommaren ändå, trots alla tråkigheter!

  Reply
 5. Sandra Junhammar

  Ååh, så mysigt och fint det blev! ♥ Och superskönt att ha så nära till din nya lilla studio. Förstår precis hur du menar med att det kan vara svårt att ’planera in kreativiteten’ – den kommer ju och går lite som den vill!

  Tråkigt att du inte känt dig trygg i studion i Myckelgensjö… Hoppas att allt ordnar sig till det bästa! Hoppas också (och tror) att du en dag får den studio/arbetsplats/ateljé som du drömmer om! ♥

  Ha en fin vecka underbara Jonna. Kram på dig ♥

  Reply
 6. Evelina

  Det högg till i magen på mig när jag läste att du känner dig otrygg, det är en känsla som jag bara alltför väl vet hur den känns och vad den gör med en. Jag hoppas innerligt att det ordnar sig snabbt så att du inte behöver dräneras på energi för den skull!

  Ditt nya arbetsrum blev fantastiskt fint!! Det andra verkade mysigt också, men det var som att det var någonting i atmosfären på bilderna som skavde, eller om det bara var så att du omedvetet förmedlade den lite tunga känslan som du just berättade om. Det går som sagt inte att vara kreativ på kommando…

  Jag hoppas som sagt att det andra ordnar sig snart också och att du får lugn och ro i ditt mysiga arbetsrum. Trevligt att läsa ett blogginlägg från dig också, har saknat det!

  //Evelina

  Reply
 7. Maarja

  Johanna, jag blir så rörd hur du lever ditt liv – du kommer på något, sen gör det med full kraft, och om det inte funkar då går du vidare och börjar om. Jag förstår mer och mer, att om man vill komma fram nånstans, då måste man gå. 🙂 Även om det inte funkar på en gång, måste man endå röra sig, inte vänta, att det perfekta lösning kommer själv till dig. Att gå fel är en del av det att man rör sig. Känner glädje, känner sorg, och sen glädje igen när man har hittat vägen.

  Reply
 8. anette.lärjedal

  Din mamma är verkligen inte rådlös, bra för dig. Önskar dig trygga dagar i underbara Jonnaverkstan.Må gott alla.

  Reply
 9. Sissel Higraff

  Så bra. Selv om jeg ikke kjenner deg personlig og følger deg bare på bloggen så virker det bare så riktig! Det blir så lettvint å ha alt på samme sted. Etterhvert kan du bygge på kjosken. Litt etter litt. ?

  Reply
 10. Zandra

  Så mysigt! Självklart får man plats med mkt på en liten yta om man bara planerar lite ? Bor själv i ett litet hus på 18 kvm som jag har byggt. Kök, toa, vardagsrum och sovalkov ?

  Reply
 11. Illianas

  Åh vad fint det blev med din nya arbetsplats, så himla mysigt! Och helt underbart att både ha nära till arbetsplatsen och att Nanook kan vara med dig hela dagarna ❤️

  Jättetråkigt att höra att du behövt känna dig otrygg, det är inte något som någon borde behöva uppleva, offentlig person eller ej.
  Håller tummarna att allting löser sig och att du nu kommer känna dig tryggare och må bättre när du får jobba hemma ❤️

  Reply
 12. Janina

  Gud så mysigt det blev! Och vilken inspiration. “Här ska det va” åker o köper virke o fixar det på en gång. Älskar den känslan när man har möjlighet att få utlopp för sin kreativitet utan att något stoppar en! Mys väl!

  Reply
 13. Mia

  Du inspirerar mig ständigt! Jag blir alltid glad i hela kroppen av att gå in på din blogg. Jag känner igen mig mycket i dig också. Speciellt att få ett sådant där fokus när bara “det” finns för ens ögon och man bara måste göra det, nu på momangen och fort ska det gå! Då kommer all kraft och man bara sveps med. Det blev jättefint också! Arbetsplatsen är viktig <3

  Reply
 14. Kristina

  Så himlans fint!!

  Och vore det inte skoj att få fram ett foto på hur kiosken såg ut förr i tiden? Nån borde ju ha 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Kristina! Jo ååh det vore SÅ kul med ett foto från förr. Ska se om Tage kanske har något sånt foto 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 15. Bella

  Verkligen superfint!! Jag tycker om hur du lyssnar på dig själv och dina behov och följer det och inte tvingar dig själv till saker och hittar lösningar som passar dig ? hoppas det som fått dig att känna dig otrygg går över/försvinner, stackare!

  Reply
 16. Jenny L

  Men det var då själva *svordom* att alla kvinnliga mediaprofiler alltid ska bli utsatta för så mycket obehagligt. Hoppas du har polisanmält vad det än är, och att polisen stöttar dig. Känns jättebra att du har vakthund. Stor styrkekram.

  Reply
 17. Melissa Ziech

  Your new workplace is charming! It’s nice to have a workplace separate but close to home. Hope you feel safe and creative there.

  Reply
 18. Lilylayne

  Looks wonderful and cozy, and much more ‘like you’ than the other studio. So nice to have everything close to home!

  Reply
 19. Olivia

  The tiny house looks wonderful! And now you can add ‘builder’ to your resume, you have done a lot of remodeling! The english translation from swedish can be quite hilarious, yet i know exactly what you are saying haha. There are often a lot of obstacles to work through when you want to start a prodigious project, such as your kulning cd, and i agree, everything happens for a reason and when you can appreciate that, everything is much sweeter, and more meaningful afterwards. There are no mistakes, just ‘life’ happening, and learning taking place. All the best to you, and may the kulning now begin in your new studio!

  Reply
 20. Lolette

  Alltså.. Wow så fint ditt nya krypin blev! Så mysigt och ombonat, kan bara föreställa dig hur kreativ och fri du måste känna dig 🙂 ..Och skönt att du kan ha nanook nära, kan tänka mig det känns lite extra trygg, speciellt när du känt dig otrygg. Så trist att höra om, får hoppas det inte är något allvarligt och att det inte blir mer. Du får tämja en räv annars och ha som extra vakt 😉 skämt åsido..

  Men kan som inte släppa tanken på.. Kan du verkligen inte göra om gamla skolan till den atalje/studio du drömmer om? Vet att du nämt spökerier men låt inte sånt hindra dig. Kan förstå om det känns obehagligt/olustigt osv.. Men kanske att du kan ta hjälp av någon som är medial/mottaglig som kan hjälpa till med det som finns? ..Tänker bara att skolan skulle kunna ge dig dom möjligheter du söker och samtidigt att du får vårda ett kulturarv och vara en del av historien. Du är ju som bra på det 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack för alla fina ord! Så roligt att du tycker om mitt nya place 🙂
   Skolan vore ju såklart toppen som arbetsplats och ateljé, men den äger inte vi längre. Och när vi ägde den (eller min mamma) så ägde hon den tillsammans med sina bröder. Så det har varit en släktstuga liksom, där släkten samlats varje sommar. Därför har det heller aldrig känts som ett alternativ att fortsätta bo kvar där (bodde bara där i ett år). Och nu äger min morbror skolan så hans familj håller till där om somrarna 🙂
   Så därför är inte den gamla skolan ett alternativ. Jag får hålla tummarna att det i framtiden kanske kommer något större hus till salu där jag kan förverkliga alla mina drömmar och kanske bedriva en liten verksamhet med utställningar och liknande. Men så länge blir den här lilla kiosken perfekt 🙂

   Kramar ♥

   Reply
 21. Johanna & P

  Åh vad Nanook ska vara lycklig! =D =D Och det blev ju verkligen superfint, vilken strålande idé att bygga studio där i den gamla kiosken och numera hundgården! Det där med offentligheten är faktiskt något jag funderat på, förstår att det kan ha nackdelar och du når ju ut till många. Och samtidigt känns det så normaliserat, så många som har bloggar. Jättebra att du hittade det här alternativet och slipper flänga emellan och planera som du ju inte verkar trivas med. Kul att se byggprocessen i bilder, kanske ska skaka liv i min blogg igen o dokumentera sommarens byggprojekt, är rätt roligt att skriva o fota om,,,Kram från skogen!

  Reply
 22. Camilla Hallberg

  Grattis till din nya studio!
  Din kreativitet kommer säkert flöda i detta mysiga utrymme. Tänk vad lätt det är att bli hemmablind… Hoppas att det tråkiga du råkat ut för ordnar upp sig fort och på bästa sätt!

  Reply
 23. Elin Kero

  Förstår verkligen vad du menar när du pratar om att hålla tider och inte veta var du ska ha kamerautrustningen.. hade ju en studio i höstas/vintras och kände precis samma sak. På ett s ätt var det skönt att jag var ledig när jag kom hem, liksom på riktigt… men på ett annat sätt var det begränsande att inte kunna vara kreativ precis när jag ville 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja men juste, du hade ju också en studio ett tag!! Ja åh…det är så svårt det där. Man vill ju liksom skilja på hem och jobb men det får inte vara för långt bort för då begränsar det istället.
   KRAM på dig ♥

   Reply
 24. Elisabeth Biström

  Nämen, så fantastiskt fint! Jag ska bygga en liten ateljé på tomten, av precis samma skäl. En arbetsplats tvärs över gräsmattan (eller ängen, i mitt fall), så att det inte behövs någon planering för att kunna jobba. Nu efter att ha sett din arbetsplats blir jag ännu mer sugen på att sätta igång ateljébygget. Tack för inspirationen!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad roligt o höra att du ska göra precis samma sak!! Och vad kul att du blev ännu mer inspirerad till att sätta igång nu när du såg inlägget här. Så fantastiskt kul. Det låter som det kommer bli supermysigt i din nya ateljé tvärs över ängen. Så skönt att kunna få till jobbet, men att det ändå är så nära och lättillgängligt. Det är verkligen en perfekt balans tror jag ♥
   Stort lycka till! Kramar!

   Reply
 25. Jenny W

  Åh så fint du har fått till det, låter verkligen som en toppenbra lösning! Kramar till dig

  Reply
 26. Anita, på andra sidan Storsjön

  Jag tror jag måste be Anita komma o kitta mina fönster på torpet också.. 😉 Skämt åsido gav jag upp detta projekt häromdagen efter att ha försökt ta bort det gamla kittet på fönstren men misslyckades.. Har nu skrapat alla rutor och ett proffs ska kitta fönstren, innan jag målar om dem. Grattis till den nya studion förresten! Kram. Anita på andra sidan Storsjön.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är verkligen inte lätt det där att kitta om fönster! Och att få bort gammalt kitt utan att förstöra rutorna.
   Men vad skönt att ett proffs ska komma och göra det.
   Tack så jättemycket Anita! Kramar ♥

   Reply
 27. Evy

  Finns bara en sak att säga om det där. SUPERFINT OCH SUPERKUL. Har faktiskt känt den där olusten att du krakat iväg med bil varje gång du skulle sjunga. Kan inte varit varken mysigt eller miljövänligt, om jag nu får säga såna ord i detta forum. Vet ju att du värnar naturen, så detta åkande med bil, då du egentligen skulle må bättre hemma kändes fel. Så glad för din skull att du har så fin familj som ställer upp för dig och att du kom på denna strålande lösning. Superfint blev det blev det verkligen.

  En annan sak: Du säger att du vill kunna visa konst hemma i en ateljé. Du har ju världens finaste ateljé redan. Konst kan man visa utomhus. Det är väldigt mysigt att gå på en sådan visning. Har själv haft utställning i naturen, men då med mina foton. Laminerade dem så de tålde väder och vind. Akrylmålningar klarar alla väder då de torkat, så bara att köra på då du känner för det.

  Kram från Evy

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Evy för alla fina ord!! Och vad lustigt att du faktiskt kände att det inte passade mig helt bra redan innan.
   Är väldigt glad att få “komma tillbaks” till Grundtjärn och skapa från den här platsen som jag älskar så mycket.

   Och tack för din fina idé om att ha utställning utomhus. Det vore ju häftigt att göra en uställning i skogen eller liknande 🙂
   Kramar! ♥

   Reply
   • Evy

    Jaaa, i skogen :-). Snitslad bana kanske? Dina tavlor är ju inspirerade av skog och himmel så – naturens egen utställningslokal vore inte fel.

    Lycka till med detta. Kram från Evy

    Reply
 28. Johanna Holmström

  Super mysigt! Vilken himla bra idé! Blir så inspirerad av er, nu måste jag kolla om jag kan göra nåt med min bod, hihi! Lycka till med din kioskbod! Kram Johanna Holmström

  Reply
 29. Anna S

  Härligt Jonna att du nu fått en studio på “hemmaplan”. Ser så mysigt ut och väldigt mycket större än 13 kvm? (Tror det var det). Förstår dej helt och hållet att det måste kännas rätt. Och för att kunna komma fram till vad som är rätt så måste man prova olika saker. Helt naturligt , inget alls konstigt. Skrämmande att läsa att du kände dig otrygg. Jag hoppas verkligen inte att du råkat ut för något otäckt!! Du är ju liksom inte den rädda typen. Utan en våghalsig självstyrd Jonna. Jätte mysigt blev det. Ni är så duktiga och kreativa. Kör hårt nu Jonna! Många kramar från Anna.

  Reply
 30. Annie

  Åh så fint!!! Jag förstår att du älskar det och att det känns perfekt! Vad underbart att du har din mamma som har kunnat hjälpa dig hela tiden <3! Jag är lite nyfiken på vad det är som gör att du och din mamma jobbar så bra tillsammans? Själv skulle jag bli galen om jag jobbade med mamma hela tiden så jag är full av beundran för de som kan jobba med sina föräldrar som du gör. Skulle vara intressant att höra om erat förhållande:=D
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Annie!! Ja jag har verkligen tur att min mamma kunnat hjälpa till hela tiden.
   Haha ja det är en bra fråga faktiskt. Vi har väl alltid umgåtts väldigt mycket och delat mycket intressen och är nog väldigt lika på många sätt, så vi förstår varandra. Och så har vi ju också kanske lärt oss och känner när det kanske blir för mycket. Man behöver liksom inte en säga nåt, för den andra vet redan. Det måste ju såklart vara en balans.
   Och sen kan ju vi också ryka ihop ibland och det blir dålig stämning, men det går oftast över väldigt fort 😀 En kaffe senare så är allt bortsuddat liksom. Det är skönt att det är så!
   Ofta så har min mamma känts nästan som en syster ibland, just eftersom vi umgås och gör så mycket tillsammans 🙂

   Kram på dig! ♥

   Reply
 31. Marit

  Wow! Vilket underbart lite hus, jag riktigt kan föreställa mig din glädje över detta! Ser ju så mysigt och hemtrevligt ut, önskar jag hade ett likadant!? och tänk så nära du har till allt nu, vilken lyx, och du känner dig säkert tryggare här, du är ju omgiven av inhägnaden? Grattis till detta lyckosamma projekt, vilken tur att din mamma kom med idén!!

  Reply
 32. D

  Men alltså WOW så fint! Så mysigt och inspirerande! Förstår verkligen den där känslan av att ens kreativitet liksom “bryts” när en måste planera för mycket med tid och färdas mellan platser. Hoppas att detta kan funka bra! Kul inlägg också, att få se hur ni jobbar tillsammans steg för steg för att få det så fint!

  Reply
 33. Lindan?

  Men ÅÅÅHHH!! Åhh åhh åhh så bra!!!???Så himla glad för din skull!! Underbart! Skriver på mobilen (är i Himmelsdalen), så håller mig kort…?
  Känner i hela mig hur glad du är, och hur lyckat det blev…!! Guuud så bra!??
  Längtar galet mycket efter din skiva! Stooor Kraaam!!❤❤❤

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh LINDAN ♥ Vad glad jag blir att läsa din kommentar!!!
   Hoppas du får en jättefin helg. Sänder världens största kram till dig ♥

   Reply
 34. Jim Brewer

  Right on Jona. For peace of mind, always remember, in the river of life, there will always be rocks and boulders in the way. The art is in how you move around them. Lotsa love, Jim in Colorado USA

  Reply
 35. Magnus

  Det där blev ju hur bra som helst! Ser jättemysigt ut både på in- och utsidan! Och det här känns mer som de där tankarna och drömmarna om studion hemma som du berört tidigare. Att kunna gå till jobbet utan att behöva åka iväg men ändå inte ha jobbet i bostaden är en bra lösning. Nu har du ditt lilla “kryp in” där hemma, och Nanook får vara med matte på jobbet. Kan tro att han gillar att ligga där utanför och spana nu när han vet att du finns nära.
  Sen är det ju själva f-n att du inte ska kunna få känna dig trygg, men jag hoppas att det där jobbig löser sig så att du kan slappna av igen. Ingen mår bra av at gå omkring med en gnagande oro.
  Stor kram!

  Reply
 36. fernando

  hello Jonna, simply amazing!… I loved your new studio, beautiful work, it is very cozy besides, my sincere congratulations…
  Now, I am very surprised with what you said or I understand, where you were “unsafe” things, how unfortunate, really everywhere nowadays you have to be very careful, there are people who unfortunately have to live on the defensive, very careful, but in the end, everything went for the best…
  very good job, congratulations, a hug from a distance, fernando.

  Reply
 37. Sonja

  Underbart!! Lycka till i den nya studion!!

  Men jag undrar: vari hel** får man tag i 100tals äggkartonger??? 😉

  Reply
 38. Birgitta

  Trist när du inte fick känna dig helt trygg i den hyrda lokalen men skönt att det fanns lösningar hemma. Så fint och kreativt ni fixat nya “studion”-kontoret. Förstår känslan att ha det nära och i den underbara miljön du har hemma i Grundtjärn. Ni är ett otroligt skönt team som fixar allt så bra. önskar dig och hela teamet riktigt lycka till och ha nu en underbar Juni med ljusa sommarkvällar och nära till allt. många kramar!

  Reply
 39. Bodil

  Så bra det blev med studion i kiosken, och härligt för Nanook att vara med dig. Såg ett inlägg om att använda skolan igen. Kanske har du redan funderingar på det. Sköt om dig!

  Reply
 40. Daria from Poland.

  Dear Jonna, I really like the fact that you are happy. I love your photos and descriptions. I wish you, your mother and personal electrician a lot of health and all the best. I send kisses! Love.

  Reply
 41. Ninas hus

  Så otroligt mysigt du fick till i det lilla huset. Tänk att man ofta har lösningen alldeles inpå sig utan att reflektera över det. Så bra att det löste sig, och hoppas verkligen att din otrygga situation kan lösa sig också.

  Ha en underbar helg.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Nina! Ja verkligen, ibland är lösningen så nära att man inte ens ser den 🙂
   Ha en underbar helg du med! Kram ♥

   Reply
 42. Marianne

  Kan avundas din familjegemenskap och nära till den. Tråkigt att det finns människor som skapar otrygghet och obehag för andra. Men nöden är ju uppfinningarnas moder sägs det – ur det trista och tråkiga blev det en bättre lösning. Givetvis skulle du inte ha behövt genomgå det du gjorde, men så ser ju livet oftast inte ut. Har varit i en del utsatta situationer, där livet har blivit bättre efteråt än vad det var innan, även om man naturligtvis helst hade velat slippa allt obehag. Nu har du fått ett fantastiskt fint litet hus, önskar att allt bli bra för dig och att slipper vad eller vem det nu var som skrämde dig.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack för din fina kommentar Marianne! Så fint att tänka sådär, att något bättre kommer ur det som är dåligt.
   Det är ju så sant ♥
   Kram på dig!

   Reply
 43. Asiek

  Cudownie! 😀
  Życzę Ci weny twórczej i wielu wspaniałych projektów w Twoim uroczym studio.
  Pozdrawiam z Polski =}
  Asiek

  Reply
 44. Madeleine

  Alltså gud vad fint det blev! Det är så fantastiskt när man plötsligt hittar skatter mitt framför näsan på en. Grattis till nya lyan, det där kommer ju bli toppen!

  Reply
 45. Johanna

  Sååå fint med den lilla kiosken!! Känns som det kommer passa dig perfekt!!

  Varför känner du dig otrygg?

  Läste uppe i kommentarerna att du först bodde ett år i en gamal skola o sen flyttade? Köpte du detta huset då?

  Reply
 46. jonas

  nämen, snacka om “compact living” 🙂 men vilket lyft! inspirerande och fint inrett, otroligt vad du fick plats med på en sådan liten yta! går det inte att ändra på fönstren till kiosken så att fler fönster går att öppna ? kul idé! 🙂 kram på dig från bergen, norge

  Reply
 47. Anonym

  Känner en sig inte trygg på stället där kreativiten ska flöda blir det ju inte bra. Det är viktigt att känna sig trygg vilket jag hoppas du känner dig nu.
  Lotten

  Reply
 48. Hannas krypin

  Åh, vilken underbar arbetsplats du har skapat tillsammans med dina nära och kära. Hoppas att det ordnar sig med tråkigheterna du varit med om! Man ska inte behöva känna sig otrygg! <3

  Reply
 49. Marjo

  Såå söt liten studio ni fick ihop:) Mysigt! Själv har jag fått ta våran gästuga till min lilla hobby stuga men det gr bra det med jag gillar personligen när det inte är för stort. Skönt att du kan ha din arbetsplats nära ditt hem om du känt dig otrygg, Lycka till med allt och trevlig sommar.

  Reply
 50. Anonym

  Grattis till din söta nya studio.Så gulligt det ser ut.Ni har varit så duktiga. Njut av den, ni hittade det bästa lösningen. Hurra.

  Reply
 51. Anonym

  Du påstår dig alltid hittat det rätta, alla pusselbitar på plats.
  Men i nästa sekund är det så fel nåt bara kan vara.
  Du verkar oberäknelig.
  Den stora amerikanska kärleken som int dög, hunden, arbetet….

  Reply
 52. Anonym

  Hej! Ja du har kreativitet så det räcker och blir över. som många andra skrivit, roligt när man hittar skatter mitt för näsan på sig. ibland är det ju så att saker bara finns där, man reflekterar inte så mycket osv. Men så säger någon nåt och ett helt annat perspektiv öppnar sig. Supertoppen att ni har lite småstugor etc på ägorna som kan användas till allt möjligt. Ja men det här blev ju kanon, och just litenhet var ju toppen till en studio faktiskt.

  Något jag tänker på om du nu vill ha arbetsplatsen i hemmet sas. Du kan ju ställa dit ett sk Attefalls blind, ett Attefalls man kan köpa nyckelfärdigt eller som man bygger i hop, som saknar fönster och dörrar för att man ska kunna välja själv var och hur de ska sitta. Nå min tanke med detta är att det kan du ju ha till atelje sas så får kiosken vara musikstudio. Så kan boningshuset vara “ett hem” som du säger. Du kan tom ställa Attefalls bredvid kiosken tex och eller öppna kioskens ena vägg så du kan komma till ateljen på det sättet. Attefallshusen finns ju även med loft, så du skulle få rätt mycket utrymme på de 25 kvm.

  Intressant detta med äggkartongerna. Det var viktig info för mig som också håller på att skapar ett musikrum. Tack för det tipset.

  I övrigt gud vad ni är duktiga på att jobba allihopa, både Johan och Anita och du! Tur Johan är elektriker så han kan göra dessa dragningar åt dig och du slipper kosta på pengar på sådana saker också. Ja snyggt blev det, hoppas du nu kommer att trivas där, och att du får vara tryggare där nu. Kan förstå om du säger upp hyreskontraktet till myckelgensjö nu. klart det tog en massa tid att åka till och från där så klart.

  Ang om att måsta ha datorn i studion. Ja men det finns ju surfplattor så du kan blogga ändå sas. Det behöver du ju inte datorn till eg. Obs kom i håg inbrotts och överfallslarm och hemförsäkringen i studion då du har en del värdefullt där.

  Reply
 53. Veronica

  Åh så fint det blev! Vad behövs för teknisk utrustning för en studio som din? Nyfiken på vad du har. Fantastiskt vad mycket kan få plats på så liten yta! ?

  Reply
 54. Fia.Eriksson

  Hej! Jättefin studio du har och jag tycker om din blogg, musik och hur du lyfter fram vårt vackra landskap. Jag undrar över vilken dator du använder och studoprogram, du skrev att du satte madrasser och äggkartonger. Vad för typ av madrasser och sitter dom under äggkartongerna? Jag funderar på att bygga en studio, därav mitt intresse för hur du har gjort. Må så gott! Mvh från Dalarna

  Reply
 55. Hilde

  Kjære Jonna,

  Det er SÅ inspirerende å lese om dine erfaringer med å finne nye brikker til ditt puslespill. Takk for at du deler av din prosess!

  Vennlig hilsen Hilde

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.